• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
6ος Αγώνας - Καταλωνία (Montmelo)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Qatar: O Lorenzo στην pole position
Πολύ ενδιαφέρον το νέο σύστημα Κατατακτήριων
Νέα 06/04/2013 - 23:11

Αποστολή περιοδικό MOTOGP WORLD: Δημήτρης Διατσίδης 

 

Ο καινούργιος τρόπος κατάταξης των οδηγών στη σχάρα εκκίνησης του Αγώνα, με τους 10 καλύτερους να πηγαίνουν κατευθείαν στις ΚΑΤ2 και τους υπόλοιπους να παίζουν για δύο ακόμη θέσεις που οδηγούν εκεί, δοκιμάστηκε για πρώτη φορά στο Κατάρ και η επιτυχία του είναι μεγάλη. Αρχικά και οι 24 οδηγοί συμμετείχαν σε 30λεπτες Ελεύθερες Δοκιμές 4 στις οποίες ο Cal Crutchlow έδειξε πολύ δυνατός, όπως και οι Marquez, Lorenzo Rossi.

 

ΚΑΤΑΤΑΚΤΗΡΙΕΣ 1

Αμέσως μετά από ένα 10λεπτο από το πέσιμο της καρό σημαίας ξεκίνησαν οι Κατατακτήριες 1, όπου έλαμψε το άστρο του Aleix Espargaro, που με την Aprilia ART των 220 ίππων και με τελική ταχύτητα 315 χλμ/ώρα έγραψε χρόνο 1:57.151 και πήρε την 1η θέση μπροστά από τον Andrea Iannone και την Ducati των 255 ίππων και με τελική την ίδια στιγμή 339 χλμ/ώρα, δηλαδή με 24 χλμ περισσότερα στην ευθεία των 1,068μ. της πίστας του Κατάρ. Ο Ben Spies με την άλλη πρωτότυπη Ducati ήταν 3ος και έτσι αποκλείστηκε από τις ΚΑΤ2. Ο Randy De Puniet είναι 4ος και εκκινήσει από την 14η θέση, ενώ τη μεγάλη έκπληξη έκανε ο Τσέχος Lukas Pesek με την Suter-BMW της Ioda Racing, που θα ξεκινήσει από την 15η θέση.

 

ΚΑΤΑΤΑΚΤΗΡΙΕΣ 2

Στις ΚΑΤ2 που ξεκίνησαν 10' λεπτά μετά το τέλος του 15λεπτου των ΚΑΤ1, έγινε φοβερή μάχη με τους χρόνους να κατεβαίνουν συνεχώς. Ο Cal Crutchlow ήταν ο πρώτος που κατέβηκε το 1'55'' για να απαντήσει στην τελευταία του προσπάθεια ο Jorge Lorenzo με ένα φοβερό γύρο στο 1:54.714 και νά πάρει την πρώτη pole position της χρονιάς. “Χρειάστηκε να πιέσω για τρεις γύρους πάνω από τα όρια, γιατί ο χρόνος του Cal ήταν πολύ καλός”, είπε ο περσινός Παγκόσμιος Πρωταθλητής που ήταν φανερά χαρούμενος. Ο Βρετανός παρά τη χαρά του για το χρόνο του είπε ότι θα είναι δύσκολο στον Αγώνα αύριο να ακολουθήσει τους εργοστασιακούς οδηγούς, αλλά ότι θα το προσπαθήσει. Από τη μεριά του ο Dani Pedrosa που ανέβηκε κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή στην 3η θέση, είπε ότι είναι χαρούμενος γιατί με την ομάδα του βρήκαν τι ήταν αυτό που έφταιγε στις ρυθμίσεις και ήταν λίγο πίσω στις Ελεύθερες Δοκιμές. Έτσι για τον Αγώνα όλα δείχνουν ότι – όπως είχαμε προβλέψει αρχικά – μαζί με τον συμπατριώτη του της Yamaha θα είναι τ αμεγάλα φαβορί.

Επίσης όπως είχαμε προβλέψει θα χρειαστεί πολύ μεγαλύτερη εμπειρία και ο νεοεμφανιζόμενος Rookie, o Μarc Marquez για να διεκδικεί pole position και νίκες. “Απλά στις Κατατακτήριες οι άλλοι ήταν πιο γρήγοροι από μένα”, απάντησε σε σχετική ερώτησή μας για το τι συνέβη και δεν κατάφερε να είναι το ίδιο γρήγορος όπως χθες. “Θα προσπαθήσω αύριο στο Ζέσταμα να βρω τις σωστές ρυθμίσεις και να κάνω έναν καλό αγώνα”, συμπλήρωσε.

Ο Marquez θα ξεκινήσει από τη 2η σειρά και την 6η θέση, δίπλα στον πολύ καλά Stefan Bradl, που ξεκινά 5ος και στον φοβερό Andrea Dovizioso που για 9 χιλιοστά του δευτερολέπτου έχασε την ευκαιρία να ξεκινήσει από την πρώτη σειρά! Και ξεκινά 4ος, με μια Ducati που γέμισε χαμόγελα και αισιοδοξία και τον Πρόεδρο Gabriele Del Torchio, που βρέθηκε στο Κατάρ.

Ο Valentino Rossi δεν τα πήγε καλά στις ΚΑΤ2, παρά το ότι κατέβασε 4 δέκατα από το χρόνο που είχε κάνει στις ΕΔ4. Έμεινε τελικά στην 7η θέση και θα δώσει αύριο μια δύσκολη μάχη από την 3η σειρά της εκκίνησης. Δίπλα του οι Alvaro Bautista & Bradley Smith, που συνέχισε να εντυπωσιάζει με το ρυθμό που κατεβάζει χρόνο.

Τέλος από την 4η σειρά θα ξεκινήσουν οι Andrea Iannone, Nicky Hayden & Aleix Espargaro, που κατέβασε κι άλλο χρόνο στις ΚΑΤ2!

 

Στο κάτω μέρος της σελίδας, στα συνοδευτικά αρχεία, δείτε τα αποτελέσματα και τις τελικές ταχύτητες αναλυτικά, σε ΕΔ4, ΚΑΤ1 & ΚΑΤ2.

 

Επόμενο άρθρο »

Crutchlow: Μεγάλη μάχη!

« Προηγούμενο άρθρο

Moto2 Κατάρ: Ζέσταμα

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα