• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
ΠΠΤ Τρίπολη: Κατατακτήριες Superstock
Γκιζίνος και Παπασταύρου στις 2 πρώτες θέσεις
Νέα 27/04/2013 - 21:23

Αποστολή περιοδικό MOTOGP WORLD: Δημήτρης Διατσίδης 

 

Η πρώτη ημέρα της επίσημης έναρξης του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Ταχύτητας στέφθηκε από μεγάλη επιτυχία, ιδιαίτερα με το συναγωνισμό στη μεγάλη κατηγορία Superstock.

Στις Κατατακτήριες 1, ο Θηβαίος Άρης Γκιζίνος με την όμορφη Yamaha R1, σημείωσε χρόνο 57.332 και είχε μάλιστα πολύ καλό ρυθμό για πολλούς γύρους, παρά μια μικρή έξοδο που είχε στην στροφή 10 της πίστας. Τις εντυπώσεις όμως έκλεψε ο 18χρονος Γιώργος Παπασταύρου με την Ducati Panigale 1199SSTK, ο οποίος με μια φοβερή τακτική από την ομάδα του, μπήκε μόνο για δύο εκρηκτικούς γύρους με τα καινούργια σλικ της Pirelli και σταμάτησε το χρονόμετρο στο 57.507! Στην 3η θέση των ΚΑΤ1 ο φοβερός Μιχάλης Σπηλιώτης με 57.889, πάνω στην Yamaha R1, ενώ θέση στην πρώτη σειρά της εκκίνησης έπαιρνε ο Λευτέρης Πίππος με την ΚΤΜ να γράφει 58.091.

Άρης Γκιζίνος
Άρης Γκιζίνος

 

Αργότερα στις Κατατακτήριες 2, ο Γκιζίνος ήταν στο 57.661, αλλά ο Παπασταύρου με μια σειρά γρήγορων γύρων, την ώρα που έκανε προσομοίωση αγώνα, κατέβηκε στο 57.571, γράφοντας το όνομά του στην πρώτη θέση μιας επίσημης χρονομέτρησης, μόλις στον πρώτο του Αγώνα στη μεγάλη κατηγορία! Μια φοβερή εμφάνιση, με ένα πολύ ήρεμο οδηγικό στυλ και με κατανόηση της τρομερής Panigale, που έκανε τη μεγάλη πλειοψηφία των οδηγών και των ομάδων να μιλούν για το νέο αυτό οδηγό!

Στο τέλος των ΚΑΤ2, ο Βασίλης Ευθυμίου με την MV Agusta F4 πήρε την 3η θέση με 57.683, που του έδωσε και την 3η θέση των συνδυασμένων χρόνων και επομένως τη δυνατότητα να ξεκινά αύριο στον Αγώνα από την πρώτη σειρά της εκκίνησης.

Παπασταύρου, Κιούρκος, Παπαδόπουλος, Μερεμέτης
Παπασταύρου, Κιούρκος, Παπαδόπουλος, Μερεμέτης

Ο Πρωταθλητής των Supersport Γρηγόρης Παναγιωτόπουλος θα είναι ο 4ος που θα δει τα κόκκινα φώτα να σβήνουν χωρίς κανένα μπροστά του, αφού με την ομάδα του βρήκε τις ρυθμίσεις της Aprilia RSV4 και έκανε 57.777.

Από τη δεύτερη σειρά θα ξεκινήσουν οι Σπηλιώτης, Πίππος, με τους Βασίλη Γερακίτη (BMW S1000RR) και Φώτη Τσαλίκη (Honda CBR1000RR), δίπλα τους.

Στην τρίτη σειρά οι Γιώργος Τσίτος (BMW S1000RR), Διονύσης Αχτύπης (BMW S1000RR), Κώστας Κοντομάρος (Ducati 1098R) και ο Πρωταθλητής των Supersport το 1992, Άκης Γεωργόπουλος.

Ο Στέφανος Καντιμοίρης (Yamaha R1) είχε μια πτώση στις ΚΑΤ2, όταν έσπασε το πίσω του φρένο και δεν κατάφερε να βελτιώσει το πολύ καλό 59.415 που είχε πετύχει στις ΚΑΤ1.

Γιώργος Παπασταύρου
Γιώργος Παπασταύρου

Με 18 οδηγούς να εκκινούν αύριο στις 14:30 ο συναγωνισμός προβλέπεται έντονος σε όλες τις θέσεις.

 

Δείτε αναλυτικά τους χρόνους στο συνοδευτικό αρχείο.

 

Επόμενο άρθρο »

ΠΠΤ Τρίπολη: Κατατακτήριες Supersport

« Προηγούμενο άρθρο

SBK, Assen: Η pole στον Sykes!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα