• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Misano: Υποκλίθηκαν στον Rossi!
Τεράστια νίκη για τον Ιταλό, έπεσε ο Marquez!
Νέα 14/09/2014 - 17:22

Ο κίτρινος λαός αποθέωσε τον Valentino Rossi, ο οποίος μετά τη νίκη του στο Assen το 2013, επικράτησε σήμερα στον αγώνα του Misano, ολοκληρώνοντας έτσι με μια νίκη την τρομερή του αγωνιστική μεταμόρφωση, μετά από δυο χρόνια απογοητεύσεων στην Ducati!

Ο Vale, στα 35 του πια, απέδειξε ότι τα χρόνια δεν μπορούν να επικρατήσουν της αποφασιστικότητας και με μεθοδική δουλειά κατάφερε να χαρίσει την πρώτη νίκη της Yamaha φέτος, σπάζοντας μια κυριαρχία της Honda που κρατούσε για 12 Αγώνες!

Από το 2009 είχε να κερδίσει στο Misano ο Ιταλός σούπερ σταρ, στην πίστα που τη νοιώθει σαν το σπίτι του - η Tavulli βρίσκεται μόλις 10 χλμ μακριά - αλλά σήμερα δεν απογοήτευσε τους 55.000 χιλιάδες οπαδούς του!

Έχοντας πολύ καλό στήσιμο, δείχνοντας πανίσχυρος στα φρένα κι έχοντας το ψυχολογικό πλεονέκτημα να είναι ο πρώτος - σε ρυθμό και σε χρόνο - στο πρωινό ζέσταμα, ο Vale ξεκίνησε δυνατά τον αγώνα!

Κάτω από τις ιαχές των οπαδών του, ο Rossi κράτησε τη ψυχραιμία του στις αρχικές αψιμαχίες με τον Marquez και στη συνέχεια ξέφυγε, για να πανηγυρίσει την 81η του νίκη, να γίνει ο πρώτος οδηγός στην ιστορία που ξεπερνά τους 5.000 βαθμούς στη μεγαλειώδη καριέρα του, μια καριέρα που μετρά νίκες από το 1996 μέχρι και το 2014!!

Απίστευτα πράγματα για τον 35χρονο οδηγό που απέδειξε περίτρανα ότι «... το ‘χει ακόμα», μιας και καταφέρνει να κερδίσει όλους τους - μικρότερους σε ηλικία - αντιπάλους του σήμερα. Άλλωστε μετά την αποχώρηση του Edwards, είναι ο γηραιότερος αναβάτης στο grid!

Στη δεύτερη θέση ο Jorge Lorenzo, ο αναβάτης που οι περισσότεροι περίμεναν να πάρει την πρώτη του νίκη στο Misano. Τουλάχιστον μέχρι το πρωινό ζέσταμα! Ο Ισπανός είχε δυνατή παράδοση στο Misano - τρεις νίκες τα τρία τελευταία χρόνια - αλλά δεν κατάφερε να πάρει την πρώτη του νίκη για το 2014.

Ο Lorenzo επέλεξε να φορέσει - μόνο αυτός - το σκληρό μπροστινό ελαστικό για τον αγώνα, έχοντας τις καλύτερες των εντυπώσεων από αυτό την προηγούμενη ημέρα. Ωστόσο σήμερα η αίσθησή του δεν ήταν η ίδια, αλλά τουλάχιστον κατάφερε να κρατήσει σταθερό ρυθμό και να πάρει τη δεύτερη θέση. Στο Misano, από το 2007, o Ισπανός άσος δεν έχει τερματίσει κάτω απ’ αυτήν!

Ο Dani Pedrosa δεν έκανε την καλύτερή του εκκίνηση κι έπεσε δυο θέσεις στο ξεκίνημα, ευρισκόμενος δίπλα σε δυο Ducati - του Dovizioso και του Iannone - που του έκαναν δύσκολη τη ζωή στην αρχή. Μόλις πήρε την τέταρτη θέση, δεν κατάφερε παρά μόνο στους τελευταίους γύρους να «ανασάνει» από την πίεση του Dovizioso!

Ο Ισπανός του HRC κατάφερε να ανέβει στο βάθρο, κρατώντας πίσω του τον Dovi, χάρη στην πτώση του Marc Marquez! Αυτό κι αν είναι είδηση, για έναν αναβάτη που έκανε μόλις τη δεύτερή του πτώση - σε αγώνα - μετά το Mugello πέρυσι!

Περισσότεροι από 16 μήνες πέρασαν για να κάνει το λάθος ο 21χρονος Παγκόσμιος Πρωταθλητής, ο οποίος πίεζε πολύ τη μοτοσυκλέτα του για να διατηρηθεί κοντά στον Valentino Rossi που προηγούνταν. Περνώντας πάνω από τα κερμπ, έχασε τον έλεγχο κι έπεσε.

Ο ίδιος αντέδρασε γρήγορα και ξαναμπήκε στον αγώνα, αν και τελευταίος και με διαφορά πάνω από 40 δευτερόλεπτα πίσω από την 15η θέση. Ο Marquez κινδύνευε να κάνει στο Misano κάτι που δεν του έχει ξανασυμβεί ποτέ στο παρελθόν: να τερματίσει έναν αγώνα της μεγάλης κατηγορίας εκτός βαθμών!

Η αποφασιστικότητά του, ο γρήγορος ρυθμός του, αλλά και η τύχη που ευνοεί τους τολμηρούς, όλοι αυτοί οι παράγοντες οδήγησαν τον Marquez στην 15η θέση και στον 1 βαθμό. Γι’ αυτό θα πρέπει να ευχαριστήσει τον Aleix Espargaro, ο οποίος στον τελευταίο γύρο του αγώνα έπεσε!

Επόμενο άρθρο »

Το νέο κράνος του Rossi!

« Προηγούμενο άρθρο

Misano Moto2: 3η συνεχόμενη νίκη για Rabat!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα