• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Jerez: Ασταμάτητος ο Marquez!
4η συνεχόμενη νίκη κι 100 βαθμοί στο 100ο του GP!
Νέα 04/05/2014 - 15:36

Ο Marc Marquez ήταν ο απόλυτος κυρίαρχος και στο σημερινό αγώνα της Jerez, στην 100ή του συμμετοχή σε GP, στην οποία πανηγύρισε την τέταρτη συνεχόμενη νίκη του (έφτασε και τους 100 βαθμούς στη βαθμολογία) σε μια πίστα που ποτέ στο παρελθόν δεν είχε επικρατήσει!

 

Τα ρεκόρ είναι για να σπάνε και αυτό το ξέρει καλύτερα από κάθε άλλον ο εκπληκτικός αναβάτης από την Cervera, ο οποίος έχει καταρρίψει ουκ ολίγα ρεκόρ στη σύντομη παρουσία του στη μεγάλη κατηγορία!

 

Ο Ισπανός κέρδισε για τέταρτη συνεχόμενη φορά, ισοφαρίζοντας ένα ρεκόρ που κατείχε από το 1992 ο Mick Doohan, ενώ κατάφερε να κερδίσει ξεκινώντας και πάλι (4η φορά) από την pole position. Ο προηγούμενος που έκανε κάτι τέτοιο, ήταν ο Valentino Rossi όταν κέρδιζε από την pole τους τρεις τελευταίους αγώνες του 2003 και τον πρώτο αγώνα του 2004!

 

Ο Rossi ήταν αυτός που ανησύχησε για λίγο τον Marquez, όταν του πήρε το προβάδισμα στην αρχή του αγώνα, για να επιτεθεί όμως από την εσωτερική ο 21χρονος Παγκόσμιος Πρωταθλητής και να πάρει την πρώτη θέση! Από εκεί και πέρα ήταν ένας μονόλογος του Marquez, ο οποίος με τρεις πολύ γρήγορους γύρους κάτω από το 1:40, έφτιαξε και μια διαφορά από τον Ιταλό.

 

Ο ρυθμός του Marquez ήταν απλησίαστος και οι υπόλοιποι αρκούνταν να βλέπουν την πλάτη του, καθώς το φαινόμενο του Πρωταθλήματος απλά άνοιγε την απόστασή του από τους διώκτες του. Η διαφορά είχε φτάσει και τα πέντε δευτερόλεπτα, για να ρίξει το ρυθμό του προς το τέλος και να περάσει τη γραμμή τερματισμού 1,4δ από τον δεύτερο.

 

Η μάχη για το δεύτερο σκαλί του βάθρου ήταν αυτή που αποζημίωσε τους θεατές και γέμισε αισιοδοξία τους οπαδούς του Valentino Rossi. Ο Ιταλός ήταν σταθερός στην δεύτερη θέση για όλο τον αγώνα, αφήνοντας πίσω του τον Jorge Lorenzo. Σε κανένα σημείο ο Ισπανός δεν έδειχνε ικανός να μειώσει τη διαφορά του από τον ομόσταυλό του.

 

Να σημειώσουμε ότι ο Rossi ήταν ο μόνος από τους πρώτους που φόρεσε τη σκληρή επιλογή στο μπροστά ελαστικό, που του έδινε μεγάλη σταθερότητα στις εισόδους των στροφών. Αυτό το ρίσκο του βγήκε όταν ο Dani Pedrosa έκανε την επίθεσή του!

 

Ο βετεράνος του HRC αντιμετώπισε κάποιες δυσκολίες στην αρχή με το μπροστινό του, αλλά στη συνέχεια - και ειδικά προς το τέλος του αγώνα - ήταν πολύ δυνατός! Όπως και στην Αργεντινή, έτσι και στην Ισπανία, ο Dani κατάφερε να μειώνει σταθερά τη διαφορά του από τον τρίτο Jorge Lorenzo!

 

Γρήγορα ο απογοητευμένος Lorenzo έδειξε ότι δεν είχε το ρυθμό για να αντιμετωπίσει τον Dani, στον οποίο παραχώρησε την τρίτη θέση. Από εκεί και πέρα, ο Pedrosa πίεσε στο όριο και πλησίασε τον Valentino Rossi, ο οποίος όμως είχε τη δική του απάντηση σε κάθε γρήγορο γύρο του αντιπάλου του! Εν τέλει, 98 χιλιοστά ήταν αρκετά για να χαρίσουν το δεύτερο φετινό βάθρο στον Vale - μετά τον αγώνα στο Κατάρ - αφήνοντας στην τρίτη θέση τον Pedrosa.

 

Ο Dani, αν και απογοητευμένος για το ότι δεν κατάφερε να παλέψει (και πάλι) για την πρώτη θέση, εν τούτοις θα πρέπει να είναι πολύ χαρούμενος με το γεγονός ότι πήρε το 88ο βάθρο του στη μεγάλη κατηγορία, ανέβηκε στην τρίτη θέση της σχετικής λίστας και πλησιάζει τα 95 βάθρα του Mick Dooha! Μόλις τον ξεπεράσει θα είναι ο δεύτερος πιο επιτυχημένος αναβάτης του MotoGP, πίσω από τον θρύλο Valentino Rossi που έφτασε τα 149 βάθρα σήμερα!

 

Αυτός που ήταν απογοητευμένος πολύ, ήταν ο Jorge Lorenzo. Ο Ισπανός δεν ξεκίνησε καλά κι ένα λάθος στην εκκίνηση τον ανάγκασε να χάσει θέσεις. Η πίεση για να αποδώσει καλά την ημέρα των γενεθλίων του (έγινε 27χρ.) αλλά και στη 200στή του εμφάνιση σε GP, λειτούργησε - ενδεχομένως - αρνητικά στο ξεκίνημα.

 

Ο Ισπανός κράτησε την τρίτη θέση για μεγάλο διάστημα, αλλά στο τέλος όχι μόνο δεν έφτασε τον ομόσταυλό του στη δεύτερη θέση, αλλά έμεινε τέταρτος όταν ο Dani Pedrosa έκανε τη δική του επίθεση! Στη συνέχεια έμεινε εφτά ολόκληρα δευτερόλεπτα πίσω από το Dani, αλλά αυτό που "πονάει" περισσότερο τον Ισπανό είναι τα 7,1δ διαφοράς από τον Rossi.

 

Μετά τους πρώτους τέσσερεις, οι διαφορές ήταν τεράστιες με τον πέμπτο Andrea Dovizioso να μένει 27δ από την κορυφή, στην καλή πέμπτη θέση για την Ducati. Ο Ιταλός κέρδισε τη μάχη από τον Alvaro Bautista, ο οποίος επιτέλους δεν έπεσε και πέρασε τη γραμμή τερματισμού του τέταρτου αγώνα της σεζόν.

 

Τριάντα χιλιοστά χώρισαν τους Aleix Espargaro και τον Bradley Smith, με τον Βρετανό να χάνει στη μάχη του με τον Ισπανό. Ο πρώτος ήθελε να πάρει το πρώτο του βάθρο μπροστά στους συμπατριώτες του, ο ρυθμός του όμως στον αγώνα ήταν απαγορευτικός για κάτι τέτοιο. Τη δεκάδα έκλεισαν οι Pol Espargaro κι ένας πολύ μέτριος Stefan Bradl.

 

Ο Andrea Iannone είχε μια πτώση στον έβδομο γύρο, ξαναμπήκε στην πίστα για να εγκαταλείψει τον αγώνα λίγο πριν το τέλος. Ο Cal Crutchlow είχε - και πάλι - κάποιο μηχανικό θέμα με τη μοτοσυκλέτα του κι έμεινε εκτός αγώνας μετά τους πρώτους γύρους. Πτώση είχε ο Michele Pirro, ο Karel Abraham, ενώ προβλήματα αντιμετώπισαν και οι Di Meglio και Colin Edwards που δεν τερμάτισαν.

 

Δείτε αναλυτικά τα αποτελέσματα και τη βαθμολογία στα συνοδευτικά μας αρχεία!

 

Επόμενο άρθρο »

Η ΛΕΜΟΤ συγχαίρει τον Νότη

« Προηγούμενο άρθρο

Φρένα & Σούζες @ Jerez

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα