• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Μετανιωμένος ο Lorenzo
Για την επικίνδυνη κίνησή του στην 1η στροφή
Νέα 04/06/2013 - 16:28

Η κίνηση εναντίον του Dani Pedrosa, που χάρισε το προβάδισμα στον αγώνα της Κυριακής στον Jorge Lorenzo, έγινε πολύ νωρίς, στην πρώτη κιόλας στροφή, με τον Ισπανό να παραδέχεται ότι αυτή του η ενέργεια ήταν "αρκετά επιθετική". Οι δυο Ισπανοί ξεκίνησαν τον αγώνα στις δυο πρώτες θέσεις, με τον Παγκόσμιο Πρωταθλητή πίσω από τον αναβάτη της Honda και διατήρησαν αυτή τους τη σειρά καθώς έφταναν στην πρώτη στροφή. Τότε ο Dani ανοίχτηκε λίγο στην κορυφή της και ο Lorenzo το εκμεταλλεύτηκε αναγκάζοντας τον Pedrosa να "μαζέψει" τη μοτοσυκλέτα του για να αποφευχθεί η επαφή.

 

"Ήξερα ότι έπρεπε να προσπαθήσω να προσπεράσω τον Dani όσο το δυνατόν γρηγορότερα", εξήγησε ο Lorenzo. "Για να είμαι ειλικρινής ήμουν αρκετά επιθετικός. Παραλίγο να ακουμπήσω τον Dani, ήταν μια ριψοκίνδυνη ενέργεια. Ζητάω συγγνώμη από τον Dani γιατί ήταν ριψοκίνδυνο αυτό που έκανα. Όπως πέρυσι στο Brno, είδα ότι ανοίχτηκε λίγο κι έπρεπε να προσπαθήσω. Ευτυχώς δεν τον ακούμπησα".

 

Τη γνώμη του Lorenzo συμμερίστηκε και ο Dani Pedrosa: "Δεν έκανα καλή εκκίνηση, ανασηκώθηκε αρκετά το μπροστινό (σούζα) και προσπάθησα να φρενάρω πιο αργά, αλλά τα φρένα ήταν κρύα ακόμα", τόνισε ο Ισπανός πρωτοπόρος της βαθμολογίας. "Έκανα ένα μικρό λάθος στη στροφή και άνοιξα την πόρτα. Ήξερα ότι ο Jorge θα επιχειρούσε κάτι, διότι και πέρυσι είχε κάνει κάτι παρόμοιο. Στην αρχή όμως δεν τον είδα και πίστεψα ότι ίσως είχα καλύψει το κενό. Ξαφνικά όμως είδα τον μπροστινό τροχό και λίγο-πολύ μάζεψα τη μοτοσυκλέτα μου. Όμως τότε σταμάτησε να στρίβει. Νόμιζα ότι θα συνεχίσει να στρίβει και μετά ανοίχτηκε. Τότε έπρεπε να μαζέψω τη μοτοσυκλέτα, διότι οι τροχοί ήταν σχεδόν μαζί. Η δική μου άποψη είναι ότι αυτή η κίνηση είναι επιθετική για την πρώτη κιόλας στροφή. Ευτυχώς ήμουν τυχερός και έμεινα όρθιος".

 

 

Επόμενο άρθρο »

Mugello: Paddock girls

« Προηγούμενο άρθρο

Mugello: Φωτογραφικό

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα