• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
6ος Αγώνας - Καταλωνία (Montmelo)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Lorenzo: Βγήκαν τα πάντα στον Marquez!
Ήταν πολύ δυνατός και του άξιζε η νίκη!
Νέα 25/04/2013 - 10:53

Ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής, Jorge Lorenzo, μίλησε με πολύ κολακευτικά λόγια για τον νεαρότερο νικητή της μεγάλης κατηγορίας, Marc Marquez, ωστόσο προειδοποιεί - βάσει της δικής του πικρής εμπειρίας - ότι συνήθως των επιτυχιών, έπονται δύσκολες στιγμές!

 

Η απειρία του Marquez μετριάστηκε από το γεγονός ότι οι περισσότεροι αναβάτες του MotoGP έμπαιναν για πρώτη φορά στην ολοκαίνουργια πίστα του Austin, κάτι που ο rookie εκμεταλλεύτηκε με τον καλύτερο τρόπο! Ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής της Moto2 πήρε την πρώτη του pole το Σάββατο, ενώ την επόμενη ημέρα κατάφερε να περάσει τον πολύ πιο έμπειρο ομόσταυλο του, Dani Pedrosa, για να πάρει την πρώτη του νίκη στη μεγάλη κατηγορία!

 

Marc ήταν ο καλύτερος σήμερα και χαίρομαι πολύ γι' αυτόν, διότι είναι ο νεαρότερος νικητής", τόνισε ο Jorge Lorenzo, ο οποίος ισοβαθμεί με τον άσο της Honda στην πρώτη θέση της βαθμολογίας. "Ήταν στην καλύτερη κατάσταση. Καλή μοτοσυκλέτα, δυνατός αναβάτης και σε μια πίστα που του αρέσει. Όλα αυτά τον έκαναν πολύ δυνατό και του άξιζε η νίκη". Πριν τον αγώνα στο Τέξας, ήταν ο Lorenzo ο πιο πρόσφατος rookie που κατάφερε να πάρει νίκη, στον τρίτο του γύρο Πρωταθλήματος το 2008. "Το 2008 ήμουν στην pole στους τρεις πρώτες αγώνες, αλλά είχα προβλήματα (arm pump) και δεν μπορούσα να παλέψω όπως στις κατατακτήριες. Τελικά στην Πορτογαλία τα κατάφερα".

 

"Σήμερα ο Marquez ήταν ο πιο γρήγορος και μπράβο του! Απέδειξε ότι είναι πραγματικά πολύ δυνατός κι έχει τη δυνατότητα να φτάσει σε πολύ υψηλό επίπεδο". Όσον αφορά στη δική του εμπειρία, ο 20χρονος τότε Lorenzo - μετά την πρώτη του νίκη - έπεσε θύμα μερικών σφοδρών πτώσεων και τραυματισμών, που δεν άφησαν τον Ισπανό άσο να πάρει την επόμενή του νίκη, παρά μόνο την επόμενη χρονιά... "Όταν είσαι 20 χρονών και rookie, βλέπεις τα πράγματα πολύ διαφορετικά", υπογράμμισε ο Jorge. "Έχεις την ορμή να αποδείξεις σ' όλους την ταχύτητά σου. Δεν φοβάσαι τις πτώσεις. Μεγαλώνοντας λαμβάνεις περισσότερο υπόψη σου το ρίσκο και καθώς αποκτάς μεγαλύτερη εμπειρία, το υπολογίζεις ακόμα πιο πολύ. Πάντως, κάθε αναβάτης και κάθε άνθρωπος είναι διαφορετικός".

 

Ένα από τα πολλά παραδείγματα του πόσο "ζυγίζει" τις καταστάσεις ο Lorenzo, είναι και ο Κυριακάτικος αγώνας, όταν και τερμάτισε πίσω από τον Dani Pedrosa. "Κάποιες φορές νιώθεις πιο δυνατός και κάποιες φορές λιγότερο... Σήμερα είδα ότι ο Dani ήταν αρκετά κοντά και πιθανότατα - παίρνοντας το απαραίτητο ρίσκο - θα μπορούσα να παλέψω μ' αυτόν στις δυο τελευταίες στροφές για τη δεύτερη θέση. Παράλληλα όμως θα είχα και πάνω από 50% πιθανότητες να πέσω. Οι τέσσερεις παραπάνω βαθμοί δεν άξιζαν αυτό το ρίσκο", σχολίασε ο Ισπανός, αποδεικνύοντας πόσο ώριμος και κυρίως πόσο μεθοδικός είναι. Μετά τους δυο πρώτους αγώνες της σεζόν, όλα δείχνουν ότι οι προβλέψεις επαληθεύονται για φέτος, ότι το Πρωτάθλημα θα είναι άκρως συναρπαστικό! "Πολύ δύσκολα τα πράγματα. Υπάρχουν πολλοί αναβάτες με ισχυρή προσωπικότητα και πολλές ικανότητες. Ωστόσο νιώθω κι εγώ πολύ δυνατός, τόσο πνευματικά όσο και από πλευράς φυσικής κατάστασης. Θεωρώ ότι αν καταφέρουμε να βελτιώσουμε λίγο τη μοτοσυκλέτα θα δούμε τη διαφορά. Έτσι απλά θα τερματίζουμε στην καλύτερη θέση μέχρι να έχουμε τα νέα εξαρτήματα".

 

Επόμενο άρθρο »

Spies: Επιστρέφει στο Le Mans

« Προηγούμενο άρθρο

Χάνει την Jerez ο Spies!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα