• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Οι αριθμοί του 10ου Grand Prix της χρονιάς
Πολύτιμα στοιχεία γι αυτούς που θέλουν να ξέρουν!
Νέα 15/08/2013 - 12:35

37 – Για 37 Αγώνες MotoGP δεν υπάρχει Αμερικανός αναβάτης στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου, από τότε που ο Ben Spies κέρδισε το Ολλανδικό Dutch TT το 2011 

32χρόνια – Αύριο, πρώτη μέρα των δοκιμών στην Indianapolis θα είναι ακριβώς 32 χρόνια από τότε που ο Barry Sheene κέρδισε το Σουηδικό GP στα 500cc. Αυτή είναι η τελευταία φορά που ένας Βρετανός αναβάτης κέρδισε ένα grand prix στην κορυφαία κατηγορία.

29 – Η νίκη του Marc Marquez στην Laguna Seca, ήταν 29η φορά που βρέθηκε στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου – ισοφαρίζοντας τις νίκες του Loris Capirossi. Άλλη μια νίκη για τον Marquez θα τον βάλει στην ίδια θέση με τον τρεις φορές Παγκόσμιο Πρωταθλητή των 125cc Luigi Taveri.

27 – Για 27 Αγώνες MotoGP δεν έχει ανέβει στο βάθρο ένα αναβάτης από τις ΗΠΑ, από τότε που ο Ben Spies τερμάτισε 2ος το 2011 στην Valencia. Αυτή είναι η δεύτερη μεγαλύτερη συνεχής απουσία Αμερικανών από το βάθρο, από 1999 και μετά, όταν τότε στην Μαλαισία ο Kenny Roberts Jr. είχε ανεβεί στο βάθρο, μετά από 33 Αγώνες χωρίς Αμερικανό εκεί ψηλά.

17χρόνια – Την ημέρα του Αγώνα στο Indianapolis Grand Prix θα συμπληρωθούν ακριβώς 17 χρόνια από την ημέρα που ο Alex Criville κέρδισε τον Mick Doohan, στο Τσέχικο GP του 1996, με διαφορά μόλις 0.002 δευτερόλεπτα. Αυτή είναι η μικρότερη διαφορά που έχει καταγραφεί στα 500cc GP, μετά την καθιέρωση του ηλεκτρονικού συστήματος χρονομέτρησης που ξεκίνησε το 1990.

8 – Οι Luis Salom και Maverick Viñales έχουν ανεβεί στο βάθρο και στους 8 πρώτους αγώνες της χρονιάς φέτος. Στα 65 χρόνια της ιστορίας των grand prix μόνο ένας οδηγός έχει περισσότερους συνεχείς τερματισμούς στο, στην κατηγορία Moto3/125cc – ο Fausto Gresini που μάλιστα είχε κερδίσει τους 10 πρώτους αγώνες των 125cc GP το 1987.

7 – Οι τελευταίοι 7 Αγώνες MotoGP στις ΗΠΑ έχουν κερδιθεί από οδηγούς της Honda. Ο Jorge Lorenzo στην Laguna Seca το 2010, είναι ο τελευταίος νικητής άλλης μάρκας, οδηγώντας μια Yamaha.

3 – Οδηγοί της Honda έχουν κερδίσει στην Indianapolis τα τρία τελευταία χρόνια.

3 – Η Indianapolis είναι η μία από τις τρεις πίστες που ο Jorge Lorenzo δεν έχει πάρει ποτέ pole σε καμία από τις τρεις κατηγορίες των grand prix. Οι άλλες δύο είναι το Austin και η Valencia.

1 – Με τον Aleix Espargaro να μην παίρνει βαθμούς στον προηγούμενο αγώνα, μόνο ένας οδηγός έχει πάρει βαθμούς και στους 9 πρώτους Αγώνες της χρονιάς και αυτός είναι ο Andrea Dovizioso.

 

Επόμενο άρθρο »

Δεν κρατιέται ο Marquez!

« Προηγούμενο άρθρο

Ο Rossi χρειάζεται πολύ δουλειά στην Μ1

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα