• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Ετοιμάζει μοτοσυκλέτα η Ferrari;
Πατένταρε V-Twin κινητήρα!
Νέα Αγοράς 04/10/2014 - 11:56

Η Ferrari κατέθεσε τα απαραίτητα δικαιολογητικά για να πατεντάρει έναν V-Twin κινητήρα, κάτι που υποδεικνύει ότι υπάρχει το ενδεχόμενο να δούμε μοτοσυκλέτα από τον Ιταλό κατασκευαστή!

Η πατέντα αφορά σε κατασκευή «...εσωτερικής καύσης μοτέρ, με τους κυλίνδρους σε διάταξη “V”» όπως φαίνεται και από το παραπάνω σχέδιο.

Ο Ιταλός εφευρέτης Favaretto Fabrizio εξηγεί πως ο σχεδιασμός του κινητήρα εκμηδένισε ουσιαστικά την ανάγκη για εξισορρόπηση του άξονα, προσθέτοντας «εξισορροπιστικές μάζες» στο στροφαλοφόρο με αποτέλεσμα να μειωθεί το βάρος αλλά και οι παλινδρομικές δυνάμεις αδράνειας.

Παράλληλα, η Ferrari πατένταρε και το όνομα «Cavallino» - στα ιταλικά το πόνυ - με τα σχετικά έγγραφα να αναφέρουν ότι θα χρησιμοποιηθεί σε όχημα. Η εταιρεία δεν έχει πάρει θέση για το συγκεκριμένο όνομα κι έτσι δεν γνωρίζουμε αν θα συσχετίζεται με το V-Twin project της.

Στο παρελθόν έχει υπάρξει μόνο μία επίσημη μοτοσυκλέτα της Ferrari, αυτή που κατασκεύασε η David Kay Engineering (αλουμινένιο σώμα, 900cc εν σειρά τετρακύλινδρος με απόδοση 105 ίππων) και πήρε την έγκριση να φέρει το σήμα της εταιρείας.

Αρχικά βγήκε στο ebay για 320.000€ περίπου, αλλά δεν πωλήθηκε και κατέληξε σε δημοπρασία όπου ο τυχερός ιδιοκτήτης της έγινε «φτωχότερος» κατά 108.000€!

Επόμενο άρθρο »

Τα μηχανάκια ΙΙ

« Προηγούμενο άρθρο

Νέα μοντέλα Aprilia και Moto Guzzi!

Χορηγοί