• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
H Bridgestone φεύγει από το MotoGP™ μετά το 2015
Ίσως η άδικη κριτική να οδήγησε στην απόφασή της
Νέα 01/05/2014 - 15:58

Σήμερα πρωτομαγιά η Bridgestone, ο επίσημος προμηθευτής ελαστικών της κορυφαίας κατηγορίας του MotoGP™ από το 2009, συμφώνησε με την Dorna να ανανεώσει το συμβόλαιό της για μία μόνο ακόμη χρονιά και στο τέλος του 2015 να αποσυρθεί από αυτόν τον ρόλο. 

 

Η Bridgestone μπήκε στο MotoGP™ με το ξεκίνημα της νέας εποχής των 4χρονων το 2002 και το 2003 πήρε το πρώτο της βάθρο και μετά την πρώτη νίκη στο Grand Prix της Βραζιλίας το 2004. Συνέχισε με νίκες τα δύο επόμενα χρόνια και με επιστέγασμα το 2007 όταν πήρε το Πρωτάθλημα με την Ducati και τον Casey Stoner. Το 2ο Πρωτάθλημα ήρθε το 2008 με την Yamaha και τον Valentino Rossi και η προτίμηση που της έδειξαν όλοι οι οδηγοί την ονόμασε μοναδικό προμηθευτή του MotoGP από το 2009 και μετά.

 

Η Bridgestone εκφράζει σήμερα τις ευχαριστίες της στους οδηγούς, τις ομάδες, την FIM, την IRTA και την Dorna, όπως και στους οπαδούς του μηχανοκίνητου αθλητισμού σε όλον τον κόσμο. Μετά το 2015 θα συνεχίσει να ασχολείται με την προβολή της μέσα από τα motorsport, ως μέρος των ενεργειών της.

 

Kyota Futami – Γενικός Διευθυντής, Global Motorsport Department, Bridgestone Corporation

 

“Με λύπη βγαίνουμε από το MotoGP μετά από μια εποικοδομητική συμμετοχή στο σπορ. Βέβαια, έχοντας πετύχει όλα όσα είχαμε ως στόχο όταν μπήκαμε στο πρωτάθλημα εδώ και περισσότερα από 10 χρόνια, στα οποία περιλαμβάνονται και αρκετά Παγκόσμια Πρωταθλήματα MotoGP, η εταιρία μας πιστεύει ότι είναι η σωστή στιγμή να εφαρμόσουμε μια στρατηγική εξόδου από τη σειρά αυτή. Στις επόμενες δύο σεζόν θα συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε όλες τις ομάδες και τους οδηγούς και θα επενδύουμε πολύ στην εξέλιξη των ελαστικών του MotoGP σύμφωνα με το πρόγραμμά μας. Θα συνεχίζουμε να πιέζουμε τα όρια της εξέλιξης των ελαστικών μοτοσυκλέτας τα δύο αυτά χρόνια για να σιγουρευτούμε ότι αφήνουμε το πρωτάθλημα στο τέλςο του 2015 με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.”

 

Σίγουρα στην απόφαση αυτή έπαιξε ρόλο η άδικη κριτική που δέχεται τελευταία η εταιρία από τους οπαδούς πολλών οδηγών, που βλέπουν τα ινδάλματά τους να χάνουν αγώνες και βαθμούς εξαιτίας προβλημάτων με τα λάστιχα. Από την άλλη κάποιες άλλες ομάδες έχουν καταφέρει να βρουν τις σωστές ρυθμίσεις και να παίρνουν το κάτι παραπάνω και να συνεχίζουν να σπάζουν τα ρεκόρ.

Βέβαια υπάρχει και η πίεση της Michelin ου θέλει να γυρίσει στο MotoGP, οπότε περιμένουμε την Dorna να μας πει το τι θα γίνει από το 2016 και μετά! Θα συνεχίσουμε με μονομάρκα ελαστικών και άλλον προμηθευτή, ή θα πάμε σε ελεύθερη επιλογή, πράγμα μάλλον απίθανο;

 

Επόμενο άρθρο »

H Yamaha παρουσίασε ομάδα & 3city

« Προηγούμενο άρθρο

Τρεις επιλογές μπροστινού το 2014!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα