• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
6ος Αγώνας - Καταλωνία (Montmelo)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Valencia ΕΔ3: Ο Marquez καλύτερος σε χρόνους
Ο Lorenzo φανταστικός σε ρυθμό!
Νέα 08/11/2014 - 12:42

Ο Marc Marquez συνέχισε να κυριαρχεί στην πίστα της Βαλένθια, σημειώνοντας τον καλύτερο χρόνο και στις ΕΔ3 σήμερα το πρωί, παρά το γεγονός ότι είχε και μια μικρή πτώση.

Η δουλειά του Ισπανού και των μηχανικών του τη χτεσινή ημέρα απέδωσε καρπούς και σήμερα κατάφερε να γίνει ο πρώτος αναβάτης που έπεσε κάτω από το όριο του 1:31. Ήταν μάλιστα στον επόμενο γύρο από τον πολύ γρήγορό του, που ο Marquez έπεσε καθώς πίεζε για έναν ακόμα καλύτερο χρόνο!

Παρά την πτώση και παρά το ότι πολλοί ήταν αυτοί που προσπάθησαν να απειλήσουν το χρόνο του Marquez, ο Ισπανός έμεινε στην πρώτη θέση. Πίσω του ένας εντυπωσιακός Pol Espargaro!

Δεν έχει περάσει μεγάλο διάστημα από το σφοδρό highside που είχε στη Μαλαισία, αλλά ο αναβάτης της Tech3 δείχνει πανέτοιμος να υπερασπιστεί με επιτυχία την έκτη θέση που κατέχει μέχρι στιγμής στη βαθμολογία.

Ο Jorge Lorenzo πήρε την τρίτη θέση σήμερα, ωστόσο ο Ισπανός ξεχώρισε με τον φανταστικό του ρυθμό, που θα του δώσει - όπως ελπίζει - το κάτι παραπάνω στον αυριανό αγώνα, ώστε να κλείσει με τον καλύτερο τρόπο τη φετινή σεζόν! Στόχος του φυσικά η δεύτερη θέση που έχει ο Valentino Rossi!

Ο τελευταίος απειλούνταν μέχρι και πέντε λεπτά πριν από το τέλος να μείνει εκτός δεκάδας! Σ’ εκείνο το σημείο ο Ιταλός ξεκίνησε το γρήγορο γύρο του και κατάφερε να μπει στις δέκα προνομιούχες θέσεις, συνεχίζοντας να δοκιμάζει πολλές ρυθμίσεις για να βρει τις κατάλληλες για τον αγώνα.

Πιο πίσω ακολουθούν δυο Ducati, με τον (τραυματία στο αριστερό χέρι) Andrea Iannone να παίρνει την τέταρτη θέση και να αφήνει πίσω του για 11χιλ τον μελλοντικό του ομόσταυλο, τον Andrea Dovizioso!

Ο Dani Pedrosa βελτίωσε το χρόνο του στα τελευταία λεπτά και ανέβηκε στην έκτη θέση, μπροστά από τον Valentino Rossi που όταν έκανε το γρήγορο γύρο του ήταν τέταρτος, στη συνέχεια όμως υποχώρησε στην έβδομη θέση.

Τη δεκάδα έκλεισαν οι Aleix Espargaro, Cal Crutchlow και Bradley Smith, με τον τελευταίο να αφήνει εκτός τον Stefan Bradl για μόλις 30χιλ.! Έτσι, ο Γερμανός - όπως και ο συνηθισμένος πια Alvaro Bautista - θα δώσουν μάχη στο πρώτο σκέλος των κατατακτηρίων.

Αυτό αναμένεται συναρπαστικό, καθώς στη μάχη θα ριχτούν και οι δυο καινούργιες μοτοσυκλέτες της σχάρας εκκίνησης. Από τη μία έχουμε τη νέα πρωτότυπη GSX-RR της Suzuki και από την άλλη τη νέα OPEN Honda, την RS που θα εφοδιάσει το HRC τους αναβάτες του (στην OPEN) τη νέα σεζόν.

Τα πρώτα δείγματα γραφής είναι ενθαρρυντικά για τη Suzuki, με μοναδικό μελανό σημείο την τελική της ταχύτητα. Η απόδοση της ισχύος στην πίστα είναι ικανοποιητική, στρίβει καλά και φρενάρει ωραία, ωστόσο χάνει περίπου 20χλμ/ώρα σε σχέση με τις εργοστασιακές Honda και Ducati.

Ο De Puniet ήταν 1,5δ πιο αργός από τον πρώτο χτες, ενώ σήμερα η διαφορά δεν κατέβηκε αλλά αυξήθηκε στο 1,6. Φυσικά οι πραγματικές δυνατότητες της νέας μοτοσυκλέτας θα φανούν στα χέρια του Aleix Espargaro, όταν ο Ισπανός θα έχει κάνει αρκετούς γύρους στις πίστες.

Αντίθετα η RS της Honda μόνο για την τελική δεν μπορεί να παραπονιέται! Χτες έκανε 324,1χλμ/ώρα και σήμερα 321,5χλμ/ώρα, ωστόσο το πρόβλημα για τον Ιάπωνα ήταν το πως έβγαζε τη δύναμη αυτή στην άσφαλτο, η ολοκαίνουργια μοτοσυκλέτα. Παράλληλα, χρειάζεται χρόνο για να τσεκάρει όλες τις ρυθμίσεις και τις παραμετροποιήσεις, χρόνος που δεν ήταν αρκετός. Το μεγάλο πρόβλημα της μοτοσυκλέτας είναι στην επιτάχυνση (το ίδιο που έχει και η RC1000V!) και στη γενικότερη ισορροπία στο στήσιμο.

«Κουβαλώντας» τα χτεσινά χρήσιμα δεδομένα, ο Aoyama κατάφερε να ανέβει ως την 14η θέση της λίστας, αλλά στη συνέχεια αναγκάστηκε να εγκαταλείψει με τεχνικό πρόβλημα. Έτσι, υποχώρησε στην 17η θέση (1,5δ από την κορυφή), αλλά ήταν μπροστά από όλες τις RC1000V.

Επόμενο άρθρο »

Valencia Moto2 ΕΔ3: Πέρασε μπροστά ο Rabat!

« Προηγούμενο άρθρο

Valencia Moto3 ΕΔ3: Αποφασισμένος ο Miller!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα