• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
SBK Imola Test: Πρώτος ο Rea
Δοκίμασε την Panigale ο Fonsie Nieto
Νέα 02/07/2013 - 10:54

Μετά το τέλος του Σ/Κ, με τον Tom Sykes να κερδίζει για δεύτερη φορά φέτος μια διπλή νίκη, οι αναβάτες του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος SBK έμειναν στην πίστα της Imola για μια ημέρα επιπλέον, για να συμμετάσχουν στις επίσημες δοκιμές της Δευτέρας.

 

Ο θριαμβευτής της Imola και ο τραυματίας ομόσταυλός του, Loris Baz, αποφάσισαν να μην πάρουν μέρος στο τεστ κι έτσι ο τίτλος του ταχύτερου αναβάτη πήγε στον Jonathan Rea της Honda. Ο Ιρλανδός ήταν πολύ καλός τόσο το πρωί, όσο και το απόγευμα, σημειώνοντας μάλιστα τον καλύτερό του χρόνο στα τελευταία λεπτά του τεστ, όταν φόρεσε φρέσκα ελαστικά αγώνων και σταμάτησε το χρονόμετρο στο 1:46.625δ. Ο χρόνος του αυτός ήταν λίγο καλύτερος από τον αντίστοιχο που έκανε στην SP3, ενώ άφησε στη δεύτερη θέση τον Giugliano, ο οποίος κυριαρχούσε μέχρι εκείνο το σημείο.

 

Οι Rea και ο Haslam δοκίμασαν κάποιες αναβαθμίσεις στα ηλεκτρονικά. Παράλληλα, η Pirelli - εκμεταλλευόμενη το γεγονός ότι οι περισσότεροι αναβάτες ήταν στην πίστα - έφερε ένα νέο πίσω ελαστικό, το οποίο εξελίσσει ώστε να αποδίδει κάτω από ιδιαίτερα υψηλές θερμοκρασίες. Το δίδυμο της Aprilia - με ένα βάθρο και μια εγκατάλειψη ο καθένας στους αγώνες της Κυριακής - έριξε το βάρος περισσότερο στο set-up και όλα δείχνουν ότι ο Laverty σημείωσε σημαντική πρόοδο με την ισορροπία της Aprilia του. Οι Melandri και Davies (BMW) δοκίμασαν διαφορετικές ρυθμίσεις πλαισίου και κάποια νέα εξαρτήματα που έφερε η ομάδα τους, ενώ στη διάθεσή τους είχαν και αναβαθμίσεις στα ηλεκτρονικά. Οι αναβάτες της Suzuki δοκίμασαν μια διαφορετική θέση οδήγησης και νέες ρυθμίσεις στα ηλεκτρονικά τους, ενώ ο Cluzel δούλεψε και αρκετά με το πλαίσιο.

 

Οι αναβάτες της Ducati, Carlos Checa και Ayrton Badovini, συνέχισαν την εξέλιξη της νέας 1199 Panigale R, ενώ θα έχουν τη δυνατότητα να συνεχίσουν το έργο τους στο Misano, αυτή την εβδομάδα (Τετάρτη και Πέμπτη).

 

Η μεγαλύτερη έκπληξη της ημέρας ωστόσο, ήταν το γεγονός ότι ο Fonsie Nieto επέστρεψε στις πίστες! Ο πρώην αναβάτης του MotoGP και των SBK - ο οποίος αποσύρθηκε αναγκαστικά το 2011 εξαιτίας ενός τραυματισμού στο πόδι του - βγήκε στην πίστα με μια Panigale της Ducati Alstare! Θυμίζουμε ότι το 2008, ο Ισπανός αγωνιζόταν με τα χρώματα της Alstare Suzuki και είχε κερδίσει τον δεύτερο αγώνα στο Κατάρ, ολοκληρώνοντας στην έκτη θέση της βαθμολογίας των αναβατών! Πάντως, ο ίδιος καθησύχασε τους πάντες μέσω twitter, λέγοντας ότι δεν σκέφτεται να επιστρέψει.

 

Δείτε αναλυτικά τα αποτελέσματα στο συνοδευτικό μας αρχείο!

 

Επόμενο άρθρο »

Καμμία επιπλοκή για Lorenzo

« Προηγούμενο άρθρο

Όλα έτοιμα για το τεστ στην Αργεντινή

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα