• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
3ος Αγώνας - HΠΑ
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
A.Espargaro: Ό,τι καλύτερο μπορούσαμε
Ο Dovi με "σκότωνε" στις ευθείες!
Νέα 06/05/2014 - 15:19

Ο Aleix Espargaro τόνισε ότι η έβδομη θέση στο προχτεσινό αγώνα της σεζόν - στην Jerez - ήταν ό,τι καλύτερο μπορούσε, καθώς δυσκολευόταν να διατηρήσει το ρυθμό των αντιπάλων του.

 

Ο Ισπανός, μπροστά στους συμπατριώτες του, ξεκίνησε πολύ δυνατά το Σ/Κ στην Jerez, παίρνοντας την πρώτη θέση στις ΕΔ1. Στη συνέχεια, στις κατατακτήριες του Σαββάτου, παρά το λάθος που έκανε κατάφερε να πάρει την πέμπτη θέση και είχε ελπίδες ότι θα μπορούσε να ανέβει στο βάθρο!

 

Ωστόσο η πραγματικότητα του αγώνα ήταν διαφορετική, με τον Aleix να μένει γρήγορα πίσω από τους πρωτοπόρους και να δίνει τη μάχη για την πέμπτη θέση με τον Dovizioso. Στο τέλος ο Ιταλός επικράτησε, ενώ ο Espargaro έχασε και από τον Bautista την έκτη θέση.

 

"Δεν είμαι πολύ χαρούμενος με τη θέση μου, αλλά ήταν ό,τι καλύτερο μπορούσαμε", σχολίασε. "Έκανα καλή αρχή και πίεζα στο μέγιστο βαθμό. Είχα την αίσθηση ότι ο ρυθμός μου ήταν καλύτερος από του Dovi και προσπάθησα να τον περάσω πολλές φορές, ωστόσο με σκότωνε κυριολεκτικά στις ευθείες".

 

"Ήταν λοιπόν αδύνατον να μείνω μπροστά του και το ίδιο συνέβη με τον Bautista όταν με έφτασε. Δεν έχουμε πρωτότυπη μοτοσυκλέτα, όμως νικήσαμε δυο πρωτότυπες και παραλίγο να κερδίσουμε μια Honda και μια Ducati, αυτό σημαίνει ότι κάναμε καλή δουλειά".

 

"Ήταν κάπως απογοητευτικό όμως, αν και για μένα η ομάδα μου κάνει τρομερή δουλειά για να είμαστε κοντά με τους πρώτους. Μετά τα τρία εργοστάσια, είμαστε η καλύτερη ομάδα! Προφανώς όμως δεν έχουμε αρκετή ιπποδύναμη και αυτό ήταν ό,τι καλύτερο μπορούσαμε".

 

"Κάθε Σ/Κ προσπαθούμε να είμαστε κοντά τους και ίσως σε πίστες με μικρές ευθείες να μπορούμε να το πετύχουμε. Χρησιμοποίησα το μαλακό ελαστικό στον αγώνα, δεν επέλεξα το έξτρα μαλακό. Κοίταξα τη διαφορά μου από τον Nicky και ήταν δέκα δευτερόλεπτα, αλλά αυτά τα δέκα θα μπορούσαν να καταστρέψουν το έξτρα μαλακό".

 

"Έτσι, θα ήταν αδύνατον να διαλέξω αυτό το ελαστικό. Δεν είναι εφικτό το stop and go με αυτή τη μοτοσυκλέτα, έτσι πρέπει να διατηρήσουμε ταχύτητα μέσα στις στροφές και αυτό θα κατέστρεφε τη μαλακότερη επιλογή ελαστικού".

 

Επόμενο άρθρο »

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ARTEMIS-ΛΕΜΟΤ

« Προηγούμενο άρθρο

Δυνατό ξεκίνημα για την KOSMOCAR-EKO DUCATI TEAM

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα