• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
6ος Αγώνας - Καταλωνία (Montmelo)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Βαλένθια: Το αντίο των Hayden - Guareschi
Στον τελευταίο αγώνα της σεζόν
Νέα 06/11/2013 - 11:58

Την Κυριακή που μας έρχεται, τόσο ο Nicky Hayden όσο και ο Vittoriano Guareschi θα κλείσουν ένα κεφάλαιο στην καριέρα τους στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα MotoGP.

 

Το ισπανικό GP θα είναι το τελευταίο τόσο για τον Team Manager, ο οποίος είναι στην ομάδα από την αρχή του project, όσο και για τον Αμερικανό αναβάτη που ήρθε από τη Honda το 2009. Όπως είναι πλέον γνωστό, ο Guareschi θα είναι ο επικεφαλής της ομάδας του Valentino Rossi στη Moto3 από του χρόνου.

 

"Αυτός είναι ο τελευταίος γύρος του Πρωταθλήματος, ο τελευταίος αγώνας του Nicky μαζί μας - μετά από πέντε χρόνια - και ο τελευταίος δικός μου με την ομάδα", είπε. "Η Βαλένθια είναι μια πίστα που λόγω δομής και πολλών stop-and-go σημείων, ταιριάζει στη μοτοσυκλέτα μας. Έτσι θα έχουμε την ευκαιρία να ολοκληρώσουμε με ένα καλό αποτέλεσμα το κεφάλαιο "Ducati" της καριέρας μας".

 

Μετά από 25 βάθρα - συμπεριλαμβανομένων 3 νικών και 1 Παγκόσμιου Τίτλου - με την RCV, ο Hayden σίγουρα θα περίμενε κάτι περισσότερο από τα τρία βάθρα και την έβδομη θέση ως την καλύτερή του (στη βαθμολογία) μετά από πέντε χρόνια στο ιταλικό εργοστάσιο.

 

Ωστόσο ο Nicky είναι ο μοναδικός αναβάτης της Ducati που έχει καταφέρει να κερδίσει τον Casey Stoner, ενώ και το 2011 τερμάτισε μόλις εφτά βαθμούς πίσω από τον Rossi. "Έχω καλές αναμνήσεις από την πίστα εδώ", δήλωσε ο Αμερικανός, που πανηγύρισε στη Βαλένθια τον ένα και μοναδικό του Παγκόσμιο Τίτλο το 2006.

 

"Μερικοί πιστεύουν ότι είναι κάπως κλειστή πίστα για MotoGP, αλλά εμένα μου αρέσει! Τη θεωρώ διασκεδαστική και κατά το παρελθόν είναι ευνοϊκή στις Ducati. Η νέα επιφάνεια έχει καλή πρόσφυση και λιγότερα σαμαράκια, κάτι που είναι καλό για εμάς. Θα δούμε πως θα είναι και ο καιρός βέβαια. Είναι ο τελευταίος αγώνας της χρονιάς και θα στρωθούμε στη δουλειά για να πάρουμε το καλύτερο αποτέλεσμα, αν και ξέρουμε ότι θα είναι δύσκολο".

 

Ο Hayden θα αγωνίζεται με πελατειακή Honda το 2014, στην ομάδα του Aspar, ενώ ακόμα δεν έχει ανακοινωθεί ποιος θα καλύψει το κενό του Vittoriano Guareschi στην ομάδα.

 

Επόμενο άρθρο »

Valencia: Επιστρέφει η Remus Racing

« Προηγούμενο άρθρο

MotoGP 2016: Με Aprilia ως εργοστασιακή συμμετοχή!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα