• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Valencia Test Ημέρα 3: Το 1-2 η Honda
Marquez προ Pedrosa και 4 Ισπανοί στην κορυφή!
Νέα 12/11/2014 - 22:13

Αυλαία και για το τριήμερο τεστ της Βαλένθια, με τους οδηγούς να έχουν μπροστά τους αρκετές ημέρες ξεκούρασης, μετά από τις έντονες τελευταίες έξι ημέρες!

22 αναβάτες βγήκαν στην πίστα σήμερα, με τον Marc Marquez να γράφει προς το τέλος τον καλύτερο χρόνο του τριημέρου - 1:30.973, δηλαδή 130 χιλιοστά πάνω από το χρόνο του Rossi στις κατατακτήριες - που ήταν καλύτερος για δυο χιλιοστά από τον αντίστοιχο του Lorenzo την 1η ημέρα των δοκιμών.

Στην αρχή η πίστα ήταν αρκετά βρεγμένη, αλλά σταδιακά και ειδικά μετά το μεσημεριανό διάλειμμα η κατάσταση είχε βελτιωθεί αρκετά. Ο Marquez κατάφερε να βγει στο στεγνό με την πρωτότυπη του 2015 - για πρώτη φορά μετά το τεστ του Brno - και μίλησε με θετικά λόγια για το πλαίσιο.

Από την άλλη, η μοτοσυκλέτα θέλει δουλειά ακόμα στο φρένο του κινητήρα, στις εξόδους των στροφών και στο πίσω μέρος του πλαισίου. Ο Dani Pedrosa πήρε τη δεύτερη θέση, με διαφορά μόλις 0.146δ από τον ομόσταυλό του, κάνοντας τον καλύτερό του χρόνο με την πρωτότυπη του 2015. Ο Marquez έκανε τον καλό του χρόνο με αυτή του 2014.

Ο Jorge Lorenzo ήταν τρίτος σήμερα και δεύτερος στα συνδυασμένα αποτελέσματα, δοκιμάζοντας - όπως και ο Valentino Rossi - διάφορες αναβαθμίσεις στο πλαίσιο και στην εξάτμιση. Ο Ισπανός τόνισε ότι σε γενικές γραμμές είναι ευχαριστημένος, με τις νέες αναβαθμίσεις να είναι ένα θετικό βήμα εμπρός, αλλά όχι μια τεράστια βελτίωση.

Από την άλλη, ο Valentino Rossi (5ος) δεν κατάφερε να βελτιώσει το χρόνο του από την Δευτέρα, ωστόσο του άρεσαν πολύ οι αναβαθμίσεις στο πλαίσιο, αλλά και ένα καινούργιο ψαλίδι που δοκίμασε. Παράλληλα δοκίμασε διαφορετικά εξαρτήματα για να μειώσει το βάρος της Μ1, βάσει του κανονισμού των 158 κιλών που θα ισχύει από το 2015.

Το δίδυμο της Tech3 - ο Pol Espargaro και ο Bradley Smith - συνέχισαν να δοκιμάζουν τα διάφορα εξαρτήματα της Μ1 του 2014 που πήραν από την Yamaha, έχοντας καλό ρυθμό και τις τρεις ημέρες. Σήμερα ο Ισπανός ήταν τέταρτος και ο Βρετανός έκτος, καθώς κανείς τους δεν βελτίωσε το χρόνο του στο στεγνό από την Δευτέρα.

Το δίδυμο της Pramac Racing - Yonny Hernandez και Danilo Petrucci - ήταν άνετα μέσα στην πρώτη δεκάδα σήμερα, με τον Κολομβιανό να οδηγεί για πρώτη φορά την GP14,2 στο στεγνό. Ο Petrucci από την άλλη εντυπωσίασε και κέρδισε για περίπου τρία δέκατα τον ομόσταυλό του! Ο Ιταλός ήταν έβδομος και ο Κολομβιανός ένατος. Ο Michele Pirro βγήκε στην πίστα με έναν ειδικό μηχανισμό που μέτραγε τη ροπή στρέψης του ψαλιδιού και ολοκλήρωσε την ημέρα στη 12η θέση.

Ο Cal Crutchlow είχε μια σφοδρή πτώση σήμερα - τη δεύτερη μεγαλύτερη της καριέρας του, όπως τόνισε χαρακτηριστικά - σπάζοντας τον αντίχειρά του και τραυματίζοντας τα γόνατά του! Πάντως επέστρεψε στην πίστα και μάλιστα κατάφερε να κατεβάσει το χρόνο του από την Δευτέρα, μένοντας μόλις οχτώ δέκατα πίσω από το χρόνο του Marquez!

Οι Aleix Espargaro και Maverick Vinales συνέχιζαν να εξοικειώνονται με την GSX-RR, με τον πρώτο να είναι εντυπωσιακός και να ολοκληρώνει μέσα στη δεκάδα (10ος) και μάλιστα με διαφορά στο ένα δευτερόλεπτο από την κορυφή. Μια ενθαρρυντική οπωσδήποτε εμφάνιση για τον Ισπανό, ο οποίος θα βελτιωθεί ακόμα περισσότερο στο μέλλον, όταν ο κινητήρας της Suzuki θα αυξήσει την ιπποδύναμή του και ο ίδιος θα προσαρμόσει καλύτερα το υψηλόσωμο κορμί του στη νέα του μοτοσυκλέτα.

Ο rookie Maverick Vinales πήρε την 18η θέση, ρίχνοντας ελάχιστο το χρόνο του από την Δευτέρα, με τη διαφορά του από την κορυφή να είναι στα 2,2δ. Οι άλλοι νεοφερμένοι, ο Jack Miller, ο Loris Baz και ο Eugene Laverty συνέχισαν να γράφουν χρόνους και σήμερα, έχοντας ως βασικό τους μέλημα την προσαρμογή τους στις νέες τους μοτοσυκλέτες.

Στην ομάδα της Aprilia Gresini, οι Alvaro Bautista και Marco Melandri δοκίμασαν αλουμινένιες δαγκάνες στις μοτοσυκλέτες τους, καθώς και αυτοί χρειάζονται χρόνο για να αποκτήσουν εμπειρία και να είναι έτοιμοι για το Πρωτάθλημα του 2015.

Δείτε εδώ τους χρόνους!

Επόμενο άρθρο »

Marquez: Αλλαγή κατεύθυνσης!

« Προηγούμενο άρθρο

Valencia Test 3: Οι τελικοί χρόνοι της ημέρας

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα