• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Επαφές του Edwards με την Aprilia!
Ο Τεξανός έχει συζητήσει με την ιταλική ομάδα το ενδεχόμενο να αγωνιστεί του χρόνου μαζί της στο WSBK...
Νέα 24/05/2009 - 16:39
O Colin Edwards έχει ήδη αρχίσει να «ψάχνεται» για το μέλλον του καθώς στο τέλος της χρονιάς ολοκληρώνεται το συμβόλαιο συνεργασίας που έχει με την Monster Tech 3.

Με τις περισσότερες ομάδες να εμπιστεύονται πλέον τη νέα γενιά αναβατών που προωθούνται από τη μεσαία κατηγορία, ο Texas Tornado έχει καταλάβει πως δύσκολα θα μπορέσει να μείνει στα MotoGP για ακόμα μια χρονιά.

Το πιθανότερο σενάριο λοιπόν είναι να επιστρέψει μετά από απουσία επτά χρόνων στο Πρωτάθλημα απ' όπου αναδείχθηκε, δηλαδή το WSBK.

Τις προηγούμενες μέρες ο 35χρονος αναβάτης είχε έρθει σε επαφή με τον τεχνικό διευθυντή της Aprilia, Gigi Dall’Igna με τον οποίο συζήτησε το ενδεχόμενο να αγωνιστεί του χρόνου με την εταιρία του Noale στα Superbike.

Oι άνθρωποι του ιταλικού εργοστασίου τρέφουν μεγάλη εκτίμηση προς το πρόσωπο του Edwards με τον οποίο έχουν συνεργαστεί στο παρελθόν.

Αυτό συνέβη το 2003, όταν ο Τεξανός έκανε το ντεμπούτο του στα MotoGP οδηγώντας την πρωτοποριακή αλλά αναποτελεσματική τρικύλινδρη Aprilia RS3 Cube με τις πνευματικές βαλβίδες.

Παρά το γεγονός ότι τα αποτελέσματα ήταν απογοητευτικά οι Ιταλοί έχουν την καλύτερη άποψη για τον Edwards. Χαρακτηριστικά είναι τα λόγια του Dall' Igna που δεν διέψευσε τις επαφές με τον Τεξανό: «O Colin έκανε πολύ καλή δουλειά όταν ήταν μαζί μας. Δεν ήταν δική του ευθύνη το γεγονός ότι δεν είχαμε καλά αποτελέσματα».

Η αμοιβή του δύο φορές Παγκόσμιου Πρωταθλητή των Superbike (το 2000 και το 2002 με τη Honda), ανέρχεται στο ένα εκατομμύριο ευρώ, ποσό αρκετά μεγάλο για τα δεδομένα του WSBK. Αυτό βέβαια δε σημαίνει ότι δε μπορεί να βρει αυτά τα χρήματα μιας και στο Πρωτάθλημα μετέχουν πολλοί και μεγάλοι κατασκευαστές που είναι διατεθειμένοι να ξοδέψουν προκειμένου να φτάσουν στην επιτυχία.

«Είναι αλήθεια, το συμβόλαιό μου λήγει και έχω ήδη αρχίσει να ψάχνομαι. Αν πρέπει οπωσδήποτε να αλλάξω σπορ δεν θα με πείραζε να αγωνιζόμουν στα Superbike. Η οικονομική κατάσταση δεν είναι και η καλύτερη αυτή τη στιγμή, αλλά όποιος με θέλει πιστεύω ότι μπορεί να με αποκτήσει», δήλωσε ο Edwards.

Yπάρχει και ένα σενάριο πάντως που θέλει τον Edwards να πηγαίνει στην εργοστασιακή ομάδα της Yamaha παίρνοντας τη θέση του Ben Spies ο οποίος θα μετακομίσει στα MotoGP με τα χρώματα της Tech 3.

Ωστόσο αυτό το σενάριο δεν συγκεντρώνει μεγάλες πιθανότητες καθώς όπως λένε άνθρωποι από το στενό περιβάλλον του ταλαντούχου πιτσιρικά που βγάζει μάτια φέτος στο WSBK, αυτή τη στιγμή δεν ενδιαφέρεται να πάει στα MotoGP.

Επόμενο άρθρο »

Να ...σπάσει το ρόδι στο Mugello θέλει η Ducati

« Προηγούμενο άρθρο

O Lanzi στη θέση του Laconi

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα