• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Rossi: Δεν τα παράτησα ποτέ!
Ποτέ δεν είπαμε: ΤΕΛΕΙΩΣΕ...
Νέα 01/07/2013 - 19:38

Το Σάββατο που μας πέρασε, ήρθε η στιγμή που και ο ίδιος ο Rossi - ενδόμυχα - ίσως πίστευε ότι δεν θα ξαναζούσε! Εδώ και τρία χρόνια σχεδόν, ο μεγάλος αυτός αναβάτης μοτοσυκλετών είχε κολλήσει στις 79 νίκες... τα πρώτα δείγματα στις δοκιμές πριν την έναρξη της σεζόν ήταν ενθαρρυντικά, ωστόσο - με εξαίρεση το Κατάρ - το ξεκίνημα του Valentino τη φετινή σεζόν δεν ήταν το ιδανικό, με πολλά προβλήματα κυρίως στις κατατακτήριες.

 

Το γεγονός αυτό, εν πολλοίς οφειλόταν στις δυσκολίες που αντιμετώπιζε με το μπροστινό μέρος της M1 του και γι' αυτόν ακριβώς το λόγο ο Ιταλός σούπερ-σταρ ήταν πολύ χαρούμενος με την πρόοδο που σημείωσε μετά το τεστ της Aragon. Αυτή η πρόοδος επέτρεψε στον Vale να επιστρέψει δριμύτερος στο Assen και να "καταπιεί" τους αντιπάλους του στα φρένα, σαν τον παλιό καλό καιρό!

 

Πολλοί αμφισβητούσαν ακόμα και αυτόν το Jeremy Burgess, με τον Rossi να παίρνει γρήγορα θέση επί τούτου: "Πρέπει να πω ευχαριστώ σε όλη την Yamaha και στους μηχανικούς μου, σε όλους αυτούς που πάλεψαν μαζί μου και - όπως εγώ - δεν τα παράτησαν στις δυσκολίες. Δεν ήμασταν σίγουροι αν θα νικούσαμε και πάλι, αλλά ποτέ δεν τα παρατήσαμε. Πάντοτε προσπαθούσαμε. Ποτέ δεν είπαμε: Τέλειωσε! Η νίκη στο Assen είναι ιδιαίτερη. Είναι μια παλιομοδίτικη πίστα κι εδώ κέρδισα τον 100ό μου αγώνα σε όλες τις κατηγορίες, το 2009. Οι αντίπαλοί μου είναι πολύ δυνατοί και πολύ γρήγοροι, αλλά ελπίζω ότι αν οδηγώ έτσι, θα μπορώ να παλεύω κάθε Σ/Κ. Αυτός είναι ο στόχος".

 

"Για μένα ο αγώνας ήταν τέλειος", πρόσθεσε αργότερα ο Ιταλός άσος. "Έκανα καλή αρχή. Κατάφερα να περάσω τον Cal και τον Bradl στο τέλος του πρώτου γύρου και ήμουν με τις δυο Honda. Αυτός ήταν και ο στόχος μου, μιας και ήξερα ότι οι Marc και Dani ήταν οι πιο δυνατοί. Ήμουν πιο γρήγορος σε δυο-τρία σημεία και πέρασα πρώτος. Όταν είδα ότι ο Marc ήταν δεύτερος, αντί του Dani, σκέφτηκα: Τώρα θα δω αν μπορώ να κερδίσω. Αύξησα τη διαφορά μου και έλεγα από μέσα μου: συνέχισε έτσι!" Στη συνέχεια αστειεύτηκε λέγοντας ότι είχε και έξτρα κίνητρο, εξαιτίας της ηρωικής προσπάθειας του ομόσταυλού του. "Σε κάποια φάση είδα ότι ο Lorenzo ήταν πολύ κοντά μου και σκέφτηκα: Γ@μώτο! Αν με περάσει με σπασμένη κλείδα θα έχω μεγάλο πρόβλημα! Αυτό μου έδωσε 0.2-0.3δ σε κάθε γύρο", τόνισε χαμογελώντας.

 

Ο Valentino είχε να κερδίσει από τον Οκτώβριο του 2010 στην Μαλαισία. Με την Ducati είχε - σε δυο χρόνια - μόλις τρία βάθρα. "Πριν τον αγώνα είχα πει ότι ήθελα να πιέσω δυνατά από την αρχή και να είμαι μπροστά για ένα-δυο γύρους. Αυτός ήταν ο πρωταρχικός μου στόχος. Για μένα ήταν μια από τις πιο σημαντικές μου νίκες. Τη βάζω στις καλύτερες τρεις, διότι έχει περάσει πάρα πολύ καιρός. Ελπίζω να βελτιώσω την ταχύτητά μου, το επίπεδό μου, να οδηγώ καλύτερα την Μ1 και να παλεύω με τους μπροστά κάθε Σ/Κ". Πριν το γύρο στο Assen, το μοναδικό βάθρο του Rossi ήταν στον πρώτο αγώνα της σεζόν στο Κατάρ. "Μετά το Κατάρ όλοι έλεγαν, τι ωραία! ο Valentino είναι νέος και πάλι! Μετά τον επόμενο αγώνα στο Austin έλεγαν, Ο Valentino είναι τελειωμένος! Τόσα σκαμπανεβάσματα! Εγώ έμενα στο ίδιο επίπεδο. Για να είσαι στην κορυφή του MotoGP χρειάζεσαι το 100%, ένα τέλειο Σ/Κ... τη μοτοσυκλέτα, τα ελαστικά, την πίστα".

 

"Με τον ίδιο τρόπο αγωνιζόμουν και πέρυσι, μόνο που ήμουν πίσω 30 δευτερόλεπτα! Το μόνο που μπορώ να κάνω, είναι να παραμείνω συγκεντρωμένος 100% - φυσικά και πνευματικά - για τους αγώνες και να δίνω τον καλύτερό μου εαυτό κάθε Σ/Κ. Οι αντίπαλοί μου είναι πολύ δυνατοί. Το επίπεδο είναι υψηλό από την αρχή, ως το τέλος του αγώνα. Ο ρυθμός έχει αλλάξει πολύ από τότε που ήμουν νεότερος. Έτσι, δεν θέλω να πω ότι θα είμαι μπροστά κάθε Σ/Κ, αλλά πιστεύω ότι έχω ακόμα τις δυνατότητες, το πάθος και τη δύναμη να παλεύω κάθε εβδομάδα".

 

Αν αφήσουμε στην άκρη τον τραυματία Jorge Lorenzo, το σημείο κλειδί για τη νίκη του Vale στην Ολλανδία, ήταν μερικές ημέρες νωρίτερα στο τεστ της Aragon, όταν ο Rossi και οι μηχανικοί του βρήκαν λύση με τα προβλήματα στο φρενάρισμα. "Χρειαζόμασταν χρόνο. Όταν επέστρεψα ήμουν χαρούμενος με τη μοτοσυκλέτα, αλλά όχι στο 100%. Στον πρώτο αγώνα πήρα ένα καλό αποτέλεσμα, αλλά στη συνέχεια δυσκολεύτηκα. Ιδιαίτερα επειδή δεν μπορώ να οδηγήσω όπως θέλω. Δεν μπορώ να χρησιμοποιήσω το στυλ μου. Αλλά στις δοκιμές στην Aragon κάναμε ένα σημαντικό βήμα. Πλέον νιώθω μεγαλύτερη σιγουριά. Έφτασα εδώ και ήμουν πολύ γρήγορος στα ελεύθερα, πολύ κοντά στους πρώτους κι ένιωθα καλά με τη μοτοσυκλέτα. Δεν αλλάξαμε το παραμικρό από το ζέσταμα στον αγώνα, κάτι που δεν έχει ξανασυμβεί από το 2002-2003! Πριν τον αγώνα σκεφτόμουν, σήμερα πρέπει να προσπαθήσω για τη νίκη. Είπα από μέσα μου, σήμερα είναι η μέρα μου, διότι είχα το ρυθμό, ήμουν καλός πάνω στη μοτοσυκλέτα, το πρωί στο ζέσταμα ήμουν ο καλύτερος και ο Jorge δεν ήταν 100% έτοιμος".

 

Κλείνοντας, ο Valentino Rossi αναφέρθηκε και στον ομόσταυλό του. "Για μένα ο Jorge ήταν ο ήρωας. Έκανε κάτι όχι απίστευτο, αλλά κοντά στο απίστευτο! Όταν συνειδητοποίησα ότι θα ερχόταν για να αγωνιστεί, σκέφτηκα ότι εγώ ίσως να μην μπορούσα να το κάνω. Είναι πράγματι μεγαλειώδες το να έχεις κάνει εγχείριση και μια μόλις ημέρα μετά, να αγωνίζεσαι σε τόσο ψηλό επίπεδο. Πήρε το ρίσκο και στο πρώτο μισό οδηγούσε σαν να μην είχε τίποτα. Αυτοί οι βαθμοί που πήρε, ενδεχομένως να είναι πολύ σημαντικοί για το Πρωτάθλημα. Έδειξε σε όλους ότι θα προσπαθήσει για τη νίκη με παραπάνω από το 100%".

 

Επόμενο άρθρο »

Όλα έτοιμα για το τεστ στην Αργεντινή

« Προηγούμενο άρθρο

De Angelis αντί Spies!

Χορηγοί