• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
2015: Στο Donington το βρετανικό GP!
Συμφώνησε σε όλα με την πίστα της Ουαλίας!
Νέα 03/09/2014 - 12:16

Η πίστα του Donington Park συμφώνησε με την αντίστοιχη της Ουαλίας (Circuit of Wales) και θα φιλοξενήσει το βρετανικό GP του χρόνου!

Η πίστα της Ουαλίας ήταν σε διαπραγματεύσεις τόσο με το Donington - που διεξήγαγε το βρετανικό GP από το 1987 μέχρι το 2009 - όσο και με το Silverstone, που είχε επιστρέψει στο ημερολόγιο αγώνων από το 2010 μέχρι και φέτος.

Να θυμίσουμε ότι πρόσφατα η Dorna και η πίστα της Ουαλίας υπέγραψαν συμβόλαιο συνεργασίας διάρκειας πέντε χρόνων, ωστόσο οι εργασίες δεν έχουν καν ξεκινήσει στην πίστα! Φυσικά η πίστα της Ουαλίας έπρεπε να βρει εναλλακτική λύση για τη νέα σεζόν και γι’ αυτό συζητούσε με τις δυο προαναφερθείσες πίστες.

Το Silverstone όμως ζητούσε περισσότερα χρήματα για να φιλοξενήσει το Grand Prix του 2015 και δεν έδειξε τη διάθεση να ρίξει τις απαιτήσεις του. Έτσι, η συμφωνία επήλθε μεταξύ Ουαλίας και Donington Park. Φυσικά το τελευταίο θα πρέπει να διεξάγει μια σειρά εργασιών για να πάρει την έγκριση από την Dorna και την FIM.

Άλλωστε, μπορεί στη συγκεκριμένη πίστα να διεξάγονται αγώνες SBK, ωστόσο το εν λόγω Πρωτάθλημα συνεχίζει (ή συνέχιζε) να «τρέχει» σε πίστες που είχαν κριθεί ακατάλληλες - για λόγους ασφαλείας - για MotoGP (Imola, Monza).

Παράλληλα, δεν έχει διευκρινιστεί ποιές θα είναι οι ενέργειες σε περίπτωση που για οποιονδήποτε λόγο, η πίστα του Donington Park δεν πάρει την έγκριση.

Επόμενο άρθρο »

SBK: Δεν βρέθηκε λύση για τους χαμένους γύρους

« Προηγούμενο άρθρο

Το «ρίσκο» του Pol Espargaro!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα
Δημοσκόπηση
ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ ΤΟΥ 2024 Ο JORGE MARTIN;
  • ΝΑΙ, ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΞΕΙ ΣΤΗΝ DUCATI ΟΤΙ ΕΚΑΝΕ ΛΑΘΟΣ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΝ ΚΡΑΤΗΣΕΙ
  • ΙΣΩΣ, ΑΛΛΑ ΟΙ BAGNAIA KAI M.MARQUEZ EINAI ΠΟΛΥ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
  • ΟΧΙ, Η DUCATI ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΤΟ Νο 1 ΣTHN APRILIA