• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Motegi ΕΔ1: Το πάνω χέρι ο Lorenzo!
Δεύτερη η Honda του Marquez, 3ος ο Dovi, 5ος ο Rossi
Νέα 10/10/2014 - 05:48

Με τον αέρα της πρώτης του φετινής νίκης στην Aragon, ο Jorge Lorenzo ξεκίνησε με τον καλύτερο τρόπο τις υποχρεώσεις του για τον 15ο Γύρο του MotoGP, που διεξάγεται αυτό το Σ/Κ στην Ιαπωνία.

Τα πρώτα ελεύθερα δοκιμαστικά ολοκληρώθηκαν πριν λίγο - ξημερώματα Παρασκευής για την Ελλάδα - και ο Ισπανός της Yamaha έγραψε τον καλύτερο χρόνο: 1:45.838 (ο μόνος κάτω από το 1:46) που ήταν 0.249 πάνω από το ρεκόρ πίστας (1:45.589 Dani Pedrosa - 2012).

Ο Marc Marquez - ο οποίος ήταν και ο μόνος που είχε μια πτώση σήμερα το πρωί - ανέβηκε ως τη δεύτερη θέση, πλησιάζοντας τον μεγάλο του αντίπαλο στα 166 χιλιοστά του δευτερολέπτου. Στην τρίτη θέση ένας άλλος κατασκευαστής, η Ducati, με καλύτερο εκπρόσωπό της τον Andrea Dovizioso.

Αυτός που έκλεψε όμως την παράσταση για τους Ιταλούς, ήταν ο Yonny Hernandez, ο οποίος κατάφερε να γράψει τον τέταρτο καλύτερο χρόνο στα πρώτα ελεύθερα, μένοντας μόλις 41 χιλιοστά του δευτερολέπτου πίσω από την GP14 (ο Hernandez έχει την GP13) του Dovi!

Οι χρόνοι δεν έχουν τόσο μεγάλη σημασία στις ΕΔ1 και αυτό το γνωρίζει καλά ο Valentino Rossi. Ο Ιταλός ξεκίνησε δυνατά την πρώτη ημέρα και πειραματίστηκε με διάφορες ρυθμίσεις στην Μ1 του, για να ολοκληρώσει στην πέμπτη θέση, μπροστά από τον Bradl ο οποίος στην έκτη θέση ήταν μόλις η δεύτερη Honda στην πρώτη εξάδα!

Έβδομος ήταν ο Pol Espargaro - με διαφορά 0.427 από την κορυφή και το χρόνο της σχεδόν ίδιας μοτοσυκλέτας του Lorenzo - ακολουθούμενος από τον Dani Pedrosa.

Ο Aleix Espargaro, 9ος το πρωί, έζησε τις καλύτερες εβδομάδες της αγωνιστικής του καριέρας μετά το Γύρο στην Aragon, μιας και αφενός πανηγύριζε για το παρθενικό του βάθρο στη μεγάλη κατηγορία, αφετέρου λίγες ώρες αργότερα ήρθε και η επίσημη ανακοίνωση της συνεργασίας του με την Suzuki.

Τη δεκάδα έκλεισε ο Alvaro Bautista, μπροστά από τον Andrea Iannone και την έκτακτη συμμετοχή της Yamaha, τον Ιάπωνα Katsuyuki Nakasuga, που έφερε τη μοτοσυκλέτα του στη 12η θέση. Ο άλλος Ιάπωνας, ο Hiro Aoyama, έκανε τον 17ο χρόνο μπροστά στους συμπατριώτες του και πάνω στην OPEN Honda του.

Επόμενο άρθρο »

Motegi Moto2 ΕΔ1: Ισοβαθμία Luthi-Rabat!

« Προηγούμενο άρθρο

ΠΠΤ Μέγαρα4 RACING

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα