• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Έκτη συνεχόμενη pole για τον Sykes!
Ούτε η κόκκινη σημαία δεν σταμάτησε τον Βρετανό!
Νέα 29/06/2013 - 19:24

Για μια ακόμη φορά, ο Tom Sykes ήταν αυτός που κυνηγούσαν όλοι στην Superpole με τον Βρετανό να κυριαρχεί και στις τρεις διαδικασίες, ξεπερνώντας μάλιστα και την αναποδιά με την κόκκινη σημαία, η οποία σηκώθηκε όταν ολοκλήρωνε έναν γύρο-ρεκόρ, αναγκάζοντας τον αναβάτη της Kawasaki να προσπαθήσει από την αρχή!

 

Ο Sykes μπήκε στην SP3 έχοντας ήδη καταρρίψει το ρεκόρ που κατείχε ο ίδιος και γρήγορα σταμάτησε το χρονόμετρο στα 1:46.285δ, χρόνος όμως που ακυρώθηκε διότι ελάχιστα πριν τον ολοκληρώσει, η κόκκινη σημαία είχε κυματίσει. Αιτία ήταν μια θεαματική πτώση του Loris Baz, του ομόσταυλου του Sykes, ο οποίος κατέστρεψε τη μοτοσυκλέτα του και ανάγκασε τους ανθρώπους της πίστας να καθαρίσουν την άσφαλτο, την ώρα που ο Baz απομακρυνόταν από το σημείο ευτυχώς χωρίς συνέπειες!

 

Μόλις άρχισε και πάλι η διαδικασία, ο Sykes δεν πτοήθηκε καθόλου και μάλιστα έδειχνε περισσότερο αποφασισμένος από πριν, διαλύοντας κυριολεκτικά το ρεκόρ ταχύτερου γύρου της πίστας, όντας ο πρώτος που καταφέρνει να πέσει κάτω από το 1:46 και να παίρνει πανάξια την 17η pole της καριέρας του. Δεν ήταν έκπληξη το γεγονός ότι κανείς άλλος δεν κατάφερε να πλησιάσει το χρόνο του ασυγκράτητου Βρετανού, με τον Jonathan Rea να μένει έξι δέκατα σχεδόν πίσω από τον συμπατριώτη του. Παρά ταύτα, η δεύτερη θέση στη σχάρα εκκίνησης, αποτελεί ένα από τα καλύτερα πλασαρίσματα του αναβάτη της Honda φέτος, ο οποίος δείχνει πολύ ανταγωνιστικός στην Imola.

 

Μαζί τους στην πρώτη σειρά ο εξαιρετικός Giugliano, ο οποίος άφησε πίσω του τους εργοστασιακούς συναδέλφους του, κατακτώντας με την Aprilia του την τρίτη θέση. Στην τέταρτη θέση ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας, Guintoli, με τον Laverty να ακολουθεί 74 χιλιοστά πιο πίσω. Πολύ καλός ο Leon Camier, θα ξεκινήσει από την έκτη θέση, με τον Melandri - ο οποίος είχε μια πτώση στην SP2 - να ακολουθεί μπροστά από τον Badovini, ο οποίος κατάφερε για πρώτη φορά φέτος να περάσει στην SP3! Απογοητευτικός ο Davies, ολοκλήρωσε στη δέκατη θέση, με τον Checa - νικητή των πέντε από τους έξι τελευταίους αγώνες στην Imola - να πέφτει στην SP1 και να μην καταφέρνει κάτι καλύτερο από την 13η θέση.

 

Δείτε αναλυτικά τα αποτελέσματα στο συνοδευτικό μας αρχείο!

 

Επόμενο άρθρο »

Έκτο βάθρο για τον Marquez!

« Προηγούμενο άρθρο

Assen: AVE ROSSI!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα