• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
EICMA 2014: Ducati 1299 Panigale!
205 άλογα για την πιο δυνατή Superbike του 2015!
Τεστ-Μοντέλα 14/11/2014 - 16:21

Με φωτογραφίες απευθείας από την Έκθεση του Μιλάνο (EICMA 2014) καλωσορίζουμε την εκπληκτική Ducati Panigale 1299, το νέο μοντέλο της φίρμας για το 2015 με πολλά διαφορετικά πράγματα για τη βασική, όσο και για τις S και R εκδόσεις!

Και οι τρεις εκδόσεις θα έχουν την ιπποδύναμη των 205 αλόγων, ενώ θα διαθέτουν και το εκπληκτικό «cornerning ABS», το οποίο προσαρμόζεται αυτόματα σε κάθε στροφή, χάρη στο νέο σύστημα IMU (Σύστημα Μέτρησης Αδράνειας).

Παράλληλα, η Ducati φέρνει το νέο DQS - Ducati Quick Shift - που επιτρέπει τα ανεβάσματα, αλλά και τα κατεβάσματα των ταχυτήτων, να γίνονται χωρίς τη χρήση συμπλέκτη! Και οι τρεις εκδόσεις έχουν καινούργια γεωμετρία πλαισίου, όλα στο «βωμό» της μεγαλύτερης ακρίβειας στην οδήγηση.

Για την Ducati 1299 Panigale και για την Ducati 1299 Panigale S, η χωρητικότητα του κινητήρα είναι στα 1,285cc, ενώ για την Ducati 1299 Panigale R αυτή παραμένει στα 1,198cc για να μπορεί να αγωνίζεται στο Πρωτάθλημα των SBK.

H Panigale R δεν θα έχει την ηλεκτρονική ανάρτηση που συναντούμε στην Panigale S κι έτσι το βάρος της παραμένει στα 184κιλά (με υγρά). Από την άλλη, θα έχει το Σύστημα Απόκτησης Δεδομένων της φίρμας, μέσω GPS (το DDA).

Το κορυφαίο αγωνιστικό μοντέλο των Superbike, θα διαθέτει αναρτήσεις της Ohlins, μπαταρία ιόντων-λιθίου, ενώ θα παραδίδεται με αγωνιστική εξάτμιση Akrapovic τιτανίου!

Τέλος, να σημειώσουμε ότι η Ducati 1299 Panigale S θα διαθέτει ημι-ενεργητική ανάρτηση της Ohlins, η οποία αυτορυθμίζεται ανάλογα με τη φάση της στροφής στην οποία βρίσκεται η μοτοσυκλέτα! Διαφορετική ρύθμισηστην είσοδο, άλλη στην κορυφή και άλλη στην έξοδο της κάθε στροφής, κάνοντας ένα βήμα μπροστά απέναντι στον ανταγωνισμό.

Επόμενο άρθρο »

Νέο SYMCROX 50-125

« Προηγούμενο άρθρο

Video: Η Ninja H2R στην πίστα της Suzuka!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα