• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
6ος Αγώνας - Καταλωνία (Montmelo)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Valencia ΚΑΤ: Ο Vale στην κορυφή μετά από 4 χρόνια!
Έπεσε ο Marquez, πολύ δυνατός ο Iannone, τρίτος ο Pedrosa!
Νέα 08/11/2014 - 16:55

Ο Valentino Rossi κατάφερε – έστω και στον τελευταίο αγώνα του 2014 – να βρει τον τρόπο να ξορκίσει την αδυναμία του στο νέο σύστημα κατατακτηρίων και να πάρει την πρώτη του pole position μετά το Le Mans το 2010!

Ένα αποτέλεσμα που αποδεικνύει – όχι ότι το χρειάζεται – ότι τίποτα δεν τελειώνει παρά μόνο όταν πέσει η καρώ σημαία! Η Honda και ο Marc Marquez είχαν κυριαρχήσει σε όλες τις ελεύθερες διαδικασίες, όπως άλλωστε και οι Ισπανοί αναβάτες, ωστόσο ήταν δυο Ιταλοί αυτοί που έκλεψαν την παράσταση σήμερα το απόγευμα!

Ο Valentino Rossi δυσκολευόταν πολύ τη χτεσινή ημέρα για να βρει τις κατάλληλες ρυθμίσεις, καθώς δοκίμαζε το ασύμμετρο μπροστινό της Bridgestone, όμως σήμερα έκανε τα μαγικά του και κατάφερε να πάρει την 60η pole position της καριέρας του και την 50η του στη μεγάλη κατηγορία!

Μια pole position που ούτε ο ίδιος δεν την περίμενε, όπως δήλωνε χαρακτηριστικά μετά το τέλος του αγώνα! Το ίδιο ίσχυε και για τον Andrea Iannone! Ο δεύτερος Ιταλός στην πρώτη σειρά, παρά τον τραυματισμό του στο αριστερό χέρι, έκανε ένα πολύ καλό 1:30.975 και για μερικά λεπτά πίστευε ότι μπορούσε να πάρει την παρθενική του pole στη μεγάλη κατηγορία!

Παρά το ότι δεν τα κατάφερε, ο Iannone θα ξεκινήσει για πέμπτη φορά από την πρώτη σειρά, με στόχο κάτι καλύτερο από την 5η θέση που έχει πάρει σε Sachsenring και Brno.

Ο Dani Pedrosa αποκατέστησε εν μέρει την τάξη, φέρνοντας μια εργοστασιακή Honda στην πρώτη σειρά της αυριανής σχάρας εκκίνησης, την ώρα που ο Marc Marquez έπεφτε όταν είχε ξεκινήσει έναν πολύ γρήγορο γύρο και κατέστρεψε τις όποιες ελπίδες του για να πάρει την 14η pole για φέτος. Φυσικά και οι 13 που έχει ήδη, αποτελούν ρεκόρ στη μεγάλη κατηγορία.

Πάντως, ο Marquez θα έχει την ευκαιρία να πετύχει τις περισσότερες νίκες σε μια σεζόν στη μεγάλη κατηγορία (13), αν και θα χρειαστεί να το κάνει ξεκινώντας από τη δεύτερη σειρά και την 5η θέση. Μπροστά του ο Jorge Lorenzo, ο οποίος θα πρέπει να κάνει ένα δυνατό ξεκίνημα αύριο για να μπορέσει να φτάσει τον Rossi, αν θέλει να τερματίσει αυτός στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας.

Στη τελευταία θέση της δεύτερης σειράς θα βρεθεί ο Pol Espargaro, που – πλην του Iannone που φόρεσε το πιο μαλακό πίσω ελαστικό – ήταν αυτός η καλύτερη δορυφορική μοτοσυκλέτα κάνοντας 1:31,307, μένοντας τέσσερα δέκατα πίσω από την κορυφή.

Ο Bradley Smith πλησίασε στα 17 χιλιοστά το χρόνο του ομόσταυλού του, αφήνοντας για 35 και 102 χιλιοστά πίσω του τις δυο εργοστασιακές Ducati. Ο Cal Crutchlow κατάφερε να ξεπεράσει την GP14,2 του Dovi – ο Βρετανός έχει την GP14 – ενώ ο Ιταλός άφησε πίσω του τον Stefan Bradl.

Ο Γερμανός – στον τελευταίο του αγώνα με την CWM-LCR Honda – πέρασε εύκολα από τις ΚΑΤ1 και διαφυλάσσοντας ένα ελαστικό (δεν έκανε δεύτερη έξοδο στις ΚΑΤ1) ρίχτηκε στη μάχη του δεύτερου σκέλους. Εκεί, κατάφερε να πάρει τη 10η θέση, αφήνοντας πίσω του τον Aleix Espargaro.

Ο 12ος της παρέας ήταν ο Michele Pirro, ο οποίος για πρώτη φορά φέτος, στις έξι συνολικά έκτακτες συμμετοχές που έχει κάνει (μαζί με τη Βαλένθια), κατάφερε να περάσει στους καλύτερους των ΚΑΤ2!

Η Suzuki επιστρέφει στους αγώνες αύριο, μετά το 2011, και θα το κάνει από την 20η θέση, καθώς ο Randy de Puniet αντιμετώπισε ένα μηχανικό πρόβλημα σήμερα. Η άλλη καινούργια μοτοσυκλέτα στην πίστα, η RS της Honda με οδηγό τον Aoyama, θα πάρει την 18η θέση στην αυριανή σχάρα εκκίνησης.

Επόμενο άρθρο »

Valencia Moto2 KAT: Ακόμα μια pole για τον Rabat!

« Προηγούμενο άρθρο

Valencia Moto3: Στην pole ο Antonelli!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα