• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Αρκετά ανήσυχος ο Rossi...
Με το ρυθμό του στο βρεγμένο
Νέα 24/10/2014 - 17:00

Ο Valentino Rossi ολοκλήρωσε την πρώτη ημέρα των δοκιμών στη Μαλαισία «...αρκετά ανήσυχος» καθώς στο βρεγμένο - στις ΕΔ2 - ήταν μόλις 15ος και 3,5δ από την κορυφή. Μπορεί στο στεγνό να είχε την έκτη θέση, ωστόσο είναι πάρα πολύ σημαντικό να είναι κανείς ανταγωνιστικός και στις δυο περιπτώσεις, μιας και ο καιρός στη Sepang είναι απρόβλεπτος.

«Ήταν δύσκολα σήμερα, είχαμε μερικά προβλήματα με τη μοτοσυκλέτα και δουλέψαμε στην αντοχή των ελαστικών διότι εδώ, στο τεστ, είχαμε ανησυχήσει λίγο. Στο τεστ είχαμε πρόβλημα με τον πίσω τροχό (γλίστραγε) και προσπαθήσαμε να το λύσουμε αυτό. Τα καταφέραμε και ο ρυθμός μας δεν είναι τόσο άσχημος, ειδικά με τα φθαρμένα ελαστικά, αλλά δεν είμαι τόσο γρήγορος στις ανοιχτές στροφές», σχολίασε ο Rossi.

«Πρέπει να κάνουμε αλλαγές και να δοκιμάσουμε μια μέση λύση μιας και ειδικά το απόγευμα στο βρεγμένο ήμουν πολύ αργός. Είχα πολλά προβλήματα και ποτέ δεν είχα καλή αίσθηση με τη μοτοσυκλέτα. Είμαι αρκετά ανήσυχος, διότι πρέπει να είμαστε έτοιμοι και για τις δυο περιπτώσεις, μιας και αύριο και την Κυριακή μπορεί να βρέχει. Αν θέλουμε να πάρουμε βαθμούς, πρέπει να είμαστε καλοί και στο βρεγμένο».

Αντίστοιχα προβλήματα δεν φάνηκε να αντιμετωπίζει ο Jorge Lorenzo πάνω στην Μ1 του, πράγμα που σημαίνει ότι και ο Vale μπορεί να ξεπεράσει τους σκοπέλους στο στήσιμο της μοτοσυκλέτας του.

«Στα φρένα και στην είσοδο έχω θέμα με το μπροστινό και δεν μπαίνω γρήγορα στο βρεγμένο. Η μοτοσυκλέτα είχε ταλαντώσεις και σκεφτόμουν ότι δεν μπορεί να συμβαίνει κάτι τέτοιο! Και ο Pol και ο Bradley έχουν τα ίδια θέματα, αλλά φαίνεται ότι ο Jorge βρήκε κάτι διαφορετικό και είναι γρήγορος. Αυτό σημαίνει ότι η μοτοσυκλέτα έχει δυνατότητες κι εμείς πρέπει να βρούμε τις κατάλληλες ρυθμίσεις».

Φυσικά ο Ιταλός δεν ξεχνά και τη μάχη που δίνει για τη δεύτερη θέση στη βαθμολογία: «Είναι σημαντική, αλλά για εμένα προσωπικός στόχος είναι να προσπαθώ για τη νίκη και το βάθρο σε κάθε αγώνα. Η δεύτερη θέση όμως είναι σημαντική, ειδικά αν παλεύεις με αντιπάλους όπως ο Jorge και ο Dani».

Στη συνέχεια τον ρώτησαν αν η επιθετική προσέγγιση του Marquez στους αγώνες, έχει αλλάξει τη νοοτροπία προσπεράσεων στο MotoGP! «Νομίζω ότι αυτό οφείλεται σ’ εμένα, διότι εγώ το ξεκίνησα στο παρελθόν, αλλά πάντα παίζει ρόλο ποιός παλεύει με ποιόν. Ο Jorge είναι πολύ γρήγορος από την αρχή και κάνει τον αγώνα του. Ο Dani ήταν το ίδιο δυνατός από την αρχή, αλλά φέτος έχει κάποια προβλήματα. Ο Marc είναι πιο πολύ σαν κι εμένα. Μπορεί να είναι γρήγορος από το ξεκίνημα - όπως στην Αυστραλία - αλλά μερικές φορές περιμένει να νοιώσει καλά πάνω στη μοτοσυκλέτα και μετά να επιτεθεί. Είναι ωραία τώρα τα πράγματα και οι μάχες θυμίζουν αγώνα μποξ!»

Επόμενο άρθρο »

Βρίθει εμπιστοσύνης ο Lorenzo!

« Προηγούμενο άρθρο

Συνέντευξη με τον Δημήτρη Παπανδρέου

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα