• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
MotoGP: Επόμενη στάση στο Le Mans!
Θα κάνει το πέντε στα πέντε ο Marquez;
Νέα 14/05/2014 - 13:22

Οι οδηγοί του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος MotoGP επιστρέφουν στην πίστα του Le Mans, για τον πέμπτο γύρο της φετινής αγωνιστικής σεζόν. Ο περσινός Παγκόσμιος Πρωταθλητής, Marc Marquez, έχει κυριαρχήσει μέχρι στιγμής στους προηγούμενους αγώνες, έχοντας σκαρφαλώσει ήδη στην 16η θέση των αναβατών με τις περισσότερες νίκες στην ιστορία του Πρωταθλήματος!

 

Με βάση τα μέχρι τώρα αποτελέσματά του, τόσο στις κατατακτήριες όσο και στους αγώνες, οι αντίπαλοι του Marquez θα αναρωτιούνται με ποιον τρόπο θα σταματήσουν το φαινόμενο αυτό στο χώρο του μηχανοκίνητου αθλητισμού!

 

Ο 21χρονος είναι ο πρώτος αναβάτης που κατορθώνει να πάρει τέσσερεις νίκες σε ισάριθμους πρώτους αγώνες της σεζόν, κερδίζοντάς τους από την pole position, ένα επίτευγμα που είχε πετύχει πρώτος ο Giacomo Agostini το 1971! Ανάμεσα στα τόσα που έχει πετύχει ο Marc, είναι και ο πρώτος που έχει καταφέρει να πάρει πέντε συνεχόμενες pole positions, μετά τον Casey Stoner το 2011.

 

Τα παραπάνω φυσικά θα ανήκουν στην ιστορία, αν ο τρομερός μικρός του HRC καταφέρει να πάρει την pole και τη νίκη στον αγώνα της Γαλλίας στις 18 Μαΐου! Σαν να μην έφταναν αυτά, θα πρέπει κανείς να ανατρέξει στο 2005 και τον Valentino Rossi, για να βρει αναβάτη που έχει κάνει τόσο μεγάλη διαφορά από τους αντιπάλους του, στους πρώτους αγώνες της χρονιάς!

 

Παράλληλα, με τη νίκη του στην Jerez, ο Marquez κατάφερε να κερδίσει σε μια πίστα που ποτέ στο παρελθόν δεν το είχε κάνει και πλέον μπορεί να υπερηφανεύεται ότι δεν υπάρχει πίστα - στο φετινό ημερολόγιο αγώνων - στην οποία δεν έχει ανέβει στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου!

 

Αν μάλιστα καταφέρει να κερδίσει και στην Γαλλία, τότε θα γίνει ο μικρότερος σε ηλικία οδηγός που θα πετυχαίνει πέντε σερί νίκες στη μεγάλη κατηγορία! Κάτι αντίστοιχο δηλαδή που πέτυχε ο Mike Hailwood πριν 52 ολόκληρα χρόνια!

 

Ο Dani Pedrosa είναι δεύτερος στη βαθμολογία, με το HRC να κάνει το 1-2 και τον Valentino Rossi να ακολουθεί στην τρίτη θέση ως η καλύτερη Movistar Yamaha. Ο Ιταλός σούπερ σταρ θα συνεχίσει να χρησιμοποιεί το καινούργιο πλαίσιο που είχε στην Jerez, που του χαρίζει βελτιωμένη σταθερότητα στα φρένα.

 

Ο Jorge Lorenzo έχει καταφέρει - μετά το άσχημο ξεκίνημά του - να ανέβει στην πέμπτη θέση της βαθμολογίας και σκοπεύει, όπως τόνισε μετά το τεστ στην Jerez, να δουλέψει περισσότερο με την πιο μαλακή επιλογή ελαστικού. Ο Dovizioso θέλει να κάνει ένα καλό αγώνα στη γαλλική πίστα, με το όνομά του να "παίζει" εδώ και αρκετές ημέρες για την ομάδα της Suzuki. Ο μάνατζέρ του άλλωστε επιβεβαίωσε ότι έχουν ξεκινήσει οι πρώτες συνομιλίες ανάμεσα στις δυο πλευρές.

 

Ο Danilo Petrucci δεν θα δώσει το παρόν στην Γαλλία, αναρρώνοντας από την επέμβαση που έκανε στο δεξί του χέρι μετά την πτώση του στο ζέσταμα της Jerez. Αρχικά είχε ανακοινωθεί ότι θα τον αντικαθιστούσε ο Scassa, ωστόσο ο τελευταίος στάθηκε άτυχος και τραυματίστηκε στις πρόσφατες δοκιμές που έκανε στο Mugello, σε μια προσπάθεια να εξοικειωθεί εκ νέου με την Aprilia ART την οποία είχε οδηγήσει στην CRT μορφή της πέρυσι, σε πέντε αγώνες για λογαριασμό της Cardion AB.

 

Η μοναδική - ίσως - ελπίδα για τους αντιπάλους του Marquez, είναι να επαναληφθεί και φέτος το σκηνικό που επικράτησε στον περσινό αγώνα, με τη βροχή ενδεχομένως να είναι ο μεγαλύτερος αντίπαλος του 21χρονου απέναντι σε μια ακόμα επιβλητική εμφάνιση! Ο ίδιος δήλωσε ότι ελπίζει να γίνει ο αγώνας στο στεγνό, με όλους τους υπόλοιπους να εύχονται για το αντίθετο!

 

Επόμενο άρθρο »

Dovi: Πιο κοντά στην κορυφή!

« Προηγούμενο άρθρο

Marquez και HRC μαζί μέχρι το 2016!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα