• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Jerez Moto3: Ανυπέρβλητος Fenati!
Δεύτερη συνεχόμενη νίκη για τον Ιταλό!
Νέα 04/05/2014 - 15:34

Μετά το φοβερό αγώνα στην Αργεντινή, η Moto3 επιφύλασσε σούπερ θέαμα και στους Ισπανούς οπαδούς, οι οποίοι έσπευσαν να γεμίσουν την πίστα της Jerez για να παρακολουθήσουν τις προσπάθειες όλων των αναβατών του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος!

 

Ο Jack Miller για δεύτερο συνεχόμενο αγώνα δεν καταφέρνει να πάρει τη νίκη, ενώ στην Jerez ο Αυστραλός - που ήταν πολύ δυνατός στις κατατακτήριες και ξεκίνησε τον αγώνα από την poleposition - δεν ανέβηκε για πρώτη φορά φέτος, ούτε στο βάθρο!

 

Αυτός που έκλεψε την παράσταση ήταν ο Romano Fenati, ο οποίος από το πρώτο λεπτό του αγώνα έδειξε μια τρομερή άνεση πάνω στη μοτοσυκλέτα του, καθώς πίεζε σε κάθε γύρο από την αρχή! Ξεκινώντας από τη δέκατη θέση του grid, ο Ιταλός - με τον αέρα της προηγούμενης νίκης του στην Αργεντινή - οδηγούσε υπέροχα και γρήγορα ανέβηκε στην πρώτη θέση!

 

Οι μάχες για την πρωτιά όμως ήταν δύσκολες, με τους Vazquez και Rins να είναι πολύ δυνατοί στην ισπανική πίστα. Και οι δυο τους, όπως για λίγο στην αρχή και ο Miller, εναλλάσσονταν στις πρώτες θέσεις! Πότε ο Vazquez και πότε ο Rins ξεσήκωναν τα πλήθη καθώς περνούσαν μπροστά από τον Ιταλό.

 

Καταπληκτικό ήταν και το τέλος, καθώς οι τρεις τους είχαν ξεχωρίσει και είχαν αφήσει πάνω από ένα δευτερόλεπτο τον Jack Miller, που δεν είχε το ρυθμό να τους ακολουθήσει!

 

Στον τελευταίο γύρο και στην τελευταία στροφή της πίστας, ο Alex Rins έκανε την ύστατη επίθεσή του και πέρασε τον Fenati στη μάχη για το ψηλότερο σκαλί του βάθρου! Ο Ισπανός όμως δεν κράτησε τη γραμμή του και ο Fenati ήταν καλύτερος και του ξαναπήρε εύκολα το προβάδισμα. Σαν να μην έφτανε αυτό, ο Rins έχασε μια θέση και από τον Vazquez!

 

Για τον τελευταίο η δεύτερη θέση είναι η καλύτερή του στο φετινό Πρωτάθλημα, ενώ και ο Alex Rins έκανε μια πολύ καλή εμφάνιση και πήρε την τρίτη θέση, κατακτώντας παράλληλα και το πρώτο του βάθρο για το 2014, χάνοντας στη γραμμή εκκίνησης τερματισμού τη 2η θέση για 3 χιλιοστά του δευτερολέπτου!

 

Ο Jack Miller κέρδισε για 20 χιλιοστά τον δυνατό στην Ισπανία Isaac Vinales. Την έκτη θέση πήρε ο Jakub Kornfeil, ενώ πίσω από τη μάχη που διαμόρφωσε τις τρεις πρώτες θέσεις έμεινε ο Alex Marquez.

 

Ο τελευταίος προερχόταν από μια πολύ καλή παρουσία στην Αργεντινή όταν ανέβασε απόδοση στο δεύτερο μισό του αγώνα και κατάφερε να πάρει τη δεύτερη θέση και τους 20 βαθμούς. Στην Jerez πάντως, ο Marquez δεν κατάφερε να επαναλάβει την ίδια απόδοση.

 

Πολύ καλός ο αγώνας για τον Bagnaia, ο οποίος έδινε μάχες για τις πιο μπροστά θέσεις, προτού πέσει ο ρυθμός του και συμβιβαστεί με την όγδοη. Η καλύτερη Mahindra ήταν αυτή του Miguel Oliveira στην 14η θέση. Αντίθετα η κακοτυχία συνεχίζει να κυνηγά τον "δικό" μας Θανάση Σίσση, ο οποίος δεν κατάφερε να ολοκληρώσει τον αγώνα, αφού ένα μηχανικό πρόβλημα τον έθεσε εκτός από πολύ νωρίς.

 

Δείτε τα αποτελέσματα και τη βαθμολογία στο συνοδευτικό μας αρχείο!

 

Επόμενο άρθρο »

Φρένα & Σούζες @ Jerez

« Προηγούμενο άρθρο

Lorenzo: Χειρότερα απ' ότι περιμέναμε!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα