• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
6ος Αγώνας - Καταλωνία (Montmelo)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Marquez και Lorenzo: Οι αριθμοί!
Συγκριτικό των δυο διεκδικητών!
Νέα 31/10/2013 - 13:16

Εφτά χρόνια έχουν περάσει από την τελευταία φορά που στο GP της Βαλένθια αποφασίστηκε ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής. Φέτος, δυο υποψήφιοι φτάνουν στην Ισπανία, με 13 βαθμούς να τους χωρίζουν!

 

Πρόκειται φυσικά για τον Παγκόσμιο Πρωταθλητή Jorge Lorenzo και τον 20χρονο rookie-φαινόμενο του HRC, Marc Marquez. Το αγωνιστικό 99 απέναντι στο αντίστοιχο 93 και φυσικά είναι πολύ περισσότερα αυτά που τους χωρίζουν από έξι νούμερα...

 

Για να ξεκινήσουμε λοιπόν, ο Marquez είναι αναμφίβολα ο poleman του φετινού Πρωταθλήματος έχοντας κατακτήσει οχτώ συνολικά pole positions, τέσσερεις από τις οποίες είναι συνεχόμενες από το Silverstone μέχρι και τη Sepang. Στα βάθρα μικρό προβάδισμα έχει και πάλι ο 20χρονος Ισπανός, ο οποίος έχει 15 μέχρι στιγμής έναντι 13 του αντιπάλου του. Στις νίκες όμως, ο Lorenzo είναι αυτός που επικρατεί, έχοντας κατακτήσει στο Motegi την έβδομη φετινή του, σε αντίθεση με τον Marquez που έχει μείνει στις έξι.

 

Στις πτώσεις, δεν μπορούμε να μην παρατηρήσουμε την ειρωνεία της τύχης... ο Lorenzo έχει μόλις τρεις πτώσεις, αλλά τραυμάτισε σοβαρά την κλείδα του δυο φορές κι έχασε τον αγώνα στο Sachsenring ως αποτέλεσμα. Από την άλλη ο Marquez μετρά 15 συνολικά πτώσεις (!) αλλά μόλις μια του στοίχισε, αυτή στο Mugello. Φυσικά και τραυματίστηκε ο μικρός, αλλά όχι κάτι τόσο σοβαρό για να εκμεταλλευτεί ο Lorenzo.

 

Ο 20χρονος έχει ακόμα μια πρωτιά, αρνητική και πάλι. Είναι ο αναβάτης με τους περισσότερους βαθμούς ποινής φέτος, με την αγωνιστική του "άδεια", να έχει ήδη τρεις βαθμούς ποινής. Ένας ακόμη και θα ξεκινήσει από το τέλος του grid!

 

Εφτά χρόνια λοιπόν έχουν περάσει από το 2006, όταν ο Valentino Rossi πήγαινε στη Βαλένθια με οχτώ βαθμούς διαφοράς από τον Nicky Hayden, αλλά η πτώση του Ιταλού σούπερ-σταρ δεν τον άφησε να πάρει κάτι καλύτερο από την 13η θέση, με τον Τίτλο να πηγαίνει στον Hayden, που τερμάτισε τον αγώνα στην τρίτη θέση.

 

Φέτος, αυτό που χρειάζεται ο Marquez είναι μόλις η τέταρτη θέση - και λέμε "μόλις" βάσει της εκπληκτικής σταθερότητας που έχει δείξει ο μικρός σε όλους τους αγώνες που έχει τερματίσει - ανεξάρτητα από το αν κερδίσει ή όχι ο Lorenzo. Ένας αγώνας απομένει λοιπόν - στη Βαλένθια - και τα πάντα μπορούν να συμβούν!

 

Το σχετικό μας δημοψήφισμα συνεχίζεται στην κεντρική σελίδα του site, κάτω δεξιά!

 

Επόμενο άρθρο »

Moto3: Επιστρέφει στην Red Bull ο Kent

« Προηγούμενο άρθρο

Lowes: Γιατί διάλεξα τη Moto2 από τα SBK!

Χορηγοί