• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
SBK Monza Αγώνας 2: O Laverty 1ος
O Guintoli στην 3η θέση, μετά την πρώτη απονομή του Αγώνα!
Νέα 12/05/2013 - 21:01

Ο δεύτερος αγώνας στην Monza είχε τους ίδιους πρωταγωνιστές όπως και ο πρώτος, με τους Eugene Laverty, Marco Melandri, Tom Sykes και Sylvain Guintoli να ξεφεύγουν γρήγορα από τους υπόλοιπους και να επιδίδονται σε μια ωραία μάχη μεταξύ τους. Αυτή τη φορά όμως, ο Laverty κατάφερε να κλείσει το δρόμο προς τη νίκη του Melandri και να πανηγυρίσει αυτός στο τέλος, κατακτώντας την τρίτη του φετινή νίκη! Ο Sykes πήρε μια αμφιλεγόμενη τρίτη θέση, η οποία τελικά του αφαιρέθηκε μία ώρα μετά την απονομή!

 

Με την εκκίνηση του δεύτερου αγώνα, ο Laverty και πάλι κατάφερε να περάσει τον poleman Tom Sykes, παίρνοντας το προβάδισμα και ακολουθούμενος από τον αναβάτη της Kawasaki, τον Melandri και τον Guintoli. Εν τω μεταξύ, ο Chaz Davies έκανε έναν απίστευτα γρήγορο γύρο για να απειλήσει προς στιγμή τους μπροστά, αλλά ξέφυγε της πορείας του και επανήλθε στην όγδοη πια θέση. Λίγο αργότερα, η περιπέτεια του αναβάτη της BMW στην Monza θα ελάμβανε τέλος, πέφτοντας στην Roggia, στον δωδέκατο γύρο.

 

Νωρίτερα, στον πέμπτο γύρο, την ίδια μοίρα είχε και ο Jonathan Rea, ο οποίος εγκατέλειψε εξαιτίας ενός προβλήματος με τον συμπλέκτη του. Ο ομόσταυλός του, Kousuke Akiyoshi, ο οποίος και αντικαθιστά τον Leon Haslam, έπεσε στην Lesmo 1 στον ίδιο ακριβώς γύρο. Στον επόμενο γύρο, ο Guintoli αποφάσισε ότι ήρθε η ώρα να κάνει την επίθεσή του και λίγα λεπτά αργότερα προσπέρασε τόσο τον Sykes όσο και τον Melandri, περνώντας δεύτερος ενώ οι δυο προηγούμενοι άλλαζαν συνεχώς θέσεις! Ο Guintoli σ' εκείνο το χρονικό σημείο ήταν ανίκητος και λίγο αργότερα πέρασε και τον ομόσταυλό του, μένοντας πρώτος! Στον 11ο γύρο, ο Laverty προσπάθησε να ανακτήσει τα πρωτεία, ωστόσο ο Γάλλος τον νίκησε στα φρένα.

 

Στους επόμενους τέσσερεις γύρους είχαμε τους Guintoli-Laverty και Melandri-Sykes να έχουν υπό τον έλεγχό τους την κατάσταση. Δυο γύρους πιο μετά, ο Laverty πέρασε τον Guintoli στην Ascari για να τον μιμηθεί πιο μετά ο Melandri στην Parabolica. Καθώς φτάναμε στον τελευταίο γύρο, ο αναβάτης της Aprilia έκλεινε όλες τις διόδους στον αντίστοιχο της BMW, φτάνοντας στην πολυπόθητη νίκη, ενώ ο Sykes προσπαθώντας να περάσει στα φρένα τον Guintoli στην Roggia, βγήκε εκτός πίστας και επανήλθε μπροστά από τον αναβάτη της Aprilia, ο οποίος αναγκάστηκε να φρενάρει για να μην τον χτυπήσει, χαρίζοντας στον Βρετανό μια αμφιλεγόμενη θέση στο βάθρο. Η Διεύθυνση του Αγώνα, μετά την εξέταση του επεισοδίου, έδωσε την 3η θέση στον Γάλλο, που ξέφυγε κι άλλο στη βαθμολογία και την 4η στον Βρετανό!

 

Ο Michel Fabrizio πήρε την πέμπτη θέση, μπροστά από τον Giugliano και τον Leon Camier. Ο Loris Baz ήρθε όγδοος, ένα διόλου άσχημο επίτευγμα αν αναλογιστούμε ότι αναγκάστηκε να ξεκινήσει τελευταίος, μιας και η μοτοσυκλέτα του δεν έπαιρνε μπροστά στην αρχή. Ο Ayrton Badovini έφερε την Ducati 1199 Panigale του στην 9η θέση, με τον ιδιοκτήτη της ομάδας Francis Batta να ξεσπαθώνει ενάντια στο ιταλικό εργοστάσιο! (ακολουθεί πιο αναλυτικό άρθρο) Ο Neukirchner, πάλι με Ducati, έκλεισε την πρώτη δεκάδα.

 

Αναλυτικά τα αποτελέσματα στο συνοδευτικό μας αρχείο!

 

Επόμενο άρθρο »

O Άρης Μιχαήλ στο Rookies Cup

« Προηγούμενο άρθρο

SBK Monza: Αγώνας 1

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα