• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
3ος Αγώνας - HΠΑ
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Kυνηγώντας τα ρεκόρ
Στη Monza συνεχίζεται το WSBK με τον Ben Spies να κυνηγάει μια σειρά από ρεκόρ...
Νέα 08/05/2009 - 15:21
H Monza φιλοξενεί την Κυριακή 8/5 τον πέμπτο γύρο του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Superbike.

Το ενδιαφέρον στρέφεται στους Noriyuki Haga και Ben Spies, τους δύο αναβάτες που έχουν ξεχωρίσει στην κούρσα του Πρωταθλήματος.

Ο πρώτος με τη σταθερότητά του και την απόδοσή του έχει αποκτήσει σημαντικό προβάδισμα, τη στιγμή που ο δεύτερος με τον ενθουσιασμό, το ταλέντο και την ταχύτητά του έχει κερδίσει τις εντυπώσεις.

Στόχος του Spies είναι να μειώσει τη διαφορά των 60 βαθμών που τον χωρίζουν από τον πρωτοπόρο Ιάπωνα.

Ο αναβάτης της Yamaha η οποία από αυτόν τον αγώνα θα έχει και νέο σπόνσορα (την εταιρία Sterilgarda), έχει ξεκινήσει και τα οχτώ σκέλη που έχουν διεξαχθεί ως τώρα (τέσσερις γύροι από δύο σκέλη) από την Superpole δείχνοντας δείγματα του ταλέντου του.

Στον «Ναό της ταχύτητας»-όπωςλέγεται η πίστα της Monza- θέλει να διευρύνει το σερί του και να γράψει με χρυσά γράμματα το όνομά του στην ιστορία του σπορ.

Πέντε συνεχόμενες pole positions είχε πάρει το 1993 ο μεγάλος Carl Fogarty, ενώ το απόλυτο ρεκόρ με έξι σερί εκκινήσεις από την πρώτη θέση του γκριντ ανήκει στον Doug Polen από το 1991.

Στην προσπάθειά του αυτή μάλιστα θα έχει -όπως όλοι οι αναβάτες- τη συνδρομή μιας νέας γόμας που κατασκεύασε ειδικά για τις κατατακτήριες δοκιμές η Pirelli.

Η δομή του νέου αυτού ελαστικού είναι τέτοια που σύμφωνα με τον κατασκευαστή θα δώσει μεγαλύτερη εμπιστοσύνη στους αναβάτες και θα βελτιώσει τις επιδόσεις στη μάχη για την Superpole. Οι συγκεκριμένες γόμες θα ξεχωρίζουν από κίτρινες γραμμές που θα φέρουν πάνω τους.

Μέχρι τώρα ο Spies έχει τέσσερις νίκες και θέλει άλλη μια για να «πιάσει» τους πιο πετυχημένους rookies στην ιστορία του σπορ, τον team-manager της Ducati Xerox, Davide Tardozzi o οποίος στο ντεμπούτο του το 1988 είχε πάρει πέντε νίκες και τον John Kocinski που το 1996, στην πρώτη του χρονιά στα Superbike, σημείωσε επίσης πέντε πρωτιές.

Επόμενο άρθρο »

Triumph Rat Weekend Serres 2009

« Προηγούμενο άρθρο

Pedrosa, o ...βενζινάς

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα