• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
SBK: Δεύτερος γύρος
Συνοψίζοντας τα γεγονότα μετά την Aragon
Νέα 15/04/2013 - 12:21

Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα των SBK επέστρεψε στη δράση μετά από εφτά περίπου εβδομάδες, σηματοδοτώντας παράλληλα και την επιστροφή των αγώνων στην Ευρώπη. Οι δυο αγώνες ολοκληρώθηκαν χτες, όχι όμως απροβλημάτιστα μιας και αρκετοί αναβάτες αντιμετώπισαν δυσκολίες στη γραμμή εκκίνησης.

 

Ο Jonathan Rea έπεσε θύμα ενός προβλήματος με τα φρένα, ενώ τρεις ακόμα μοτοσυκλέτες αποσύρθηκαν από το grid λίγο πριν την εκκίνηση των αγώνων. Ο Laverty είχε πρόβλημα με τα ηλεκτρονικά του, ενώ είχαμε και πολλές άλλες δυσάρεστες εκπλήξεις με πρωταγωνιστές τους Sykes και Giugliano. Ο τυχερός αυτού του Σ/Κ δεν μπορεί να είναι άλλος από τον Sylvain Guintoli, ο οποίος με το πέρας του δεύτερου γύρου πέρασε μόνος πρώτος στη βαθμολογία με 85 βαθμούς, 22 περισσότερους από τον δεύτερο Davies, τον θριαμβευτή της Aragon! Πάντως, σε κανένα σημείο ο Guintoli δεν έδειχνε ικανός να κοντράρει τους εξαιρετικούς στην ισπανική πίστα, Sykes και Laverty. Παρά ταύτα, σε μια πίστα που δεν του αρέσει, ο Γάλλος πήρε δυο δεύτερες θέσεις, ξεπερνώντας τους πάντες πλην του Chaz Davies.

 

Ο τελευταίος είναι δεύτερος στη βαθμολογία, δείχνοντας εξαιρετική σταθερότητα στους αγώνες, από τη στιγμή που πήρε το προβάδισμα. Γεγονός είναι ότι η τύχη χαμογέλασε στον αναβάτη της BMW, ο οποίος και εκμεταλλεύτηκε με τον καλύτερο τρόπο τα λάθη και τα μηχανικά προβλήματα των δυο βασικών του αντιπάλων, ωστόσο κρίνοντας από το ρυθμό του δεν θα ήταν άστοχο να ισχυριστούμε ότι θα μπορούσε να κερδίσει τουλάχιστον τον ένα από τους δυο χτεσινούς αγώνες. Ο Chaz ξεκινά δυναμικά πάνω στην BMW και ήδη έχει κερδίσει τις εντυπώσεις από τον περσινό πρωταγωνιστή της ομάδας, τον Marco Melandri. Με τέτοιες εμφανίσεις, δεν συγκαταλέγεται άδικα ανάμεσα στους διεκδικητές του φετινού Τίτλου!

Ο Laverty αντιμετώπισε πρόβλημα με τα ηλεκτρονικά στον 1ο αγώνα και εγκατέλειψε το δεύτερο εξαιτίας μιας πτώσης. Ο Ιρλανδός ήταν πολύ καλός τόσο στα ελεύθερα όσο και στις κατατακτήριες και έδειχνε ότι είχε το ρυθμό να διατηρηθεί στην κορυφή της βαθμολογίας ακόμα και χωρίς κάποια νίκη στην Ισπανία. Παράλληλα, περισσότερα περιμέναμε και από τον Tom Sykes, ο οποίος ήταν απογοητευμένος παρά την 3η του θέση στον δεύτερο αγώνα. Στο έλεος των Honda τους έμειναν οι Jonathan Rea και ο Leon Haslam. Ο πρώτος έδειχνε σταδιακή βελτίωση όλο το Σ/Κ και ανέβαζε στροφές, για να πάρει την 4η θέση στον πρώτο αγώνα, όμως ένα πρόβλημα με τη μανέτα του φρένου στον δεύτερο, τον άφησε τελευταίο. Από την άλλη, ο Haslam τερμάτισε και στους δυο αγώνες στην 9η θέση, έχοντας θέμα με τα φρένα του.

 

Μια μοτοσυκλέτα που σίγουρα δεν της ταιριάζει η πίστα της Aragon, είναι η εντυπωσιακή Ducati 1199 Panigale. Το ντεμπούτο της στην Αυστραλία ήταν ενθαρρυντικό – με τον Ισπανό πολύπειρο αναβάτη να παίρνει την pole στο Phillip Island – ωστόσο στην ισπανική πίστα δεν τα κατάφερε εξίσου καλά. Ενδεχομένως ένα μέρος του προβλήματος να οφείλεται στο γεγονός ότι το δίδυμο της ομάδας είναι επηρεασμένο από τους τραυματισμούς του στον πρώτο γύρο, με το Assen (3ος γύρος) να αποτελεί ακόμα ένα τεστ για την καινούργια μοτοσυκλέτας, η οποία βρίσκεται χαμηλά στη βαθμολογία μετά τους πρώτους τέσσερεις αγώνες.

 

Επόμενο άρθρο »

Davies: Καταπληκτική ημέρα!

« Προηγούμενο άρθρο

Το διαφημιστικό video για το ΠΠΤ 2013

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα