• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
6ος Αγώνας - Καταλωνία (Montmelo)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Suzuka 8 Hours Endurance Road Race
Την όγδοη συνεχόμενη νίκη θέλει η Bridgestone
Νέα 24/07/2013 - 12:42

Ο δεύτερος γύρος - ο 8ωρος αγώνας αντοχής στη Suzuka - του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Αντοχής θα διεξαχθεί αυτό το Σ/Κ και η Bridgestone, θα κυνηγήσει ένα νέο ρεκόρ οχτώ συνεχόμενων νικών!

 

Πέρυσι, η F.C.C. TSR Honda των Jonathan Rea, Kosuke Akiyoshi και Tadayuki Okada κέρδισε τον αγώνα με ελαστικά της Bridgestone, ενώ είχε ξεκινήσει από την τέταρτη θέση του grid! Στη δεύτερη θέση βρέθηκε η TOHO Racing (Moriwaki), άλλη μια ομάδα που υποστηρίχτηκε από την Bridgestone. Στον 8ωρο αγώνα αντοχής της Suzuka, τα ελαστικά παίζουν πρωτεύοντα ρόλο για την απόδοση των ομάδων, με το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αντοχής να δίνει την ευκαιρία σε πολλούς κατασκευαστές ελαστικών να ανταγωνίζονται μεταξύ τους.

 

Ο αγώνας αντοχής στη Suzuka θα διεξαχθεί αυτή την εβδομάδα στην Ιαπωνία, με τη θερμοκρασία πίστας να είναι συνήθως υψηλή. Σε τόσο δύσκολες συνθήκες - πέρυσι η θερμοκρασία πίστας κυμάνθηκε από 38 έως 56ο C - είναι απολύτως απαραίτητο τα ελαστικά να είναι σταθερά, να αντέχουν στις θερμοκρασίες και να έχουν σταθερή απόδοση. Η Suzuka είναι μια πολύ γρήγορη πίστα, με την F.C.C. TSR Honda να κάνει 215 γύρους πέρυσι, με μέση ταχύτητα 155.92χλμ/ώρα. Η μέση ταχύτητα συμπεριλαμβάνει και τις στάσεις στα pits, έτσι τα ελαστικά πρέπει να αντέχουν και να παρέχουν την ίδια υψηλή απόδοση καθ' όλη τη διάρκεια της ζωής τους.

 

"Παρά τις προηγούμενες επιτυχίες μας, δεν θα επαναπαυτούμε στις δάφνες μας και θα τα δώσουμε όλα για την όγδοη συνεχόμενη νίκη", σχολίασε ο Hiroshi Yamada, Διευθυντής του Τμήματος για τον Μηχανοκίνητο Αθλητισμό της Bridgestone. "Ο 8ωρος αγώνας της Suzuka είναι ένα σπάνιο φαινόμενο, όπου πολλοί διαφορετικοί κατασκευαστές ελαστικών ανταγωνίζονται μεταξύ τους στην πίστα, με τον συγκεκριμένο αγώνα να αποτελεί ένα σημαντικό γεγονός για την εγχώρια αγορά της Ιαπωνίας".

 

Ο Shinji Aoki, ο Διευθυντής του Τμήματος Εξέλιξης Ελαστικών της Bridgestone, δήλωσε σχετικά: "Ο βασικός σκοπός μας για τον αγώνα, είναι να κατασκευάσουμε ελαστικά που θα παρέχουν σταθερή πρόσφυση και διάρκεια ζωής. Ο αγώνας της Suzuka είναι μια ιδιαίτερη πρόκληση για εμάς, αλλά είμαστε υπερήφανοι που υποστηρίζουμε τη νικήτρια ομάδα, για επτά συναπτά έτη. Αυτό από μόνο του υποδεικνύει ότι μπορούμε να εξελίσσουμε ελαστικά υψηλής απόδοσης, κερδίζοντας τους ανταγωνιστές μας στις πιο σκληρές δοκιμασίες. Φέτος θα στηρίξουμε εννέα ομάδες, στο κυνήγι που κάνουν για τη νίκη!"

 

Επόμενο άρθρο »

Video: Brembo Braking System

« Προηγούμενο άρθρο

Crutchlow: Το άξιζαν!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα