• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Kosmocar EKO Ducati Team 2013
Η παρουσίαση της Αγωνιστικής Ομάδας
Νέα 12/04/2013 - 14:29

Χτες το μεσημέρι, στο Ελαιών Loft, ολοκληρώθηκε η παρουσίαση της Αγωνιστικής Ομάδας της Kosmocar-EKO-Ducati-Team. Η εκδήλωση στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία, παρουσία δημοσιογράφων ειδικού Τύπου, ενώ ακολούθησε και μια ενδιαφέρουσα συνέντευξη Τύπου – απόσπασμα της οποίας μπορείτε να δείτε στο παρακάτω video– με την παράσταση να κλέβει ο οδηγός της ομάδας, Γιώργος Παπασταύρου, ο οποίος με ειλικρίνεια και απλότητα, απάντησε στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων. Κεντρικοί ομιλητές στην εκδήλωση, εκτός του οδηγού της ομάδας, ήταν οι κ.κ. Ιωάννης Μυτιληνάκης (Team Manager), Στίβεν Σίρτης (Γενικός Διευθυντής Kosmocar) και Ιωάννης Ψυχογυιός (Διευθύνων Σύμβουλος ΕΚΟ).

 

Ακολουθεί το σχετικό Δελτίο Τύπου:

 

Στα πλαίσια της αντιπροσώπευσης για την Ελλάδα και την Κύπρο της Ducati, της θρυλικής φίρμας μοτοσυκλετών, η KOSMOCAR αποφάσισε να δημιουργήσει τη δική της ομάδα, η οποία θα την εκπροσωπήσει σε Αγώνες στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Στόχος της ομάδας είναι να δώσει την ευκαιρία σε έναν Έλληνα οδηγό και σε μια ομάδα Ελλήνων μηχανικών, να κάνουν ένα βήμα παραπάνω από τα συνηθισμένα – που είναι η συμμετοχή στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα – και να πάρουν εμπειρία από Διεθνείς Αγώνες και γιατί όχι στο μέλλον να βρεθούν ακόμη και στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Superbike.

 

Σε άμεση συνεργασία με το Αγωνιστικό Τμήμα Ducati Corse του εργοστασίου της εταιρίας που βρίσκεται στο Borgo Panigale στην Μπολώνια, αποκτήθηκε η κορυφαία Superbike της γκάμας των μοντέλων, η Panigale στην αγωνιστική έκδοση 1199SSTK και μάλιστα η συγκεκριμένη μοτοσυκλέτα αγωνίστηκε πέρυσι στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα SBK στην κατηγορία Superstock, όπου πέτυχε μία νίκη και τρία βάθρα στους δέκα Αγώνες του θεσμού. Η συνεργασία αυτή θα συνεχιστεί και επί Ιταλικού εδάφους, με τη συμμετοχή της Ελληνικής ομάδας σε έναν Αγώνα εκεί. Φυσικά θα υπάρχει συμμετοχή της ομάδας σε όλους τους Αγώνες του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Μοτοσυκλετών στην κατηγορία Stocksport, καθώς και σε μια σειρά εκδηλώσεων, όπως track days για τους Έλληνες Ducatisti και διάφορες παρουσιάσεις.

 

Για να γίνει πραγματικότητα αυτό το σχέδιο χρειάστηκε η συμβολή των χορηγών και ως “Χρυσός” χορηγός ανταποκρίθηκε η ΕΚΟ, που εμφανίζεται και στην ονομασία της ομάδας, η οποία λέγεται “KOSMOCAR-EKO DUCATI TEAM”. Η ανταπόκριση ήταν θετική και από άλλες μεγάλες εταιρίες και έτσι με τις: CASTROL, hellas online, MAPFRE, SAP (αλφαβητικά η αναφορά), μορφοποιήθηκε μια δυνατή ομάδα, με επιπλέον τεχνικούς υποστηρικτές τα ελαστικά Pirelli, τις αλυσίδες Regina και τα αυτοκίνητα της Audi, που φροντίζουν για τις μετακινήσεις.

Βέβαια το σημαντικότερο στοιχείο μιας αγωνιστικής ομάδας είναι ο οδηγός και εδώ η επιλογή ήταν δύσκολη. Τελικά μετά από δύο δοκιμές κορυφαίων Ελλήνων αναβατών, επιλέχθηκε ο νεοφερμένος (Rookie) στην κορυφαία κατηγορία του Πανελληνίου Πρωταθλήματος, ο Γιώργος Παπασταύρου, που το 2012 έκανε θαυμάσιες εμφανίσεις στην πρώτη του χρονιά στην κατηγορία ΟΡΕΝ. Επίσης ο Team Manager Γιάννης Μυτιληνάκης και ο Τεχνικός Διευθυντής Μάκης Παπαδόπουλος, επέλεξαν τη συνεργασία με μια από τις καλύτερες ομάδες αγωνιστικής υποστήριξης, την ZenOne Racing.

 

 

Σύνθεση ομάδας:

 

Οδηγός:                                                           Γιώργος Παπασταύρου

Team Manager:                                               Γιάννης Μυτιληνάκης

Τεχνικός Διευθυντής:                                    Μάκης Παπαδόπουλος

Υπεύθυνος Marketing:                                   Γιώργος Παγιατάκης

Αγωνιστικός Διευθυντής:                              Σωκράτης Κιούρκος

Αρχιμηχανικός/Τεχνικός αναρτήσεων:        Αντώνης Μερεμέτης

Μηχανικός Ηλεκτρονικών-Τηλεμετρίας:     Δημήτρης Παπανικολάου

Μηχανικός:                                                      Σπύρος Χριστόπουλος

Χρονομέτρης:                                                   Χριστόφορος Ζουλινάκης

Γραφείο Τύπου:                                               Θανάσης Αγγελής

                                                                          Βίκυ Καραδήμου

Ειδ. Σύμβουλος σε Αγωνιστικά Θέματα:      Δημήτρης Διατσίδης

 

Επόμενο άρθρο »

SBK Aragon: ΕΔ1

« Προηγούμενο άρθρο

O Hayden στην Jakarta!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα