• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Lorenzo: Ήξερα ότι δεν θα πέσω!
Κι αυτό γιατί είχα μια τεράστια ευκαιρία για τη νίκη!
Νέα 30/09/2014 - 11:12

Μπορεί ο Jorge Lorenzo να πέρασε δύσκολα 24ωρα τις δυο πρώτες ημέρες του 14ου Γύρου της φετινής σεζόν στην Aragon, ωστόσο την ημέρα του αγώνα ήταν δυνατός και σε θέση να ακολουθήσει τις εργοστασιακές Honda.

Όταν η βροχή άρχισε να δυναμώνει και ο Lorenzo είχε αρχίσει να χάνει επαφή από τους αντιπάλους του, αποφάσισε να μπει στα pits και ν’ αλλάξει στη δεύτερη μοτοσυκλέτα του, με τις βρόχινες ρυθμίσεις. Αντίθετα τόσο ο Marquez, όσο και ο Dani Pedrosa συνέχιζαν με τα σλικ!

Οι πτώσεις των δυο Honda ακολούθησαν μερικά λεπτά αργότερα και ο Jorge Lorenzo πήρε την πρώτη του νίκη σε αγώνα της μεγάλης κατηγορίας, από τον περασμένο Νοέμβριο και το γύρο της Βαλένθια!

«Τα πάντα μπορούν να συμβούν και αυτό το άθλημα είναι τρελό μερικές φορές. Μπορεί να σε εκπλήξει με καλό ή κακό τρόπο. Αυτή τη φορά για εμάς ήταν θετικό, διότι σ’ αυτές τις συνθήκες τα πάντα μπορούν να συμβούν. Πρέπει να είσαι συγκεντρωμένος, να ξέρεις πότε θ’ αλλάξεις μοτοσυκλέτα και να έχεις την τύχη με το μέρος σου», σχολίασε.

«Σήμερα είχαμε τύχη, έκανα καλό αγώνα στο στεγνό αλλά και στο βρεγμένο, ήμουν πολύ συγκεντρωμένος και τα έδωσα όλα για να παραμείνω με τον Marc. Αυτή η νίκη ήρθε λοιπόν μετά από συνδυασμό αρκετών παραγόντων».

«Με τις χαμηλότερες θερμοκρασίες ένοιωθα καλύτερα απ’ ότι χτες και ήξερα ότι μπορούσα να είμαι πιο γρήγορος, διότι το ελαστικό που είχαμε στις κατατακτήριες δεν ήταν καλό. Είδα στο ζέσταμα ότι η μοτοσυκλέτα δούλευε καλά, μπορούσα να φρενάρω καλά και να διατηρήσω την ταχύτητά μου στις στροφές. Έτσι απογοητεύτηκα όταν άρχισε να βρέχει, διότι το διασκέδαζα μπροστά με τον Marc».

Σε κάποιο σημείο του αγώνα, λίγο μετά τη βροχή, φάνηκε σαν να έκανε νόημα ο Marquez στον Lorenzo να τον περάσει!

«Δεν ξέρω αν ήθελε να τον περάσω, αν φοβήθηκε τη βροχή ή αν είχε κάποιο θέμα με τον κινητήρα. Αποφάσισα να τον περάσω και να πιέσω δυνατά για να κάνω τη διαφορά, αλλά με ακολουθούσε κι έτσι ήξερα ότι δεν είχε πρόβλημα. Με πέρασε, τον πέρασα, αλλά με τη βροχή δεν ήμουν στο ίδιο επίπεδο μ’ αυτούς», πρόσθεσε ο Lorenzo.

«Δεν είχα εμπιστοσύνη στο πίσω μέρος της μοτοσυκλέτας και με κάθε γύρο, οι Honda απομακρύνονταν. Με προλάβαινε κι ο Andrea (σ.σ. Dovizioso) κι έτσι σκέφτηκα, 3η, 4η, ή 5η θέση αυτή τη φορά. Στη συνέχεια όμως είχα μια διαίσθηση, καθώς είδα ότι γύριζα στο 2:04 και θυμήθηκα το ρυθμό μου στο ζέσταμα με τα βρόχινα ελαστικά και σκέφτηκα: σε κάθε γύρο γίνονται χειρότερα τα πράγματα και αργά ή γρήγορα θα πέσω. Στην τελευταία στροφή είπα από μέσα μου: θα μείνω με τα σλικ όπως οι άλλοι, ή θα μπω στα pits; Πήρα το ρίσκο και μπήκα. Όπως είπα είχαμε και την τύχη με το μέρος μας, αλλά ένοιωθα καλά στο βρεγμένο και εκμεταλλεύτηκα την ευκαιρία που μου δόθηκε».

«Όταν είδα ότι ήμουν πρώτος, δεν ήξερα πόσοι γύροι απέμεναν για το τέλος ή το που ήταν ο δεύτερος αναβάτης. Απλά παρέμεινα συγκεντρωμένος, διότι κάποιοι αναβάτες ήταν πιο γρήγοροι από εμένα στο ζέσταμα. Η μοτοσυκλέτα γλίστραγε πολύ, αλλά ήξερα ότι δεν θα πέσω γιατί είχα μια τεράστια ευκαιρία για να πάρω τη νίκη!»

«Μιλώντας με τον Wilco (σ.σ. Zeelenberg Team Manager του Ισπανού) πριν τον αγώνα, είπαμε ότι θα πάμε να παλέψουμε για την τρίτη θέση. Ποτέ δεν σκεφτήκαμε το ενδεχόμενο της νίκης. Αλλά τελικά ήρθε με τη βροχή και μερικές πτώσεις. Ήμασταν σε καλή κατάσταση στους τελευταίους αγώνες, αλλά εδώ είχαμε προβλήματα, σε μια πίστα που ποτέ δεν είχαμε κερδίσει. Έτσι, το τελευταίο μέρος που περιμέναμε να κερδίσουμε ήταν εδώ! Ήταν απίστευτο για εμάς. Παράλληλα είναι και το Grand Prix που η Movistar είναι κύριος χορηγός κι έτσι η ημέρα ανήκε απολύτως σ’ εμάς».

Πλέον, μετά τη νίκη του αυτή στην Aragon, ο Jorge Lorenzo - που βίωσε φέτος το χειρότερό του ξεκίνημα στη μεγάλη κατηγορία - μπήκε δυναμικά στη μάχη για τη διεκδίκηση της δεύτερης θέσης στη βαθμολογία!

Ο Jorge Lorenzo είναι δώδεκα βαθμούς πίσω από τον τρίτο Valentino Rossi και δεκαπέντε από τον δεύτερο Dani Pedrosa.

Επόμενο άρθρο »

Περισσότερο θέαμα στον OTE TV!

« Προηγούμενο άρθρο

Rossi: Είμαι καλά!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα