• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Marquez: Αντέγραψε τους Dani-Rossi!
Αυτοί άλλωστε είναι οι μεγαλύτεροι αντίπαλοί μου φέτος
Νέα 13/07/2014 - 22:19

Ούτε το χάος της εκκίνησης από την pit lane δεν εμπόδισε τον Marc Marquez από το να πάρει την ένατη φετινή του νίκη!

 

«Στην αρχή πίστεψα ότι θα γινόταν όπως και στο Assen, αλλά είδα ότι στέγνωνε η πίστα πολύ γρήγορα. Ήμουν αναποφάσιστος ανάμεσα στα σλικ και στα βρόχινα», σχολίασε ο Marquez.

 

«Μετά είδα τον Bradl με τα σλικ, αλλά η στρατηγική μου ήταν να αντιγράψω τον Dani και τον Valentino, διότι είναι οι βασικοί μου αντίπαλοι για το Πρωτάθλημα. Έβαλαν βρόχινα κι έτσι έκανα κι εγώ, μετά το γύρο προθέρμανσης μπήκαν για τα σλικ κι αυτό έκανα κι εγώ!»

 

14 αναβάτες είχαν στριμωχτεί στην pit lane και μόλις οι υπόλοιποι εννέα έφτασαν στην πρώτη στροφή της πίστας, δόθηκε η εκκίνηση και γι’ αυτούς με τον Marquez και τον Pedrosa να παίρνουν κεφάλι.

 

«Ήταν σαν εκκίνηση Motocross...», σχολίασε χαμογελώντας ο Marquez. «Ήταν ωραία αλλά και λίγο επικίνδυνα, διότι τα carbon φρένα δεν σταμάταγαν τη μοτοσυκλέτα. Αυτό ήταν το πιο επικίνδυνο, στην πρώτη στροφή».

 

«Διαχειρίστηκα καλά την κατάσταση στην αρχή, όταν ήταν επικίνδυνα, αλλά στη συνέχεια στέγνωσε εντελώς η πίστα και ο ρυθμός μας ήταν σαν τα τέταρτα ελεύθερα και το ζέσταμα».

 

Μάλιστα, ο Marquez αποκάλυψε ότι δεν ήταν στο 100% της φυσικής του κατάστασης το Σ/Κ!

 

«Δεν ένοιωθα τόσο δυνατός, διότι την Τετάρτη είχα πυρετό, αρκετά υψηλό. Πήρα αντιβιωτικά κι ένοιωθα λίγο κουρασμένος. Πάντως πάνω στη μοτοσυκλέτα ήμουν καλά και μπορούσα να πιέσω στο 100%», σχολίασε ο αναβάτης του HRC, που την Παρασκευή είχε και μια επίπονη πτώση.

 

«Το πρώτο μισό ήταν τέλειο για εμένα, ειδικά επειδή κέρδισα όλους τους αγώνες και πάντα ήμουν στην πρώτη σειρά. Είμαι πολύ ικανοποιημένος και με τη δουλειά των μηχανικών μου και με τη βοήθειά τους κυρίως στο πρώτο μισό της σεζόν, όταν ξεκίνησα το Πρωτάθλημα χωρίς να έχω πάρει μέρος στα περισσότερα τεστ».

 

Πάντως ο Marquez δεν θα μπορέσει να ξεκουραστεί αμέσως, καθώς «... έχουμε τώρα το τεστ στο Brno. Θα είναι σημαντικό να βρούμε ένα καλό βασικό στήσιμο και για να δοκιμάσουμε μερικά πράγματα με τη μοτοσυκλέτα. Μετά για μια εβδομάδα δεν θα κάνουμε τίποτα και μετά θα ξεκινήσουμε προετοιμασία για την Indianapolis».

 

Επόμενο άρθρο »

Rossi: Χαρούμενος με το πρώτο μισό

« Προηγούμενο άρθρο

Sachsenring Moto2: Ονειρικός Aegerter!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα