• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Βαρκελώνη: Η μάχη εντείνεται!
Θα διατηρηθεί στην κορυφή ο Pedrosa;
Νέα 11/06/2013 - 13:09

Πριν δυο εβδομάδες περίπου, στο GP του Mugello, ο Jorge Lorenzo κατάφερε να πάρει τη δεύτερη φετινή του νίκη μετά από σχεδόν δυο μήνες! Την τελευταία φορά που ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής είχε ανέβει στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου, ήταν στο Κατάρ, στις αρχές Απριλίου. Με τη νίκη στο Mugello, την τρίτη συνεχόμενη στην ιταλική πίστα, ο Lorenzo πλησίασε στους 12 βαθμούς τον Dani Pedrosa, ο ομόσταυλος του οποίου θέλει να επιστρέψει δυναμικά στο βάθρο, μετά τις τέσσερεις πτώσεις του στο Mugello, με την τελευταία μάλιστα να του στερεί την ευκαιρία να γίνει ο πρώτος rookie στην ιστορία του αθλήματος, που θα κατακτούσε πέντε συνεχόμενα βάθρα.

 

Ο επόμενος γύρος της Καταλονίας είναι ο εντός έδρας αγώνας για τους τρεις προαναφερθέντες Ισπανούς, οι οποίοι και έχουν μονοπωλήσει το ενδιαφέρον όσον αφορά στις νίκες φέτος. Η προϊστορία δίνει ένα μικρό αβαντάζ στον Jorge Lorenzo, ο οποίος έχει επικρατήσει στην Βαρκελώνη το 2010 και το 2012, με τον Dani Pedrosa - ο οποίος και απολαμβάνει την πρώτη θέση στη βαθμολογία - να παίρνει τη νίκη το 2008 και τον Marc Marquez να αγωνίζεται για πρώτη φορά με μοτοσυκλέτα MotoGP, έχει όμως μια νίκη στην πίστα της Καταλονίας, το 2010 στα 125cc.

 

Πίσω από τους τρεις κυρίαρχους Ισπανούς, βρίσκεται ο εντυπωσιακός φέτος Cal Crutchlow, ο οποίος και υπολείπεται μόλις έξι βαθμούς από τον rookie Marquez πάνω στην εργοστασιακή του μοτοσυκλέτα. Ο Βρετανός έχει ήδη δυο συνεχόμενα βάθρα στο ενεργητικό του και είναι έτοιμος να γράψει ιστορία με ένα ακόμα στον επόμενο γύρο! Στην πέμπτη θέση, εκμεταλλευόμενος την κακοτυχία του Rossi στον τελευταίο αγώνα, σκαρφάλωσε ο Ιταλός αναβάτης της Ducati, Andrea Dovizioso, με τον εννέα φορές Παγκόσμιο Πρωταθλητή να είναι έκτος. Ο τελευταίος θέλει να διασκεδάσει τις εντυπώσεις από τον καταστροφικό αγώνα στην πατρίδα του και οπωσδήποτε οδηγό του σ' αυτή του την προσπάθεια θα έχει τη νίκη του στην Βαρκελώνη το 2009.

 

Τα περιστατικά στους πρώτους γύρους δεν είναι κάτι σπάνιο και για την πίστα της Καταλονίας, με μεγαλύτερο παράδειγμα αυτό του 2006, με πρωταγωνιστές αρκετούς αναβάτες. Τόσο ο Rossi αλλά και οι υπόλοιποι οδηγοί θα προσπαθήσουν να αποφύγουν τέτοιου είδους δυσάρεστες κατστάσεις, με τον Ιταλό να πρέπει να βελτιώσει την απόδοσή του στις κατατακτήριες για να πλασαριστεί σε μια θέση λιγότερο "επικίνδυνη". Είναι γεγονός ότι ο Vale προβληματίζεται με το νέο σύστημα κατατακτηρίων και ειδικά στις καταιγιστικές ΚΑΤ2 δεν έχει καταφέρει - για την ώρα - κάτι καλύτερο από την 5η θέση.

 

Ο Ben Spies δεν θα καταφέρει να δώσει το παρόν σε ακόμα ένα GP φέτος, με τον Αμερικανό της Pramac να συνεχίζει να ταλαιπωρείται από τραυματισμούς. Αντικαταστάτης του, όπως και στο Le Mans, θα είναι ο δοκιμαστής της Ducati, Michele Pirro, ο οποίος θα αφήσει για λίγο την πειραματική Desmosedici για να οδηγήσει την Ducati του Spies στην Ισπανία. Ο Bradley Smith θα συμμετάσχει κανονικά στο GP της Καταλονίας, παρά το άσχημο κόψιμο στο δάχτυλό του και τον τραυματισμένο του καρπό. Οι εργοστασιακοί της Ducati - μετά τις πρόσφατες δοκιμές τους στο Mugello - θα θέλουν οπωσδήποτε να συνεχίσουν την ανοδική τους πορεία, που τους χάρισε το καλύτερό τους αποτέλεσμα στο στεγνό (φέτος) στον αγώνα της Ιταλίας.

 

Η αντίστροφη μέτρηση για τον έκτο αγώνα της χρονιάς έχει ήδη ξεκινήσει και μπορείτε να τη δείτε στο πάνω μέρος της σελίδας μας!

 

Επόμενο άρθρο »

Portimao: Paddock girls!

« Προηγούμενο άρθρο

O Marquez συναντά τον Spencer!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα