• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Rossi: Ήμουν στα σκ..ά!
Ο Ιταλός μίλησε για την Ducati και τον Stoner!
Νέα 03/12/2013 - 17:28

Ο χαρακτήρας του Valentino Rossi και οι αναμφισβήτητες επιτυχίες του μέσα στις πίστες του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος MotoGP, τον έχουν κάνει έναν από τους πιο αγαπημένους αναβάτες όλων των εποχών. Ο Ιταλός σούπερ σταρ έχει πάντα την ικανότητα να μαγνητίζει την προσοχή των μέσων ενημέρωσης, είτε λόγω των κατορθωμάτων του μέσα στις πίστες, είτε μέσω των δηλώσεών του. Αυτή τη φορά λέει σημαντικά πράγματα, στο μηνιαίο Rolling Stone, εστιάζοντας κυρίως στη δύσκολη περίοδο της παρουσίας του στην Ducati, αλλά και στον - αποσυρθέντα πλέον - Casey Stoner.

 

"Την πρώτη φορά που οδήγησα την Ducati έπαθα σοκ! Μετά από τρεις γύρους σκέφτηκα: Είμαστε στα σκ@τ@", αποκάλυψε ο Ιταλός άσος. "Είχα συνειδητοποιήσει ότι έκανα λάθος. Δεν είχα δοκιμάσει τη μοτοσυκλέτα πριν υπογράψω, αλλά το έκανα. Τα προβλήματα ήταν ξεκάθαρα από την αρχή. Τότε είπα: ωραία, ας προσπαθήσουμε τώρα να τη βελτιώσουμε. Δουλέψαμε πολύ στο πρώτο μισό της σεζόν, αλλά μετά από 10 αγώνες είχα αρχίσει να συνειδητοποιώ ότι δεν θα κέρδιζα ποτέ με αυτή τη μοτοσυκλέτα".

 

"Οι φήμες που είχαν βγει ότι ήθελα να σπάσω το συμβόλαιο ήταν αλήθεια, αλλά δεν μπορούσα να το κάνω, δεν υπήρχε τρόπος", πρόσθεσε. "Καλύτερα όμως που δεν το έκανα, θα ήταν ανόητη επιλογή από μέρους μου. Είναι πολύ εύκολο να πεις: κάθομαι σπίτι μου όταν κάτι δεν πάει καλά. Δεν τα παράτησα. Λένε ότι όταν περνάς μια δύσκολη περίοδο, βγαίνεις δυνατότερος. Κατά τη γνώμη μου κάτι τέτοιο δεν ισχύει. Το σίγουρο είναι ότι γερνάς".

 

Στη συνέχεια αναφέρθηκε - κάτι που κάνει ίσως για πρώτη φορά - με κολακευτικά λόγια για τον Casey Stoner. "Ο Casey έκανε απίστευτη δουλειά με την Ducati, αν και ακόμα δεν μπορώ να καταλάβω πως το έκανε. Πολλοί πίστευαν ότι ήταν πολύ γρήγορος, αλλά όχι τόσο έξυπνος και γι' αυτό στο τέλος έφυγε. Στην πραγματικότητα έπρεπε πάντα να οδηγάς την Ducati στο όριο, όσο πιο δυνατά γινόταν και αν πηγαίνεις έτσι, στο τέλος θα πέσεις".

 

Casey οδήγησε μια μοτοσυκλέτα για έναν χρόνο και μετά πήγε στην Ducati, ενώ εγώ είχα χρόνια σε Honda και Yamaha και αμέσως κατάλαβα ότι η μοτοσυκλέτα δεν ήταν καλή. Είμαι σίγουρος ότι αν βάλεις τον Stoner σήμερα, στη μοτοσυκλέτα του Dovizioso, θα πάρει την έκτη θέση. Πάντως τότε οδήγησε απίστευτα. Ήταν μοναδικός. Αν μου λείπει; Μέσα στην πίστα, ναι! Ήταν πολύ ταλαντούχος και δύσκολα τον κέρδιζες. Εκτός πίστας, όχι. Χωρίς αυτόν, τα πράγματα μεταξύ των αναβατών είναι καλύτερα. Υπάρχουν αντιπαλότητες και έχθρες, αλλά είναι μια φυσιολογική κατάσταση και η ατμόσφαιρα είναι - σε γενικές γραμμές - καλή".

 

Τέλος, αναφέρθηκε και στον Dani Pedrosa, για τον οποίο υπογράμμισε: "Είναι κρίμα που ο Pedrosa δεν έχει πάρει Παγκόσμιο Πρωτάθλημα. Το αξίζει. Έχει το ταλέντο να πάρει τον Τίτλο, αλλά έχει σπάσει κόκαλα 18 φορές πια! Είναι τόσοι πολλοί οι τραυματισμοί του... ίσως να μιλούσα στους Lorenzo και Marquez και να τους έλεγα: Παιδιά, σας παρακαλώ αφήστε ένα και στον Dani".

 

Επόμενο άρθρο »

"Νυστέρι" για Marquez

« Προηγούμενο άρθρο

Η Adidas στο MotoGP;

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα