• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
3ος Αγώνας - HΠΑ
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
FV01: Το μέλλον στο γκάζι!
Από την Inoveli
Τεστ-Μοντέλα 27/01/2014 - 15:58

Δεν μπορούμε να ισχυριστούμε ότι υπάρχει κάτι το κακό στο περιστρεφόμενο γκάζι που συναντάμε σε όλα τα δίκυκλα. Άλλωστε, είναι γεγονός ότι κάθε χρόνο εκατομμύρια αναβάτες το χρησιμοποιούν με μεγάλη αποτελεσματικότητα.

 

Αυτό, βέβαια, δεν σημαίνει ότι ο κλασικός τρόπος να "ανοίγεις" το γκάζι είναι και ο καλύτερος δυνατός! Πόσες φορές δεν διακινδυνεύουμε το "πιάσιμο" στο grip, για να μην μιλήσουμε για τα προβλήματα που ενδεχομένως να προκύψουν στον καρπό του δεξιού μας χεριού. Μήπως ήρθε η ώρα για κάτι το διαφορετικό;

 

Αυτό ακριβώς είναι και το σκεπτικό πίσω από το νέο τρόπο γκαζιού, που μας προτείνει η Inoveli! Το νέο σύστημα της εταιρείας, επιτρέπει στον αναβάτη να έχει συνεχώς προσκολλημένο το χέρι του στο τιμόνι και να χρησιμοποιεί το γκάζι με τον αντίχειρά του, εκμεταλλευόμενος τη μικρή σκανδάλη του συστήματος! Αυτό, φυσικά, σημαίνει λιγότερη καταπόνηση του καρπού μας και μεγαλύτερη ασφάλεια!

 

Η ιδέα της Inoveli είναι απλή, αλλά οπωσδήποτε θα φέρει σε σύγκρουση δυο τελείως διαφορετικές "λογικές" και design. Από τη δική μας πλευρά, πιστεύουμε ότι θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον να δούμε τα πλεονεκτήματα αυτού του νέου συστήματος και ειδικά σε τι βαθμό θα επιτευχθεί έλεγχος του γκαζιού.

 

Για την ώρα, το σύστημα αυτό με την ονομασία Inoveli FV01, είναι διαθέσιμο για δίκυκλα, ATV, snowmobile, jetski που έχουν όμως ντίζα για τον έλεγχο του γκαζιού. Ευελπιστούμε όμως ότι η μικρή γαλλική εταιρεία, θα παρουσιάσει σύντομα και κάτι αντίστοιχο για τους πιο εξελιγμένους δικυκλιστές (ride-by-wire).

 

Δείτε το σχετικό video!

 

Επόμενο άρθρο »

Lotus C-01

« Προηγούμενο άρθρο

HONDA CBR500R ABS

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα