• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Sachsenring ΕΔ1: 4 Yamaha μπροστά από 4 Honda!
Πρώτος ο Aleix Espargaro, έπεσε ο Marquez!
Νέα 11/07/2014 - 13:05

Μετά την παρθενική του pole position στο Assen, ο Aleix Espargaro σημείωσε σήμερα το πρωί στο Sachsenring, τον καλύτερο χρόνο με 1:22.170! Ο Ισπανός φόρεσε στα τελευταία λεπτά την πιο μαλακή επιλογή πίσω ελαστικού και πήρε την πρώτη θέση, ακολουθούμενος από τρεις ακόμα Yamaha!

 

Πράγματι, το ενδιαφέρον της πρώτης ημέρας του ένατου γύρου της Γερμανίας, ήταν το γεγονός ότι σε μια πίστα που «ανήκει» θεωρητικά στις Honda, τέσσερεις μοτοσυκλέτες της Yamaha βρέθηκαν στις πρώτες θέσεις! Στη δεύτερη θέση ο Jorge Lorenzo, ο οποίος θέλει να ξεχάσει γρήγορα την απογοητευτική του παρουσία στην Ολλανδία.

 

Ο Ισπανός - που ακόμα περιμένει να ανανεώσει το συμβόλαιό του - ήταν μπροστά για το μεγαλύτερο διάστημα της διαδικασίας, προτού υποχωρήσει στη δεύτερη θέση ελέω A.Espargaro! Ελάχιστα πίσω του - 43 χιλ. - ο Valentino Rossi, ενώ την τέταρτη θέση εξασφάλισε ο καταπληκτικός Pol Espargaro!

 

Η καλύτερη Honda ήταν αυτή του Alvaro Bautista, με τον Marquez να ακολουθεί στην έκτη θέση και έξι δέκατα μακριά από τον πρώτο. Ο Ισπανός είχε μια πτώση (βλ. εδώ) στα πρώτα λεπτά, από την οποία έδειξε αρχικά να επηρεάζεται, πιάνοντας τον αυχένα του και παραμένοντας αρκετά δευτερόλεπτα κάτω στην αμμοπαγίδα.

 

Όπως έγινε γνωστό μετά το τέλος της διαδικασίας, ο Marquez έχει μικροενοχλήσεις στον αυχένα του, όχι όμως κάτι το σοβαρό. Ο Bradl πήρε την έβδομη θέση, υποχωρώντας στη μάχη με τους χρόνους μετά το καλό ξεκίνημα που έκανε στην αρχή.

 

Ο Pedrosa ήταν η τελευταία εργοστασιακή Honda, στην όγδοη θέση. Ο Ισπανός συνηθίζει να μην δίνει σημασία στους χρόνους στα πρώτα ελεύθερα και αναμένουμε να δούμε την παρουσία του στις ΕΔ2, σε μια πίστα που του αρέσει κι έχει επικρατήσει τέσσερεις φορές στους τελευταίους οχτώ αγώνες.

 

Η καλύτερη Ducati ήταν αυτή του Andrea Iannone, με τον Hernandez να τον ακολουθεί και να κερδίζει μερικά δέκατα από το slipstreaming που έκανε στον Bradl στον ταχύτερο γύρο του. Με το χρόνο του αυτό, ο Κολομβιανός άφησε εκτός δεκάδας τον Andrea Dovizioso.

 

Ο Dovi άγγιξε το ρεκόρ τελικής της πίστας, που έχει από το 2012 ο Pedrosa (293χλμ/ώρα), κάνοντας 292,9χλμ/ώρα. Ο Smith είχε δυο πτώσεις κι έμεινε στην 12η θέση, 79 χιλιοστά μπροστά από τον Cal Crutchlow.

 

Δείτε τους χρόνους και τις τελικές στο συνοδευτικό μας αρχείο!

 

Επόμενο άρθρο »

Sachsenring Moto2 ΕΔ1: Ο Corsi 1ος!

« Προηγούμενο άρθρο

O Lorenzo επισκέφθηκε την Ferrari F1

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα