• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
6ος Αγώνας - Καταλωνία (Montmelo)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Κατάρ Τεστ I: Πρώτη η OPEN του Espargaro!
Bradley Smith και Pol Espargaro ακολούθησαν
Νέα 07/03/2014 - 23:28

Η πρώτη ημέρα του τεστ στο Κατάρ, για τις ομάδες και τους αναβάτες που δεν συμμετείχαν στο προηγούμενο τεστ στο Phillip Island, ολοκληρώθηκε πριν περίπου μια ώρα. Ο Aleix Espargaro κυριάρχησε πάνω στην Forward-Yamaha του, σημειώνοντας τον καλύτερο χρόνο της ημέρας με 1:55.386!

 

Δεκαεφτά ήταν οι αναβάτες που συμμετέχουν στο τεστ που διεξάγεται στην πίστα του Κατάρ, με εξαίρεση τους οδηγούς της Ducati, της Movistar Yamaha και της Repsol Honda. Ο μεγαλύτερος των αδελφών Espargaro, Aleix, ήταν και πάλι εντυπωσιακός πάνω στην OPEN μοτοσυκλέτα του, σημειώνοντας χρόνο κάτω από ένα δευτερόλεπτο από το χρόνο που χάρισε την pole position στον Jorge Lorenzo το 2013 (1:54.714)! Μάλιστα, με δεδομένο ότι η πρόσφυση στην πίστα θα βελτιωθεί τις επόμενες ημέρες, τότε ο Aleix μας επιφυλάσσει πολλές εκπλήξεις με την αδιαφιλονίκητη ταχύτητά του!

 

Πρώτος στην πίστα βγήκε ο Danilo Petrucci, ο ένας από τους δυο αναβάτες της IodaRacing που κράτησε τη θέση του, μιας και η ομάδα ανακοίνωσε πρόσφατα ότι αποδέσμευσε τον Leon Camier. Τα οικονομικά προβλήματα της IodaRacing είναι μεγάλα, με την ομάδα να αδυνατεί να παραβρεθεί στα προηγούμενα τεστ και ουσιαστικά να κάνει το ντεμπούτο της φέτος, στο τεστ του Κατάρ δυο εβδομάδες πριν την έναρξη του Πρωταθλήματος! Ο Ιταλός ήταν ο μόνος που "γύριζε" στην πίστα, στις ζεστές θερμοκρασίες της ερήμου, τις πρώτες ώρες των δοκιμών. Το απόγευμα, όταν έπεσε η θερμοκρασία και ειδικά τις δυο τελευταίες ώρες, οι χρόνοι κατέβηκαν και το τεστ απέκτησε ενδιαφέρον.

 

Πίσω από τον τρομερό Aleix, ακολούθησε το δίδυμο της Tech 3 που έχει ακόμη μια ευκαιρία να δοκιμάσει το seamless κιβώτιο της Yamaha. Ο Bradley Smith κρατούσε το προβάδισμα μέχρι την τελευταία ώρα, όταν ο Espargaro έβαλε μπροστά τη μοτοσυκλέτα του, θυμίζοντας σε όλους ότι στην OPEN κατηγορία δεν πρέπει να στρέφονται όλα τα φώτα πάνω στις Ducati.

 

Ο Pol Espargaro θα πρέπει να είναι αρκετά ευχαριστημένος και πάλι, μιας και έχει πάντα από κοντά τον ομόσταυλό του. Ο Ισπανός της Tech 3 έκανε τους περισσότερους γύρους - μαζί με τους αναβάτες της Pramac Ducati - νοιώθοντας ολοένα καλύτερα πάνω στη νέα μοτοσυκλέτα του. Την πεντάδα έκλεισαν οι δυο εργοστασιακές Honda των Alvaro Bautista και Stefan Bradl. Οι δυο τους είχαν ακόμα το στήσιμο της Sepang2 στις μοτοσυκλέτες τους κι έμειναν εφτά δέκατα από την κορυφή, σημειώνοντας ακριβώς τον ίδιο χρόνο: 1:56.081! Είναι βέβαιο ότι θα παρουσιαστούν καλύτεροι μέσα στις επόμενες 48 ώρες, όταν και θα έχουν προσαρμόσει τις μοτοσυκλέτες τους στην πίστα του Κατάρ.

 

Η δεύτερη OPEN μοτοσυκλέτα είναι αυτή του Andrea Iannone, ο οποίος - σε αντίθεση με τον Yonny Hernandez - έχει στη διάθεσή του την GP14 στην OPEN έκδοσή της. Ο Ιταλός, παρά ταύτα, έμεινε 1,4δ πίσω από το χρόνο του Aleix Espargaro και θα έχει ενδιαφέρον να δούμε τι χρόνους θα καταφέρει να κάνει με το έξτρα μαλακό ελαστικό της κατηγορίας OPEN. Στις επόμενες δυο θέσεις βρίσκουμε τον Colin Edwards και τον Yonny Hernandez.

 

Η περιπέτεια του Nicky Hayden και γενικά της RCV1000R συνεχίζεται, με την αδύναμη Production Racer του HRC να μένει 2,1δ πίσω από την OPEN Yamaha του πρωτοπόρου. Μέχρι τώρα, τα περιθώρια δουλειάς πάνω στο γενικό set-up της μοτοσυκλέτας θα πρέπει να στενεύουν επικίνδυνα, κάνοντας επιτακτική μια επέμβαση του HRC για να σώσει το γόητρο της μοτοσυκλέτας του.

 

Ο Scott Redding συνεχίζει να αντιμετωπίζει προβλήματα, κυρίως με τα νέα carbon φρένα της κατηγορίας, ωστόσο έχει δείξει σημάδια προόδου. Ο Βρετανός θα πρέπει να είναι ευχαριστημένος με το γεγονός ότι πέτυχε χρόνο μόλις 0,348δ πίσω από τον Nicky Hayden.

 

Δείτε τα αποτελέσματα στο συνοδευτικό μας αρχείο.

 

Επόμενο άρθρο »

Qatar test: O A. Espargaro 1ος

« Προηγούμενο άρθρο

φωτ. της Ημέρας: "R6 στη Θεσσαλονίκη"

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα