• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
6ος Αγώνας - Καταλωνία (Montmelo)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Κατάρ Τεστ ΙΙ: "Μίλησαν" οι Honda!
Κορυφαίος ο Bautista, δεύτερος ο Bradl!
Νέα 08/03/2014 - 23:14

Ο Alvaro Bautista και η Honda, πέρασαν στις πρώτες θέσεις της λίστας με τους χρόνους, σήμερα δεύτερη ημέρα δοκιμών στην πίστα του Κατάρ. Χτες, ο Bautista και ο Bradl είχαν μοιραστεί την τέταρτη θέση, με τον Aleix Espargaro να φέρνει την OPEN μοτοσυκλέτα του (για πρώτη φορά σε επίσημη διαδικασία) στην πρώτη! Ωστόσο σήμερα, οι Bautista και Bradl ήταν αυτοί που ξεχώρισαν και σημείωσαν τους δυο καλύτερους χρόνους, με τον Γερμανό να μην έχει εξαρτήματα να δοκιμάσει και να ρίχνει το βάρος στην τελειοποίηση του set-up της μοτοσυκλέτας του, ενόψει του πρώτου γύρου Πρωταθλήματος.

 

Οι περισσότεροι αναβάτες δεν μπήκαν στην πίστα από το ξεκίνημα (στις 16:00 ώρα Κατάρ), καθώς προτίμησαν να περιμένουν να περάσει η ώρα και να βγουν στην πίστα όταν οι συνθήκες θα ήταν περισσότερο κοντά σε αυτές που θα επικρατήσουν στον πρώτο γύρο, που ξεκινά σε λιγότερο από δυο εβδομάδες. Ο Bautista - ο οποίος δούλεψε κυρίως με το μπροστινό της μοτοσυκλέτας του, μιας κι εκεί εστιάζονταν τα προβλήματα που είχε στο GP του Κατάρ πέρυσι - κατάφερε να περάσει μπροστά περίπου τρεισήμισι ώρες πριν το τέλος, με τη διαφορά του από τον δεύτερο να διαμορφώνεται (εκείνη τη στιγμή) στα εφτά δέκατα.

 

Ο αναβάτης του Gresini, ο οποίος συνεχίζει να δοκιμάζει και το νέο πίσω αμορτισέρ της Showa, έγραψε 1:55.194, κατεβάζοντας μερικά δέκατα το χτεσινό χρόνο του Aleix Espargaro. Ο τελευταίος συνεχίζει να απειλεί τους τέσσερεις εργοστασιακούς αναβάτες που βρίσκονται στο Κατάρ. Ήταν και πάλι ταχύτερος από το δίδυμο της Tech 3, με τον Bradley Smith (4ος) να υπολείπεται 41 χιλιοστά από τον Ισπανό αντίπαλό του και τον Pol Espargaro να απέχει από το χρόνο του αδερφού του άλλα 0,249 του δευτερολέπτου. Ο Aleix - ο οποίος έχει αποδείξει την ταχύτητά του στον ένα γύρο - θα δοκιμάσει προσομοίωση αγώνα αύριο, όπως άλλωστε και οι περισσότεροι αναβάτες.

 

Η δεύτερη καλύτερη OPEN μοτοσυκλέτα, ήταν και πάλι η Ducati του Andrea Iannone, ο οποίος φιγουράρει στην έκτη θέση όπως και την πρώτη ημέρα των δοκιμών. Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι από εκεί και κάτω, έχουμε τους ίδιους αναβάτες, στις ίδιες θέσεις, όπως και χτες! Ο Colin Edwards μπήκε σφήνα ανάμεσα σε δυο Ducati, πίσω από τον Iannone και μπροστά από τον Yonny Hernandez. Ο Αμερικανός της NGM Forward κατάφερε να μειώσει τη διαφορά του από την κορυφή από 1,5 χτες, σε 1,1δ σήμερα. Δύσκολη ημέρα για τον Κολομβιανό άσο της Pramac Racing (Hernandez), ο οποίος αρχικά αντιμετώπισε κάποιο τεχνικό πρόβλημα με την Desmosedici του και στη συνέχεια είχε μια πτώση, χάνοντας το μπροστινό.

 

Ο Nicky Hayden, στην ένατη θέση, κατέβασε τον προσωπικό του χρόνο κατά μισό δευτερόλεπτο, ωστόσο βρίσκεται ακόμα πολύ μακριά από την κορυφή, στα 1,7 δευτερόλεπτα. Παράλληλα, χάνει και περίπου 1,5δ σε απόλυτο χρόνο από την OPEN Yamaha του Al. Espargaro. Ο Scott Redding είναι αυτός που κλείνει τη δεκάδα των πρώτων και συνεχίζει να έχει στο στόχαστρό του τον Hayden, η διαφορά του από τον οποίο ήταν στα 0.231δ.

 

Να σημειώσουμε ότι σήμερα, όλοι οι αναβάτες στο τεστ - 17 στο σύνολο - έπεσαν κάτω από το όριο των δυο λεπτών. Από το τεστ, που ολοκληρώνεται αύριο, λείπουν οι αναβάτες της Repsol Honda, Ducati και Movistar Yamaha, οι οποίοι έκαναν δοκιμές την περασμένη εβδομάδα στο Phillip Island.

 

Δείτε αναλυτικά τους σημερινούς χρόνους, στο συνοδευτικό μας αρχείο.

 

Επόμενο άρθρο »

φωτ. της Ημέρας: "Η γυναίκα της Πίνδου"

« Προηγούμενο άρθρο

Κατάρ Τεστ ΙΙ: Οι τελικοί χρόνοι

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα