• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Le Mans: Η συνέντευξη Τύπου
Διαβάστε τις δηλώσεις των πρωταγωνιστών
Νέα 16/05/2013 - 22:49

Ολοκληρώθηκε πριν λίγες ώρες η συνέντευξη Τύπου στην Γαλλία, με τον Marc Marquez να παίρνει πρώτος το λόγο: "Θα είναι δύσκολα τα πράγματα αν βρέχει και ειδικά για έναν rookie", τόνισε και συνέχισε: "Έχω δοκιμάσει τη μοτοσυκλέτα στο βρεγμένο και έχεις το περιθώριο να πιέσεις πολύ. Θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο και κυρίως να είμαστε κοντά στους πρώτους".

 

Ο Dani Pedrosa, φρέσκος από τη νίκη του στην Jerez, περιμένει την αυριανή ημέρα, προτού κάνει τις όποιες προβλέψεις: "Θα είναι ένα δύσκολο Σ/Κ κυρίως για την επιλογή των ελαστικών. Είναι μια δύσκολη πίστα. Έχω ανακτήσει την καλή μου αίσθηση πάνω στη μοτοσυκλέτα και το τεστ της Δευτέρας, μετά τον αγώνα στην Jerez, ήταν καλό. Δεν ξέρω όμως τι πρέπει να περιμένουμε από τον καιρό".

 

Ο μεγάλος νικητής του περσινού αγώνα στην Γαλλία, Jorge Lorenzo, ήταν χαρούμενος που επέστρεψε στη γαλλική πίστα! "Είναι πάντα χαρά μου το να βρίσκομαι εδώ", σημείωσε και πρόσθεσε: "Είναι καλή πίστα για το στυλ μου και νομίζω ότι θα είναι καλή και για την Yamaha. Στην Jerez είχαμε προβλήματα με το μπροστινό, ωστόσο δοκιμάσαμε πολλά πράγματα στο τεστ κι εδώ η θερμοκρασία δεν θα είναι τόσο υψηλή, έτσι πιστεύω ότι θα είμαστε εντάξει". Όπως ήταν αναμενόμενο, πολλοί από τους παρευρισκομένους δημοσιογράφους βομβάρδισαν με ερωτήσεις σχετικά με το πέρασμα του Marquez πάνω στον Παγκόσμιο Πρωταθλητή. Ο τελευταίος δήλωσε σχετικά με το συμβάν: "Όταν βλέπεις λίγο χώρο, τότε κάνεις την απόπειρά σου! Δεν έχω κάτι εναντίον του Marquez και δεν χρησιμοποιούμε το τότε σύστημα ποινών, αν και πιστεύω ότι θα έπρεπε. Νομίζω ότι έτσι θα γίνει κανείς πιο λογικός οδηγός, εγώ άλλαξα το 2005 εξαιτίας της ποινής που μου επιβλήθηκε". Ο Marquez υπογράμμισε με τη σειρά του: "Αν το κάνεις αυτό στον πρώτο γύρο ή στη μέση του αγώνα, θα καταλάβαινα την τιμωρία. Ωστόσο στον τελευταίο γύρο... νομίζω ότι αρέσει στους φιλάθλους!" Μάλιστα οι δυο τους έτυχε να κάτσουν δίπλα στο αεροπλάνο της επιστροφής και τότε - όπως δήλωσε ο Lorenzo - ήταν η πρώτη φορά που έσφιξαν τα χέρια τους μετά το περιστατικό.

 

Ο Vale θέλει να συνεχίσει την καλή παράδοση που έχει χτίσει στη γαλλική πίστα: "Συνεχίζουμε να δουλεύουμε στην καλύτερη δυνατή ισορροπία της μοτοσυκλέτας, διότι δυσκολεύομαι ακόμα στο φρενάρισμα. Ωστόσο μ' αρέσει αυτή η πίστα. Ο καιρός θα είναι σημαντικός παράγοντας. Θέλουμε να δοκιμάσουμε κάποια πράγματα αύριο και θα δούμε πως θα δουλέψει η μοτοσυκλέτα στις χαμηλότερες θερμοκρασίες".

 

Ένα καλό αποτέλεσμα ψάχνει και ο Crutchlow, στον εντός έδρας αγώνα της ομάδας του. Yamaha ίσως δουλεύει καλύτερα στο κρύο, όπως είδαμε στις πρωινές διαδικασίες άλλων γύρων", σχολίασε. "Είμαι ικανοποιημένος με τη μοτοσυκλέτα μου και αν πάρουμε ένα καλό αποτέλεσμα θα είναι τέλειο για την ομάδα μου!"  Όσο για τα δημοσιεύματα που αφορούν στο μέλλον του: "Δεν γνωρίζω τίποτα για την ώρα και θέλω να μείνω συγκεντρωμένος στους αγώνες".

 

Τελευταίος μίλησε ο Randy de Puniet: "Για μένα αυτό το GP είναι πολύ σημαντικό, όχι επειδή γίνεται στην πατρίδα μου, αλλά επειδή από τώρα ξεκινά το Πρωτάθλημα για μένα. Ο ομόσταυλός μου είναι πολύ γρήγορος και πρέπει να τα πάω πολύ καλά για να τον νικήσω. Το μεγάλο πλεονέκτημα φέτος είναι το νέο πίσω ελαστικό, που μας βοηθά πολύ". Όσο για τις φήμες που έχουν ακουστεί στο παρελθόν ότι συνομιλεί με την Suzuki: "Μιλάω με την Suzuki, αλλά δεν μπορώ να πω τίποτα για την ώρα. Αν καταφέρω να βοηθήσω στην εξέλιξη της μοτοσυκλέτας και παράλληλα να μείνω προσηλωμένος στη σεζόν, θα είμαι ευχαριστημένος, αλλά το κύριο μέλημά μου είναι με την ομάδα του Aspar".

 

Επόμενο άρθρο »

Το MotoGP στην Disneyland!

« Προηγούμενο άρθρο

Ρωτήστε live τους Lorenzo-Crutchlow!

Χορηγοί