• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
6ος Αγώνας - Καταλωνία (Montmelo)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
SBK: Ο Sykes την pole!
Σημείωσε νέο ρεκόρ, 0.001δ πίσω του ο Laverty!
Νέα 08/06/2013 - 18:55

Το Portimao μπορεί να είναι πορτογαλική πίστα, ωστόσο πολλοί είναι εκείνοι οι αναβάτες που τη χαρακτηρίζουν περισσότερο αγγλική!

 

Ο Jules Cluzel ήταν ο πιο γρήγορος στην SP1, ενώ στη συνέχεια είχαμε διακοπή της SP2 στο ξεκίνημά της, λόγω βροχής. Η όλη διαδικασία ξεκίνησε εκ νέου με κανονισμούς βροχής και περιορίστηκε στα 20 λεπτά, χωρίς να γίνει η SP3. Σε αυτές τις επικίνδυνες συνθήκες οι αναβάτες είχαν το δύσκολο έργο να αποφασίσουν αν έπρεπε να χρησιμοποιήσουν αμέσως τα ελαστικά των κατατακτηρίων ή να περιμένουν μέχρι το τέλος με το ρίσκο να επιστρέψει η βροχή και να μην καταφέρουν να τα φορέσουν καθόλου. Δέκα λεπτά όμως πριν το φινάλε, ο ήλιος βγήκε στον ουρανό της Πορτογαλίας και αμέσως ο Tom Sykes ήταν αυτός που εκμεταλλεύτηκε με τον καλύτερο τρόπο τις βελτιωμένες συνθήκες.

 

Ο αναβάτης της Kawasaki "πέταξε" στο 1:41.360 καταρρίπτοντας το περσινό ρεκόρ που κατείχε ο ίδιος στο Portimao και θα ξεκινήσει αύριο από την pole position για πέμπτη φορά φέτος. Ωστόσο αυτή τη φορά δεν ήταν ο μοναδικός που έκλεψε την παράσταση. Εξαιρετικά δυνατός και πολύ ανταγωνιστικός ο Eugene Laverty, ο οποίος έμεινε στη δεύτερη θέση για μόλις ένα χιλιοστό του δευτερολέπτου!

 

Μαζί με τους δυο εργοστασιακούς της Kawasaki και την Aprilia, θέση στην πρώτη σειρά πήρε και ο Jonathan Rea πάνω στην Honda του. Ο Marco Melandri θα πάρει την τέταρτη θέση στη γραμμή εκκίνησης, με τον Sylvain Guintoli να είναι δίπλα του και να έχει πολύ δύσκολο έργο στο να υπερασπιστεί το προβάδισμά του στη βαθμολογία, έναντι των Sykes και Laverty οι οποίοι δεν ήταν μόνο πολύ γρήγοροι, αλλά είχαν και εξαιρετικό ρυθμό!

 

Ο Loris Baz θα κλείσει τη δεύτερη σειρά του αυριανού grid. Ο Carlos Checa πέτυχε ένα καλό πλασάρισμα στην έβδομη θέση, ωστόσο η διαφορά του από τον πρώτο είναι μεγάλη: 1.045δ! Παρά ταύτα, ο Ισπανός της Ducati κατάφερε να αφήσει πίσω του τον Cluzel της Suzuki και τους Ιταλούς Michel Fabrizio και Ayrton Badovini. Πολύ χαμηλά και με πολλά προβλήματα ο Chaz Davies, ολοκλήρωσε στην 12η θέση με διαφορά 2.1δ από τον πρώτο! Ακόμα πιο πίσω ο τραυματίας Leon Haslam, ο οποίος θα ξεκινήσει στην 14η θέση.

 

Δείτε αναλυτικά τους χρόνους και την κατάταξη στο συνοδευτικό μας αρχείο!

 

Επόμενο άρθρο »

Κανονικά ο Smith στη Βαρκελώνη

« Προηγούμενο άρθρο

Hayden: Mission... Failed!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα