• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Le Mans: Οι αριθμοί!
Ενδιαφέροντα στατιστικά στοιχεία από την Γαλλία
Νέα 16/05/2013 - 15:45

Με προϊστορία 25 αγώνων στην πίστα του Le Mans, το μόνο σίγουρο είναι ότι υπάρχουν αρκετά στατιστικά στοιχεία που χρήζουν της προσοχής μας!

 

2.986 - Ο Dani Pedrosa έχει συγκεντρώσει συνολικά 2.986 βαθμούς σε όλες τις κατηγορίες του Πρωταθλήματος. Αν καταφέρει και τερματίσει στις τρεις πρώτες θέσεις στην Γαλλία, θα είναι ένας από τους μόλις τρεις αναβάτες που έχουν ξεπεράσει τους 3.000 βαθμούς! Οι άλλοι δυο είναι οι Valentino Rossi (4.604β) και Loris Capirossi (3.215β).

 

46 - Με τη νίκη του στην Jerez, ο Dani Pedrosa έφτασε τις 46 σε όλες τις κατηγορίες πάντα με Honda. Κατάφερε να ξεπεράσει τον Jim Redman - έξι φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής - ο οποίος είχε 45 νίκες πάνω στη σέλα μιας Honda, ενώ σταθερά πρώτος είναι ο μεγάλος Mick Doohan, ο οποίος έχει 54 νίκες με μοτοσυκλέτες του γιαπωνέζου κατασκευαστή!

 

44 - Την ημέρα των κατατακτηρίων δοκιμών, θα έχουν περάσει 44 χρόνια από τότε που ο Jean Aureal, με Yamaha, έγινε ο πρώτος Γάλλος οδηγός που κέρδισε στα 125cc.

 

28 - Την ημέρα του αγώνα, θα έχουν περάσει 28 χρόνια από την πρώτη και μοναδική νίκη στα 500cc του Christian Sarron. Με τη νίκη του αυτή - στη βρεγμένη πίστα του Hockenheim - ο Sarron σταμάτησε ένα εκπληκτικό σερί 28 νικών που είχαν Αμερικανοί αναβάτες! Πρόκειται για το μεγαλύτερο σερί νικών από οδηγούς μιας εθνικότητας!

 

20 - Στην Jerez, σε ηλικία 20 χρονών και 77 ημερών, ο Marc Marquez έγινε ο νεαρότερος αναβάτης στην ιστορία του θεσμού, που ανεβαίνει στο βάθρο σε τρεις διαδοχικούς αγώνες. Το ρεκόρ αυτό το πήρε από τον Jorge Lorenzo, ο οποίος όταν είχε καταφέρει κάτι αντίστοιχο - το 2008 - ήταν 20 χρονών και 345 ημερών.

 

11 - Οι τελευταίοι έντεκα αγώνες, σε όλες τις κατηγορίες του Πρωταθλήματος, έχουν κερδηθεί από Ισπανούς αναβάτες. Η Ισπανία κατέχει και το ρεκόρ των 15 συνεχόμενων νικών που έχουν κατακτήσει αναβάτες της σε όλες τις κατηγορίες. Κανένα άλλο έθνος δεν έχει καταφέρει κάτι αντίστοιχο.

 

9 - Οι πρώτοι εννιά αγώνες της φετινής σεζόν, σε όλες τις κατηγορίες, έχουν και εννιά διαφορετικούς αναβάτες. Μόνο άλλη μια φορά στην ιστορία του θεσμού έχει επιτευχθεί κάτι αντίστοιχο: το 1951!

 

Επόμενο άρθρο »

Ρωτήστε live τους Lorenzo-Crutchlow!

« Προηγούμενο άρθρο

Bautista: Μπορώ την πεντάδα!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα