• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
6ος Αγώνας - Καταλωνία (Montmelo)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Moto3 Jerez2 Test: Ημέρα 1η
Γρήγορος ο Fenati, μπροστά από έναν εντυπωσιακό Hanika!
Νέα 12/03/2014 - 10:05

Το τελευταίο τεστ της μικρής κατηγορίας, πριν την έναρξη του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος, διεξάγεται αυτές τις ημέρες στην Jerez. Στην ίδια πίστα, όπου πριν από ένα μήνα περίπου είχαν βρεθεί και πάλι οι οδηγοί της Moto3.

 

Δυνατός άνεμος υποδέχτηκε τους αναβάτες της κατηγορίας και σε γενικές γραμμές ο ρυθμός της πρώτης ημέρας δεν πλησίασε τους χρόνους του προηγούμενου τεστ στην ισπανική πίστα. Η χτεσινή ημέρα ήρθε ως ακόμα μια επιβεβαίωση της δυναμικής της ΚΤΜ, καθώς οχτώ αναβάτες του συγκεκριμένου κατασκευαστή φιγουράρουν στην πρώτη δεκάδα!

 

Τον καλύτερο χρόνο της ημέρας πέτυχε ο Romano Fenati, ο αναβάτης της SkyVR46 του Valentino Rossi, ο οποίος σταμάτησε το χρονόμετρο στο 1:47.242! Ο νεαρός Ιταλός συνεχίζει να βελτιώνεται πάνω στη νέα του μοτοσυκλέτα. "Γινόμαστε καλύτεροι ημέρα με την ημέρα και σιγά-σιγά δενόμαστε κι αποκτούμε εμπειρία ως ομάδα", σχολίασε χαρούμενος με το τέλος των δοκιμών.

 

Εντυπωσιακός, παρά τη μικρή πτώση που είχε, ήταν ο rookie στην κατηγορία Karel Hanika (Red Bull KTM Ajo). Ο Τσέχος έμεινε ένα δέκατο πίσω από το χρόνο του Ιταλού αντιπάλου του και μαζί με τους υπόλοιπους αναβάτες της ομάδας δοκίμασε κάποια νέα εξαρτήματα που είχε στη διάθεσή του. Ελάχιστα πιο πίσω, με διαφορά στα 75 χιλιοστά, ήταν ο ομόσταυλος του Hanika, κι ένα από τα φαβορί της κατηγορίας, Jack Miller.

 

Ο Αυστραλός πήρε την τρίτη θέση με χρόνο 1:47.423, ενώ αναγκάστηκε να διακόψει πρόωρα τις προσπάθειές του εξαιτίας μηχανικού προβλήματος. Οι δυνατοί άνεμοι δυσκόλεψαν τον Miller, όπως άλλωστε και το σύνολο των αναβατών, ειδικά στις γρήγορες στροφές της πίστας. Τις δυνατές του εμφανίσεις συνεχίζει και ο Danny Kent, που επιστρέφει στην κατηγορία μετά από ένα σύντομο πέρασμα από την Moto2.

 

Ο Βρετανός - πάνω στην Husqvarna του που είναι ουσιαστικά μια KTM της ομάδας του Ajo με διαφορετικό χρωματισμό - πήρε την τέταρτη θέση, 55 μόλις χιλιοστά μπροστά από τον Niccolo Antonelli της GO&FUN Moto3. Ο 18χρονος αναβάτης πέρασε το μεγαλύτερο διάστημα της ημέρας, πειραματιζόμενος με διάφορες ρυθμίσεις στο πλαίσιο της μοτοσυκλέτας του. Ο Isaac Vinales της Team Calvo ακολουθεί, λίγο μπροστά από τον έτερο αναβάτη της Sky VR46, Francesco Bagnaia.

 

Ο Efren Vazquez ήταν η καλύτερη Honda τη χτεσινή ημέρα και παρά το ότι οι χρόνοι ήταν υψηλοί, ο ίδιος υπογράμμισε ότι έμεινε ευχαριστημένος με το γεγονός ότι η διαφορά του από την κορυφή μειώθηκε στο 0,456δ! Φυσικά σήμερα, που οι συνθήκες στην πίστα αναμένονται καλύτερες, θα έχουμε μια πιο ασφαλή εικόνα της διαφοράς αυτής. Ένας ακόμα Τσέχος, ο Jakub Kornfeil με KTM, πλασαρίστηκε στη δεκάδα όπου είχαμε εκπροσώπους από διαφορετικά έθνη: τρεις Ιταλοί, τρεις Ισπανοί, δυο Τσέχοι, ένας Αυστραλός κι ένας Βρετανός!

 

Τη δεκάδα έκλεισε ο Alex Marquez, με χρόνο πολύ κοντά σ' αυτόν του ομόσταυλού του Alex Rins. Οι δυο τους, αναβάτες της καινούργιας Honda που εξελίχτηκε με σκοπό να θέσει τέρμα στην κυριαρχία των ΚΤΜ στην κατηγορία, ήταν μισό δευτερόλεπτο πιο αργοί από τη μοτοσυκλέτα του Fenati. Το HRC έχει πάρει στα σοβαρά την εξέλιξη της NSF250RW και είχε πολλά εξαρτήματα διαθέσιμα στο δίδυμο της ομάδας, με τους Marquez και Rins (επέστρεψε μετά την επέμβαση στο καρπό του) να προσαρμόζουν τη μοτοσυκλέτα τους με τα νέα εξαρτήματα, στην πίστα της Jerez.

 

Ο Ελληνοαυστραλός Θανάσης Σίσσης, δοκίμασε πάρα πολλά πράγματα και πειραματίστηκε με διαφορετικές ρυθμίσεις, προσπαθώντας κι αυτός να αξιολογήσει τα νέα εξαρτήματα που η ομάδα (Mahindra) έφερε στην Jerez. Οι χρόνοι πέρασαν σε δεύτερη μοίρα για τον Σίσση, ο οποίος δουλεύει σκληρά για να παρουσιαστεί ακόμα καλύτερος στην τρίτη του χρονιά στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα. Χτες, ο καλύτερος χρόνος του ήταν στο 1:48.900 - πολύ πάνω απ' ό,τι είχε καταφέρει την προηγούμενη φορά στην ισπανική πίστα (1:47.854) - κι έμεινε στην 19η θέση με διαφορά 1,6 από την κορυφή.

 

Δείτε τους χρόνους της πρώτης ημέρας στο συνοδευτικό μας αρχείο.

 

Επόμενο άρθρο »

Moto2 Jerez2 Test: Ημέρα 1η

« Προηγούμενο άρθρο

φωτ. της Ημέρας: "up hill on a desmo"

Χορηγοί