• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Rossi: Είμαι στα καλύτερά μου!
Δεν είμαι πιο αργός, απ’ όταν κέρδιζα 10-11 αγώνες τη σεζόν!
Νέα 15/09/2014 - 15:29

Μιλώντας μετά το τέλος του αγώνα στο Misano, ο Rossi παραδέχτηκε ότι είναι ο καλύτερος Valentino σε όλη του την τεράστια καριέρα!

«Δεν νοιώθω πιο αργός απ’ όταν κέρδιζα δέκα ή έντεκα αγώνες τη σεζόν. Το μεγάλο πρόβλημα τώρα, είναι ότι οι αντίπαλοί μου είναι δυνατότεροι. Είναι πιο νέοι, είναι η νέα γενιά. Είναι πιο επαγγελματίες και πιο συγκεντρωμένοι», εξήγησε ο Ιταλός θρύλος στο crash.net.

Ο Valentino ήταν σε καταπληκτική ημέρα χτες, ξεκίνησε από την πρώτη σειρά της γραμμής εκκίνησης και με την ενέργεια όλων των δικών του ανθρώπων, των συγγενών και των φίλων που βρίσκονταν στο Misano, πέτυχε μια σπουδαία νίκη, την πρώτη της Yamaha φέτος!

«Είχαμε καταλάβει από το Σάββατο ότι η μοτοσυκλέτα μας ήταν πολύ δυνατή εδώ. Είχαμε ένα μικρό πλεονέκτημα, απέναντι στις Honda. Έτσι, ειδικά αφού ο Marquez είχε κερδίσει τόσους αγώνες, το κίνητρό μας ήταν μεγάλο, διότι ξέραμε ότι είχαμε την ευκαιρία να πάρουμε τη νίκη».

«Βέβαια και ο Jorge έχει την ίδια μοτοσυκλέτα μ’ εμένα κι έτσι γνώριζα ότι θα ήταν δύσκολα. Ξεκίνησα τον αγώνα χωρίς πίεση, αλλά με εξαιρετική αίσθηση. Άλλωστε, αν κάνεις το παραμικρό λάθος, είσαι τελειωμένος!»

«Έδωσα ωραία μάχη με τον Marc και τον Jorge. Ήξερα ότι ο Marc θα ήθελε να μείνει μπροστά, διότι αν έμενα εγώ θα πήγαινα πιο γρήγορα. Όταν συνειδητοποίησα ότι κάτι του έτυχε, ήταν πιο εύκολα γιατί είχα μια μικρή διαφορά από τον Jorge. Έπρεπε όμως να παραμείνω συγκεντρωμένος και σταθερός».

Η τελευταία νίκη του Vale στο Misano ήταν το 2009, χρονιά που κατέκτησε και τον έβδομο Τίτλο του στη μεγάλη κατηγορία. Ο Ιταλός είχε την άτυχη στιγμή του τραυματισμού του το 2010 - έσπασε το πόδι του - ενώ στη συνέχεια πέρασε δυο δύσκολα χρόνια στην Ducati. Στη συνέχεια πήρε μια νίκη στο Assen πέρυσι με την Yamaha, άλλαξε τον Jeremy Burgess και μαζί με τον Silvano Galbusera πανηγύρισαν μαζί, στο πρώτο σκαλί του βάθρου, την πρώτη τους νίκη το 2014!

«Ανησυχούσα ότι φέτος ίσως δεν θα κέρδιζα σε κάποιον αγώνα και πάντα κέρδιζα τουλάχιστον ένα, από τότε που είμαι στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, με εξαίρεση τα χρόνια στην Ducati. Επίσης και ο Silvano ποτέ δεν είχε σεζόν χωρίς να κερδίσει αγώνα».

«Είμαι χαρούμενος διότι ήταν μια μεγάλη νίκη και ήρθε βήμα-βήμα. Κάθε Κυριακή είναι δύσκολα τα πράγματα, να μπορείς να παλεύεις μ’ αυτούς τους αντιπάλους, αλλά είχα πάντα πίστευα ότι κάτι τέτοιο μπορούσε να συμβεί».

«Αυτό το Σ/Κ βρήκαμε κάτι πολύ σημαντικό στο στήσιμο, για να είναι πιο γρήγορη η μοτοσυκλέτα μου και αυτό θα παραμείνει και στους επόμενους αγώνες. Παράλληλα όμως, νομίζω ότι και το Misano βοήθησε την Μ1».

«Πάντως, χωρίς να είναι εύκολο να το πω, θεωρώ ότι θα τερμάτιζα μπροστά από τον Marquez και χωρίς την πτώση του. Οι Honda είχαν κάποιο πρόβλημα εδώ. Ο Marc δεν ήταν δυνατός, όπως συνήθως. Έτσι αυτό μπορεί να αλλάξει στους επόμενους αγώνες, αλλά κι εμείς δουλεύουμε πολύ καλά με την ομάδα και στους τελευταίους αγώνες έχουμε μειώσει τη διαφορά».

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στην περσινή του νίκη στο Assen: «Εκεί ήταν μεγαλύτερη έκπληξη κι επειδή ο Jorge είχε σπάσει την κλείδα του. Αυτή τη φορά όμως είμαι πιο δυνατός, πιο γρήγορος κι έχω τερματίσει τέσσερεις φορές δεύτερος πίσω από τον Marquez, έτσι ξέρω ότι μπορώ να μείνω στην κορυφή».

Οι φετινοί του στόχοι, συμπεριλαμβάνουν μεταξύ άλλων:«Ο πρώτος ήταν να πάρω μια νίκη και τα κατάφερα. Τώρα, θέλω να παλεύω για το βάθρο σε κάθε αγώνα και στη συνέχεια να παλέψω με τον Dani για τη δεύτερη θέση στη βαθμολογία».

Στην ερώτηση ποιά ήταν η καλύτερη στιγμή του φετινού αγώνα στο Misano, ο Vale αποκρίθηκε: «Στον αγώνα οι μάχες με τους Jorge και Marquez , αλλά ειλικρινά πιο πολύ ο γύρος μετά την καρώ σημαία, με όλον τον κόσμο, το πλήθος, τους φίλους , την οικογένειά μου! Αυτή ήταν η καλύτερη στιγμή».

Το μήνυμα για όλους όσοι τον στήριξαν κι έμειναν δίπλα του ακόμα και στα δύσκολα χρόνια: «Σας ευχαριστώ για τη στήριξή σας! Είμαι πολύ χαρούμενος που συνεχίζω να προσπαθώ στο μέγιστο βαθμό και ξέρω ότι ολοένα και θα δυσκολεύουν τα πράγματα. Θα πρέπει να δουλεύω πιο σκληρά. Έχω όμως μπροστά μου άλλα δυομιση χρόνια και θα προσπαθήσω να συνεχίσω έτσι».

«Νομίζω ότι αν κάνεις καλή ζωή και προπονείσαι σωστά, μπορείς να οδηγείς στο MotoGP και να είσαι 37 χρονών!» υπογράμμισε. Ο Vale πανηγύρισε την 107η νίκη της καριέρας του, πλησιάζοντας λίγο ακόμα τις 122 - το ρεκόρ όλων των εποχών - που κατέχει ο Giacomo Agostini.

«Πολύ δύσκολο να το φτάσω... τα πράγματα είναι διαφορετικά τώρα. Δεν αγωνίζομαι για το ρεκόρ. Θέλω να βάζω τα δυνατά μου το Σ/Κ και να παλεύω με τους τρεις μπροστά, οδηγώντας την Yamaha στο 100%. Τα υπόλοιπα δεν έχουν σημασία».

Έτσι, ο Valentino Rossi στρέφει το ενδιαφέρον του ήδη στον επόμενο γύρο της Aragon, σε δυο εβδομάδες περίπου: «Κάθε αγώνας είναι και μια διαφορετική ιστορία. Πρέπει λοιπόν να ξεκινήσουμε από την αρχή στην Aragon και να προσπαθήσουμε να φτάσουμε και πάλι στην κορυφή».

Επόμενο άρθρο »

Marquez: Αλλαγή νοοτροπίας!

« Προηγούμενο άρθρο

2015: Στις 22 Μαρτίου ο 1ος Αγώνας!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα