• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
3ος Αγώνας - HΠΑ
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Lorenzo: Πάλι πρόβλημα με τα ελαστικά!
Ελπίζουμε, ευχόμαστε, προσευχόμαστε να λυθεί!
Νέα 29/08/2014 - 22:48

Ο Jorge Lorenzo δεν είχε καμμία αμφιβολία για το λόγο που ολοκλήρωσε τη σημερινή ημέρα στην 11η μόλις θέση: «Έχουμε ένα μόνο πρόβλημα. Όπως φαίνεται η Bridgestone έχει φέρει τα ελαστικά που μας έδινε και στους πρώτους αγώνες», εξήγησε ο Ισπανός.

«Δεν μπορούμε να σταματήσουμε τη μοτοσυκλέτα, δεν έχουμε πρόσφυση στο μέσο των στροφών κι έτσι σπινάρουμε πολύ και το κακό είναι ότι επηρεάζεται και το μπροστινό. Χωρίς πρόσφυση στο πίσω μέρος, δεν έχουμε την κατάλληλη ισορροπία στο μέσο των στροφών κι έτσι πλαγιάζουμε λιγότερο κι έχουμε χαμηλότερη ταχύτητα».

Το πρόβλημα αυτό φαίνεται να ταλαιπωρεί όλους τους αναβάτες της Yamaha, με τον Bradley Smith να είναι μόνο αυτός που ξεχώρισε. Ο Lorenzo εξήγησε το γιατί: «Φόρεσε καινούργιο ελαστικό. Αν το έβαζα κι εγώ θα ήμουν μισό δευτερόλεπτο ταχύτερος, αλλά δεν το έκανα».

Στη συνέχεια πρόσθεσε:«Όταν μπήκα για πρώτη φορά στην πίστα ένοιωσα κάτι περίεργο. Στην αρχή νόμιζα ότι τα ελαστικά ήταν τα ίδια με τους προηγούμενους αγώνες, αλλά ο Ramon (σ.σ. Forcada, ο αρχιμηχανικός του) μου είπε ότι δεν ήταν και τότε κατάλαβα τι συνέβαινε. Όπως μας είπαν στη συνέχεια, έφεραν το προηγούμενο ελαστικό διότι πέρυσι κάποια ελαστικά έχασαν μερικά κομμάτια τους».

«Δεν είναι καθόλου καλό το να μην έχεις τα ίδια ελαστικά σε κάθε αγώνα. Το 2008 ήταν αλλιώς, πολύ, πολύ καλύτερα. Δεν ξέρω, ίσως με τη μονομάρκα να μην είναι ίδια τα πράγματα», πρόσθεσε.

Με αυτά τα δεδομένα, είναι πολύ δύσκολο για τον Jorge Lorenzo να πετύχει την τέταρτή του νίκη στο Silverstone, τα τελευταία πέντε χρόνια. «Είναι δύσκολο να τα βάλεις με τον Marquez . Είναι πολύ δυνατός και πολύ γρήγορος, ενώ με το ελαστικό αυτό η μοτοσυκλέτα του πάει καλά, ενώ εμείς αντιμετωπίζουμε πολλά προβλήματα. Ελπίζουμε, ευχόμαστε, προσευχόμαστε να λυθούν όλα τα προβλήματα αύριο».

Επόμενο άρθρο »

Rossi: Σημαντικό το Σαββατιάτικο πρωινό!

« Προηγούμενο άρθρο

Δυνατός από το 1ο λεπτό ο Marquez!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα