• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
ΑΠΟΣΤΟΛΗ MUGELLO: Ο Rossi προβληματισμένος
"Δεν είμαστε πάλι στο 100% των ρυθμίσεων που θέλω. Μας λείπει κάτι"
Νέα 29/05/2009 - 18:21
Ο Valentino Rossi αμέσως μετά τις δοκιμές μίλησε σε λίγους δημοσιογράφους, μεταξύ των οποίων και ο απεσταλμένος μας Δημήτρης Διατσίδης και έδειξε προβληματισμένος για το αποτέλεσμα της πρώτης ημέρας.

«Ήμασταν γρήγοροι από την αρχή, αλλά δεν είμαστε πάλι στο 100% των ρυθμίσεων που θέλω. Μας λείπει κάτι, αλλά είμαι αισιόδοξος ότι αύριο θα το βρούμε», είπε ο 7 συνεχόμενες φορές νικητής του αγώνα στο Mugello.
Πάντως από το ύφος του καταλάβαμε ότι κάτι τον προβληματίζει, που μάλλον είναι η ταχύτητα του Lorenzo με ίδια μοτοσυκλέτα και ίδια λάστιχα.
"H πίεση που έχω στο Mugello είναι η πίεση από τους πολλούς οπαδούς μου και την παίρνω σαν θετική πίεση και όχι σαν άγχος", συμπλήρωσε ο Rossi.

Σε ερώτηση για το αν η 8η νίκη θα είναι και η πιο δύσκολη, απάντησε: «η μάχη μου με τον Capirossi τo 2006 ήταν επική. Περνούσαμε συνεχώς ο ένας τον άλλο μέχρι τον τελευταίο γύρο και πραγματικά δεν ήξερα αν θα κερδίσω μέχρι το τελευταίο μέτρο. Μπορεί να γίνει κάτι ανάλογο την Κυριακή, αλλά εκείνη η μάχη μου έχει μείνει αξέχαστη!»

Σχολιάζοντας τις φοβερές τελικές που αποτελούν ρεκόρ για τα 800cc, αλλά και για όλη την ιστορία δήλωσε: «πρέπει να έχει γίνει λάθος από τα φωτοκύτταρα που καταγράφουν τις τελικές. Για παράδειγμα η τηλεμετρία μου γράφει 329 – 331 χλμ/ώρα και μου έδωσαν 344. Δεν μπορεί να έχουμε πάρει τόσα χιλιόμετρα από τη μια στιγμή στην άλλη. Πιστεύω ότι είναι λάθος».
Βέβαια η τηλεμετρία των μοτοσυκλετών βασίζεται στη διάμετρο των ελαστικών η οποία μεταβάλλεται και ένα 3% λάθος που μπορεί να οφείλεται στην παραμόρφωση του ελαστικού, σημαίνει 12-14 χλμ. σε ταχύτητες πάνω από τα 300 χλμ/ώρα. Άρα μάλλον πρέπει να πιστέψουμε την «speed trap» όπως λέγεται η «παγίδα» μέτρησης της τελικής.

Επόμενο άρθρο »

ΑΠΟΣΤΟΛΗ MUGELLO: οι «περιπέτειες» του Δ.Δ.

« Προηγούμενο άρθρο

ΑΠΟΣΤΟΛΗ MUGELLO: Ο Lorenzo δείχνει το δρόμο!!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα