• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
SBK, Assen 2: O Laverty νικά τον Sykes!
Ο Βρετανός δεν κατάφερε να κάνει το 2 στα 2
Νέα 29/04/2013 - 10:36

Ο Tom Sykes δεν κατάφερε να επαναλάβει το θρίαμβό του στον πρώτο αγώνα της Ολλανδίας. Ο αναβάτης της Kawasaki ξεκίνησε και πάλι δυναμικά και προσπάθησε να ξεφύγει από τους διώκτες του, ωστόσο οι θερμότερες συνθήκες δεν τον βοήθησαν, αλλά ευνόησαν περισσότερο τον Laverty.

 

Ο αναβάτης της Aprilia κυνηγούσε τον Sykes για 19 γύρους και έκανε την επίθεσή του στην Ruskenhoek για να πάρει το προβάδισμα! Στη συνέχεια πιέστηκε πολύ από τον αναβάτη της Kawasaki αλλά κατάφερε να διατηρήσει την πρώτη θέση μέχρι και τη γραμμή τερματισμού, όταν και άφησε πίσω του για 0,089δ τον Sykes. Έτσι ο Laverty κατάφερε να πάρει τη δεύτερή του νίκη, μετά το διπλό μηδέν σε νίκες στην Aragon, ισοβαθμώντας στη δεύτερη θέση (83β.) με τους Chaz Davies και Tom Sykes. Την τελευταία θέση στο βάθρο κατέκτησε ο Loris Baz, αφού έδωσε σκληρή μάχη με τους Guintoli και Rea. Στο τέλος κατάφερε - χάρη στην επιθετική του οδήγηση - να κερδίσει για 0,052δ τον Rea και να ανέβει αυτός στο βάθρο.

 

Τη γραμμή τερματισμού πέρασε 5ος ο Chaz Davies ο οποίος κατάφερε να αφήσει έκτο τον Guintoli, ο οποίος για πρώτη φορά σε τρεις γύρους δεν καταφέρνει να ανέβει στο βάθρο. Ωστόσο, ο αναβάτης της Aprilia διατηρείται στην πρώτη θέση της βαθμολογίας με 111 βαθμούς. Ο Leon Camier κατάφερε να πάρει μια πολύ καλή 7η θέση - δεδομένης της κατάστασής του - ολοκληρώνοντας 13 δευτερόλεπτα πίσω από τον Guintoli και 21δ από τον Laverty. Ο γύρος στην Ολλανδία είναι ακόμα ένας που ο Melandri θα θέλει να αφήσει γρήγορα πίσω του! Ο Ιταλός αναγκάστηκε να αποσυρθεί του πρώτου αγώνα μιας και η αλυσίδα του έσπασε, ενώ στο δεύτερο αγώνα δεν τα πήγε καθόλου καλά αφού έπεφτε συνεχώς θέσεις, φτάνοντας μέχρι και 12ος. Στο τέλος κατάφερε να ανακάμψει και να βγει κερδισμένος από τη μάχη του με τους Fabrizio και Checa, για να πάρει την 8η θέση. Ο τελευταίος έκλεισε και πάλι τη δεκάδα των πρώτων, αλλά οι μηχανικοί του και ο ίδιος θα έχουν σίγουρα πολλή δουλειά μπροστά τους για τον επόμενο γύρο στην Monza, εκεί όπου οι δυο μεγάλες ευθείες αναμένεται να φέρουν σε δύσκολη θέση και πάλι τις Panigale, απέναντι στις τετρακύλινδρες.

 

Μόλις 15 αναβάτες συμμετείχαν στο δεύτερο αγώνα και όλοι τους πήραν βαθμούς. Θεαματική πτώση για τον Davide Giugliano, ο οποίος έχασε τον έλεγχο και κατέστρεψε τη μοτοσυκλέτα του, το ντεπόζιτο της οποίας έσπασε και το καύσιμο πήρε φωτιά στο οδόστρωμα!

 

Αναλυτικά τα αποτελέσματα του δεύτερου αγώνα στο συνοδευτικό μας αρχείο!

 

Επόμενο άρθρο »

Schwantz: Αιώνια δεύτερος ο Pedrosa!

« Προηγούμενο άρθρο

SBK, Assen: Sykes για φίλημα!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα