• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
6ος Αγώνας - Καταλωνία (Montmelo)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Jerez: Η συνέντευξη Τύπου
Διαβάστε τις δηλώσεις των πρωταγωνιστών
Νέα 02/05/2013 - 20:12

Η συνέντευξη Τύπου ολοκληρώθηκε πριν λίγο στην Jerez, με τον Marc Marquez - ο οποίος με τη νίκη του στο Τέξας έγινε ο νεαρότερος νικητής της μεγάλης κατηγορίας - να παίρνει πρώτος το λόγο. "Επιστρέφοντας στην πατρίδα μου, συνειδητοποίησα πόσο σημαντική ήταν η πρώτη μου νίκη για τους οπαδούς", τόνισε ο 20χρονος αναβάτης, ο οποίος περιέργως δεν έχει καταφέρει να πάρει νίκη στην ισπανική πίστα. "Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι είναι η πρώτη μου σεζόν. Η Jerez είναι σημαντική πίστα για όλους. Όπως όμως στο Κατάρ και στο Τέξας, θα βάλουμε τα δυνατά μας και θα εστιάσουμε κυρίως στο να βρούμε το κατάλληλο στήσιμο για τον αγώνα. Μόνο εδώ στην Jerez δεν έχω κερδίσει ποτέ στο παρελθόν, όμως δεν νομίζω ότι θα σπάσει αυτή η παράδοση φέτος".

 

Ο Jorge Lorenzo - ο οποίος έχει να γευτεί τη χαρά της νίκης στην εν λόγω πίστα από το 2011 - είχε την τιμή να δώσει το όνομά του σε μια από τις στροφές της πίστας, την τελευταία. "Σήμερα είναι μια πολύ σημαντική ημέρα για μένα", σχολίασε ο Ισπανός άσος. "Έκανα το ντεμπούτο μου εδώ κι έχω κερδίσει αρκετές φορές στο παρελθόν. Η τιμή που μου έγινε πάντως είναι πολύ σημαντική, μεγαλύτερη κι από έναν Παγκόσμιο Τίτλο! Λίγοι είναι αυτοί που μπορούν να κερδίσουν έναν Παγκόσμιο Τίτλο και ακόμα λιγότεροι αυτοί που έχουν δώσει το όνομά τους σε μια στροφή. Όσο για τον αγώνα, η Jerez είναι μια πίστα που ταιριάζει στην Yamaha και στο οδηγικό μου στυλ".

 

Ένας από τους αναβάτες που δεν πρέπει κανείς να υποτιμήσει, είναι ο Cal Crutchlow. Ο Βρετανός είχε βρεθεί στην κορυφή στο χειμερινό τεστ που έγινε στην ισπανική πίστα, ενώ έχει ξεκινήσει πολύ καλά τη φετινή σεζόν. "Είναι πάντα ωραία να έρχεσαι στην Jerez", υπογράμμισε ο αναβάτης της Tech 3. "Ο φετινός θεωρώ ότι θα είναι ένας από τους πιο δύσκολους αγώνες της χρονιάς, σε μια πίστα που κρύβει κινδύνους για όλους στην εκκίνησή της. Προφανώς κι έχω περιθώριο για να πάρω μια ακόμα καλύτερη θέση, όμως προτιμούμε να κάνουμε μικρά βήματα κάθε φορά. Δεν θα κερδίσω έναν αγώνα από τη μια στιγμή στην άλλη, έτσι ξαφνικά...!"

 

Ο Andrea Dovizioso συνεχίζει την εξέλιξη της νέας του μοτοσυκλέτας, ενώ στην Jerez θα έχει και την αρωγή του Michele Pirro σ' αυτόν τον τομέα. "Είμαι αρκετά ικανοποιημένος από τα αποτελέσματά μας στους δυο πρώτους αγώνες της χρονιάς και ειδικά στο Τέξας", σχολίασε ο Ιταλός. "Θα πρέπει να περιμένουμε μερικούς αγώνες προτού πάρουμε κάποια νέα εξαρτήματα και δούμε τα αποτελέσματα. Εδώ στην Jerez θα είναι μαζί μας και ο Michele Pirro, ο οποίος θα δοκιμάσει το νέο πλαίσιο και το νέο μοτέρ σε μια μοτοσυκλέτα που θα έχουμε την ευκαιρία να δοκιμάσουμε στο τεστ της Δευτέρας". Έχοντας μια καλή 5η θέση στο ενεργητικό του, ο Stefan Bradl θέλει να κάνει το επόμενο βήμα μέσα στην Ισπανία. "Στο Κατάρ έγινε το λάθος και ξεκίνησα τη σεζόν με μια πτώση, ωστόσο στο Austin ήρθε η ανακούφιση. Θα προσπαθήσουμε να τερματίζουμε σε κάθε αγώνα όσο πιο ψηλά γίνεται. Στόχος μας είναι να είμαστε γρήγοροι και κοντά στους πρώτους".

 

Επόμενο άρθρο »

Video: Φόρος τιμής στον Lorenzo

« Προηγούμενο άρθρο

MotoGP, Jerez: Οι αριθμοί

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα