• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Dovizioso: Μπορούσα τη νίκη!
Στο γύρο που έπεσα είχα σκοπό να μπω στα pits!
Νέα 01/10/2014 - 13:42

Ο Andrea Dovizioso είχε μια μεγάλη ευκαιρία - όπως λέει ο ίδιος - να χαρίσει στην Ducati την πρώτη της φετινή νίκη! Ο Ιταλός, που οδηγούσε τη νέα GP14.2, είχε πλησιάσει τον Jorge Lorenzo αλλά στο γύρο που σχεδίαζε να μπει στα pits και να πάρει τη δεύτερη μοτοσυκλέτα του, έχασε τον έλεγχο κι έπεσε!

«Το τέλος ήταν πολύ κακό, αλλά συμβαίνουν αυτά. Πολλοί έκαναν λάθη στον αγώνα. Εκείνη τη στιγμή πάλευα για τη νίκη, διότι στο τέλος ο Lorenzo κέρδισε κι εγώ ήμουν κοντά του. Στο βρεγμένο είμαι σίγουρα πιο ανταγωνιστικός. Ήταν εφικτό λοιπόν», δήλωσε ο Dovizioso.

«Στο τελευταίο κομμάτι της πίστας έβρεχε πιο πολύ, αλλά στα άλλα σημεία - μέχρι εκείνο το γύρο - δεν έβρεχε σχεδόν καθόλου. Επίσης, στο ζέσταμα καταστρέψαμε τα βρόχινα ελαστικά πολύ γρήγορα. Η βροχή δεν ήταν πολύ δυνατή κι αν σταματούσε θα τερματίζαμε σε καλή θέση. Γι’ αυτό όλοι προσπάθησαν να συνεχίσουν».

«Στο γύρο που έπεσα ήθελα να σταματήσω στα pits. Πίστευα ότι αυτή ήταν η καλύτερη στρατηγική. Τώρα που τελείωσε ο αγώνας ίσως ήταν καλύτερα να το έκανα ένα γύρο πριν. Αλλά όταν είσαι πάνω στη μοτοσυκλέτα είναι δύσκολο να εκτιμήσεις κάθε διαφορετική κατάσταση. Δεν μπορούσα να δω που ήταν βρεγμένη η πίστα κι έχασα το πίσω. Η πτώση ήταν σφοδρή, αλλά ευτυχώς έχω μερικούς μώλωπες μόνο στο γλουτό, όχι στη λεκάνη. Πονάει, αλλά δεν είναι κάτι το σοβαρό».

Τέλος, πρόσθεσε: «Πρέπει να είμαστε χαρούμενοι για το Σ/Κ, διότι ήμασταν ανταγωνιστικοί και παρά το ότι ξεκινήσαμε από την τρίτη σειρά, ήμασταν τέταρτοι πριν τη βροχή. Το μόνο αρνητικό, περισσότερο κι απ’ την πτώση, είναι η αίσθησή μου πάνω στη μοτοσυκλέτα. Δεν ήταν καλή. Η πρόσφυση στο πίσω μέρος ήταν άσχημη από τον πρώτο γύρο».

«Ξεκινήσαμε τον αγώνα με διαφορετικό στήσιμο και θεωρώ ότι η αίσθηση που μου έδινε στο μπροστά μέρος ήταν καλύτερη από του Σαββάτου, αλλά η πρόσφυση στο πίσω ήταν άσχημη. Άκουσα όμως κι άλλους να παραπονιούνται γι’ αυτό κι έτσι πιστεύω ότι έφταιγαν οι συνθήκες. Ήταν όμως ένα μεγάλο εμπόδιο για εμάς και δεν μπορούσαμε να πάμε πιο γρήγορα».

Επόμενο άρθρο »

Συμφώνησαν Petrucci και Pramac Racing!

« Προηγούμενο άρθρο

Pedrosa: Να κρατήσουμε τα θετικά!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα