• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
3ος Αγώνας - HΠΑ
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Lorenzo: Δεν έχω ξαναζήσει κάτι τέτοιο!
Είναι σαν να οδηγάς χωρίς traction control!
Νέα 20/03/2014 - 14:15

Ο Jorge Lorenzo παραπονέθηκε ότι η έλλειψη πρόσφυσης από τα νέα ελαστικά της Bridgestone, κατά τη διάρκεια των πρώτων ελεύθερων δοκιμών στο Κατάρ, ήταν τόσο άσχημη που ένοιωθε ότι οδηγούσε στην πίστα χωρίς traction control!

 

Μάλιστα, ο πρώην Παγκόσμιος Πρωταθλητής το 2010 και 2012 στη μεγάλη κατηγορία, τόνισε ότι "... δεν είχα ποτέ άλλοτε τόσο άσχημη αίσθηση από τα ελαστικά, με εξαίρεση το ντεμπούτο μου στην κατηγορία το 2008".

 

Το έντονο πρόβλημα του Lorenzo με τα καινούργια ελαστικά συνεχίζεται και είναι μεγαλύτερο στην πίστα του Κατάρ, η οποία ειδικά την πρώτη ημέρα δεν πρόσφερε καθόλου καλή πρόσφυση. "Δεν έχουμε πρόσφυση", επιβεβαίωσε ο Ισπανός. "Όταν είσαι όρθιος δεν έχεις την ίδια αίσθηση με πέρυσι και όταν βγαίνεις από την στροφή και ανοίγεις, δεν έχεις πρόσφυση καθόλου".

 

"Τα πράγματα είναι πολύ άσχημα, ειδικές στις γρήγορες στροφές. Όταν θέλω να ανοίξω το γκάζι και να επιτεθώ, χάνω το πίσω μέρος. Νοιώθεις σαν να μην έχεις TC, αλλά στην τηλεμετρία φαίνεται ότι αυτό δουλεύει και μάλιστα πολύ. Έτσι καταλαβαίνεις ότι δεν έχεις πρόσφυση", πρόσθεσε.

 

"Δύσκολα θα βελτιώσουμε το χρόνο μας, χωρίς πρόσφυση στα πλάγια". Άλλο ένα μειονέκτημα των εργοστασιακών αναβατών, ήταν το ότι έχασαν το τεστ του Κατάρ που διεξήχθη στην πίστα πριν από περίπου δέκα ημέρες. Ο Jorge Lorenzo όμως, δεν στάθηκε σε αυτό. "Ναι, τρεις ημέρες δοκιμών είναι 15 ώρες κι εμείς είχαμε 45 λεπτά. Αυτό δεν αποτελεί δικαιολογία όμως. Τα 45 σήμερα και τα 45 αύριο θα είναι αρκετά για να τους πλησιάσουμε. Άλλωστε, ο Pedrosa ήταν πιο γρήγορος και αυτό σημαίνει ότι υπάρχει περιθώριο. Τα πράγματα όμως είναι δύσκολα. Νοιώθω ότι είμαι ήδη στο όριο!"

 

Επόμενο άρθρο »

Rossi: Πολύ βρώμικη η πίστα!

« Προηγούμενο άρθρο

Πονούσε ο Marquez

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα