• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Honda NM4 Vultus!
Μια διαφορετική scooter/μοτοσυκλέτα
Τεστ-Μοντέλα 31/03/2014 - 16:19

Μην ξεγελιέστε από το φουτουριστικό στυλ του μοντέλου που βλέπετε στις φωτογραφίες και μην νομίζετε ότι μιλάμε για κάποια concept μοτοσυκλέτα. Αντιθέτως, η νέα Honda NM4 Vultus είναι μια μοτοσυκλέτα παραγωγής και ανακοινώθηκε επίσημα πριν μερικές ημέρες!

 

Σίγουρα η εμφάνιση θα διχάσει, με κάποιους να τη λατρεύουν και άλλους να την προσπερνούν αδιάφορα. Τα σχέδια της Honda για μια διαφορετική μοτοσυκλέτα - ή καλύτερα ένα υβρίδιο ανάμεσα σε σκούτερ και μοτοσυκλέτα - ήταν γνωστά εδώ και καιρό.

 

Το όνομα NM4 "ακούγονταν" για πολλούς μήνες και αρχικά το νέο μοντέλο πιστεύαμε ότι θα ονομαζόταν Blackcrow. Ωστόσο αυτό άλλαξε σε Vultus και πήρε τη μορφή ενός υβριδικού μοντέλου που συνδυάζει το στυλ από τα Ιαπωνικά manga, με τις στέρεες βάσεις ενός κατασκευαστή με το όνομα Honda.

 

Το σύνολο βασίζεται στην NC750, με τον γνωστό κινητήρα των 745cc που αποδίδει 54 ίππους και 6,9kgm ροπής στις 6.250σαλ. Η κατανάλωση - σύμφωνα με την εταιρεία - φτάνει στα 3,52lt/100χλμ και παρά το μικρό ρεζερβουάρ των 11,6 λίτρων, η αυτονομία της Vultus (245 κιλά πλήρεις υγρών) ανέρχεται στα 300χλμ!

 

Φυσικά υπάρχει το γνωστό κιβώτιο διπλού συμπλέκτη DCT, ABS, αλουμινένιο ψαλίδι, πιρούνι 43χιλ. μπροστά, μονό πίσω αμορτισέρ, με 18 ίντσες μπροστινό τροχό και 17 ίντσες πίσω, ο οποίος μάλιστα έχει πλάτος 200χιλ.!

 

Τέλος, όπως μας ενημερώνει το δελτίο τύπου της Honda: "... Vultus σημαίνει στα λατινικά εμφάνιση, έκφραση ή πρόσωπο. Η NM4 Vultus, με τα LED φώτα, το ιδιαίτερο φουτουριστικό στυλ και τη σιλουέτα ενός βομβαρδιστικού stealth, έχει μια εμφάνιση που δεν συναντά κανείς σε καμμία anime ταινία...".

 

 

Επόμενο άρθρο »

Vid: Ninja Η2R!

« Προηγούμενο άρθρο

Ducati Monster 800

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα